Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Luni, încep lucrările de modernizare a Pieţei Primăriei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1060

 

Pe strada Constantin Brâncoveanu se va circula în ambele sensuri, între Tabaci şi podul de la „Chimic”

Administraţia locală anunţă că luni, 23 iulie 2018, vor debuta lucrările de amenajare a Pieţei Primăriei. Conform proiectului, va fi amenajată zona pietonală a Pieţei Primăriei cu pavele din granit, inclusiv accesele la blocuri, până la Muzeu. Va fi remodelat spaţiul dintre Primărie şi Judecătorie, plus parcarea dinspre magazinul Big & Small, care va căpăta un număr mai mare de locuri. Fântâna arteziană va fi modernizată, spaţiile verzi şi trotuarele existente pe strada Nicu Leonard vor fi reamenajate prin montarea de jardiniere şi bănci. Scările existente pe explanada Big-ului vor fi placate, dar va fi construită şi o rampă de acces în zonele mai înalte pentru persoanele cu dizabilităţi. Pentru toată zona, de la Policlinică, până la Biserica „Sfântul Nicolae”, va fi schimbat iluminatul pietonal şi peisagistic. În acelaşi timp, va fi înlocuit mobilierul urban: băncile, coşurile de gunoi, wc-ul ecologic. Pe partea stradală, trotuarele vor avea borduri de granit pe ambele sensuri de pe strada Negru Vodă, între strada Poenaru Bordea şi Nicu Leonard.

Aşa cum v-am detaliat, vor fi amenajate părţile pietonale cuprinse între strada Poenaru Bordea, dintre Primărie, Judecătorie şi Poliţie, până la Muzeul de Istorie. Cum lucrările se vor întinde pe durata a şase luni, edilii roagă riveranii blocului A10 să-şi parcheze maşinile proprietate personală sau ale societăţilor comerciale în afara perimetrului de implementare a proiectului sau în curtea interioară a blocului. Pentru fluidizarea traficului din municipiu, administraţia a stabilit ca, pe durata celor şase luni, cât va dura activitatea, se va permite circulaţia pe ambele sensuri de mers pe strada Constantin Brâncoveanu, pe tronsonul cuprins între strada Istrate Rizeanu (intersecţia de la fosta brutărie) şi strada Istrate Rizeanu (zona Tabaci).

Operaţiile de reamenajare a Pieţei Primăriei vor fi derulate de firma Group Concif, din Stoeneşti, care va executa lucrarea în asociere cu Ratelen Construct, din Cetăţeni, pentru suma de 6.411.566,72 lei (5.387.871,20 lei, fără TVA), faţă de 6.561.728,98 lei (5.514.057,97 lei, fără TVA), cât estimase proiectantul.  Chiar dacă primarul Liviu Ţâroiu anunţa, imediat după desemnarea câştigătorului licitaţiei, că modernizarea va debuta în iunie, asigurând că nu vor fi afectate Zilele Câmpulungului, din motive evidente, a fost amânată pentru luni, 23 iulie. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK