Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Subalterna Nicoleta Şerb a avut curaj să-l contrazică public pe şeful Liviu Ţâroiu

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1137

b_400_250_16777215_10_images_2297_serb.jpgOri n-a ştiut ce a îndrugat primarul Liviu Ţâroiu cu două săptămâni înainte, ori are curaj cu toptanul să-l contrazică pe cel care a dublat salariile la Primăria Câmpulung. Ori salariata de la Urbanism este atât de temătoare de lege, încât nu-şi riscă reputaţia profesională, minţind pentru primar şi proiectul său alert, care, în graba de a ţine aproape electoratul întâiului PSD-ist al târgului, a sărit nişte etape. Cum este avizul forului care gestionează problematica aşezărilor cu statut de monument istoric, care nu permite nici măcar montarea unui contor de curent electric într-un centru vechi, protejat, fără parcurgerea procedurilor legale. Nicoleta Şerb, angajată de scurt timp ca inspector la Compartimentul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, a intrat „în scenă”, în această primăvară, cu regulamentul pentru taxarea parcărilor de domiciliu. Vorba vine, căci, în momentul în care aleşii au ajuns cu dezbaterea la această hotărâre sensibilă, responsabila şi-a luat tălpăşiţa din sală, consilierii nemaiavând cu cine să dialogheze. Dacă, la acel moment, doamna Şerb n-a făcut faţă presiunii, fiind mai nouă şi neexperimentată, în schimb, săptămâna trecută, a făcut dovada unei vitejii nemaivăzute la alt coleg din Executiv, exprimându-se cu sinceritate, în total dezacord cu superiorul.  

Ţâroiu zice că n-a avut nevoie de aviz de la Monumente   

Spectatorii dezbaterii de îndată a Consiliului Local din 15 iunie 2018, care a despărţit cele două şedinţe ordinare, din mai şi iunie, au rămas cu următoarea concluzie pusă de Liviu Ţâroiu pe marginea formalităţilor birocratice necesare demarării investiţiei de la Piaţa Jurământului, Republicii şi Negru Vodă: nu era nevoie de aviz de la Comisia de Monumente. Discuţia a fost provocată de opozantul său principal, David, pe care curiozitatea politică l-a împins să consulte proiectul amenajării urbanistice. „N-am văzut niciun aviz de la niciun arhitect pe acel proiect şi, mai mult decât atât, n-am văzut autorizaţia de la Monumente, ceea ce mi se pare absolut anormal să nu fi cerut aviz de la Monumente pentru Piaţa Jurământului.”, a declarat preşedintele liberal, în urmă cu trei săptămâni, la şedinţa de îndată.

Nu este nevoie de el, insistă Liviu Ţâroiu, care, păţit o dată cu un document similar, solicitat pentru amenajarea Pieţei Primăriei şi pus să aştepte nouă luni după el, a accelerat hârţogăria şi lucrarea. „Pentru ceea ce facem noi, asfaltare şi pavaj… am avut discuţia cu cei de la Monumente…, fiindcă facem la nivelul de talpă, cum se zice, nu creştem, rămânem tot la ce a fost anterior. Doar că pe trotuar punem pavaj şi restul facem asfalt. Am frezat şi rămâne la fel. Le-am cerut avizul, o să primesc şi negaţia că nu e nevoie de aviz.”, a justificat primarul lipsa actului cu pricina, care - înţelegem din afirmaţia acestuia - a fost solicitat şi că urmează să sosească la Primărie comunicarea Comisiei de Monumente că nu este necesar.

Cu oficialii de la Monumente a luat legătura şi Bogdan David, care a aflat că autorizarea acestui for este obligatorie. „Responsabilii noştri din Primărie, compartimentul nostru de specialitate privind legea, care a emis certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire, nu a solicitat. Şi eu i-am întrebat şi au zis: „Nu este nevoie.”, continuă motivaţia şeful Executivului, care ne bagă în ceaţă: avizul n-a fost solicitat, deşi mai înainte spusese că va primi negaţia ca urmare a solicitării lui. Ca să schimbe subiectul deranjant, a dat într-o victimizare de care suferă, după cum am remarcat, toţi primarii, când sunt criticaţi că nu lucrează bine şi/sau legal. „Am constatat în ultimul timp că cel mai bine este să nu faci. Eu n-am făcut-o liber. Am consultat oameni, căci şi cuvântul „tête-à-tête” sau la telefon are valoare.”, a încheiat Liviu Ţâroiu dialogul de la jumătatea lunii trecute.

Îl contrazice pe primar inspectoarea de la Urbanism recent angajată

Două săptămâni mai târziu, când aleşii s-au reunit la şedinţa lunară, utilitatea sau, dimpotrivă, inutilitatea girului Monumentelor a revenit între frământările exprimate public de liderul opoziţiei. Prezentă la şedinţă, pentru cu totul alte probleme de serviciu, transpuse în proiecte de hotărâri, inspectoarea de la Urbanism a primit aceeaşi întrebare adresată şefului Ţâroiu, a cărui poziţie uşor bâlbâită v-am prezentat-o mai înainte. Dacă, după cunoştinţele ei, Primăria avea nevoie de aprobarea Comisiei de Monumente. Iniţial, Nicoleta Şerb a „scăldat-o” cum că nu se ocupă ea de autorizaţiile de construire, dar, dacă David a insistat, apelând la cunoştinţele ei despre clădirile monument, aceasta a recunoscut că, „făcând parte din zona protejată, se impunea” existenţa documentului despre care primarul a susţinut cu totul altceva, la precedenta discuţie în Consiliu. 

 

The most visited gambling websites in The UK