Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În curând, pe strada Constantin Brâncoveanu, paralelă a centrului, se va circula în ambele sensuri

  • Written by Claudiu VIȘAN
  • Hits: 1643

b_400_250_16777215_10_images_2296_str-brancoveanu.jpgSăptămâna trecută, primarul Liviu Ţâroiu a anunţat o schimbare importantă în traficul câmpulungean: şoferilor li se va permite să circule pe strada Constantin Brâncoveanu în ambele sensuri, pe durata şantierului amenajării urbanistice pe străzile Negru Vodă şi Republicii. Restricţia sensului unic va fi ridicată, potrivit şefului Executivului, înainte să fie blocată Negru Vodă, pentru a-i acomoda pe conducătorii auto cu noua regulă. Exclus să asistăm la o descongestionare a arterelor principale, sufocate permanent, că e zi lucrătoare, că e sărbătoare, că e perioadă de vacanţe şi concedii. Dar se mai reduce ocolul cauzat de închiderea tronsoanelor din principalele afectate de lucrările de asfaltare şi pavare a trotuarelor, desfăşurate, momentan, pe Republicii. După schimbul de replici dintre aleşii municipali, de la recenta şedinţă a Consiliului Local, ţinută joi, 28 iunie 2018, se pare că vor urma şi alte modificări generate de aceeaşi cauză, cu durată dependentă de finalizarea reabilitărilor din partea sudică a centrului. Majoritatea, în esenţă, constau în limitarea accesului pe anumite străzi, pentru diminuarea proporţiilor blocajelor la ordinea zilei, de când cu devierea traficului pe Petre Zamfirescu, de la fosta „Sticlărie” în sus.                                                                     

Câteva idei de descâlcire a circulaţiei pe Petre Zamfirescu, Matei Basarab şi centrul neblocat     

b_400_250_16777215_10_images_2296_str-brancoveanu1.jpgAnunţul deschiderii circulaţiei pe Constantin Brâncoveanu, paralela centrului cu sens unic din Tabaci, de pe I.L. Caragiale, până la târgul săptămânal de lângă Kaufland, şi pe celălalt sens, a apărut în contextul unei liste consistente de propuneri legate de circulaţie făcute de unul dintre liberali. Inspirat din maniera iritantă în care se strangulează circulaţia în intersecţia străzilor Nicolae Iorga - calea de legătură între Grădina Publică şi Piaţa Mare - şi Petre Zamfirescu, Lucian Ionescu i-a recomandat lui Liviu Ţâroiu următorul compromis. Pe strada Arhitect D.I. Berechet, care trece prin dreptul Cinematografului „Muscelul”, să apară indicatorul „Interzis” la stânga pe strada Nicolae Iorga, către Piaţă. Altfel spus, în ambuteiajul format de şoferii care urcă şi coboară pe Petre Zamfirescu, pe tronsoanele despărţite de Nicolae Iorga, să nu se mai amestece şi camarazii de suferinţă care vin dinspre parc. 

Asta ar fi prima idee de înlesnire a traficului într-o zonă care le dă bătăi de cap şi pietonilor, aflaţi deseori în postura de a nu putea traversa Petre Zamfirescu, mergând spre Piaţă, din cauza circulaţiei bară la bară a maşinilor. A doua are legătură tot cu închiderea străzii Republicii, măsură din cauza căreia puhoiul s-a mutat pe Matei Basarab. Pentru a-i scuti pe câmpulungenii care tranzitează această rută să se trezească în faţă cu cei care urcă dinspre piaţă, Ionescu doreşte ca Primăria, împreună cu Poliţia, să pună „Interzis” la dreapta pe Matei Basarab. „Lăsaţi sens unic doar în jos către Piaţă. Pentru că se formează ambuteiaj între cei care vin pe Matei Basarab cu cei care vin de pe Sfântul Ilie şi cu cei care vin de la Piaţă.”, şi-a explicat propunerea iniţiatorul. 

b_400_250_16777215_10_images_2296_strs-brnacoveanu3.jpgDin vecinătatea Pieţei Centrale a municipiului, cerinţele de uşurare a manierei de deplasare a muscelenilor, precum şi a celor străini de aceste locuri, care tranzitează municipiul, spre destinaţii ofertante turistic, s-au mutat pe cealaltă cale de acces paralelă a centrului: Constantin Brâncoveanu. Lucian Ionescu voia dublu sens pe Brâncoveanu din dreptul străduţei Mihai Eminescu, adică cei care intră pe străduţa de lângă Biserica Catolică să se poată deplasa spre „Dinicu Golescu”, nerestricţionaţi de actuala condiţie de trafic. În acest moment al discuţiei în Consiliul Local a intervenit Liviu Ţâroiu care a dezvăluit că plănuieşte să deschidă Constantin Brâncoveanu în ambele sensuri, cât ţin lucrările.        

Şi o ultimă sugestie a lui Ionescu la care primarul Ţâroiu va reflecta: „Pe Doctor Costea, strada care coboară de la PECO de lângă Spital la maxi-taxi de la „Dinicu Golescu”, puneţi „Interzis” la dreapta - ştiu că pare absurd - şi lăsaţi să se intre direct în sensul giratoriu cu „Cedează trecerea”. Pentru că este acel scuar, vin mulţi şi fac dreapta, ocolesc scuarul din scurt, intră chiar în faţă la „Dinicu Golescu” în scuarul triunghiular, n-au loc să intre şi se blochează. Ţinând cont că de pe Republicii nu mai vine nicio maşină, pentru că e închisă, se poate intra de pe Doctor Costea direct în sensul giratoriu, cu „Cedează trecerea” celor care vin în sens.”

„Ocolesc prea mult - a replicat Liviu Ţâroiu cu referire la şoferii aflaţi în postura descrisă de Ionescu -, aia este singura problemă, că ei trebuie să se ducă până la mănăstire şi să vină pe partea cealaltă. Am văzut şi eu.” Dar nici n-a spus dacă se va conforma propunerii liberalului de scurtare a traseului pentru şoferii care coboară de la PECO. „Mai vin maşini pe Republicii.”, a intervenit în dialog Ionel State. „Dacă vin… nicio problemă.”, susţine Liviu Ţâroiu, completat de autorul ideilor prezentate în acest articol: „Cedează trecerea dacă vin.”

 

The most visited gambling websites in The UK