Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Deputatul Simona Bucura Oprescu, pledanta cauzei unei muscelence de la Mihăeşti, a primit un răspuns descurajant de la Ministerul Transporturilor: Chiriaşa din Halta Drăghici nu poate cumpăra de la CFR locuinţa de 35 metri pătraţi

  • Written by Claudiu VIȘAN
  • Hits: 754

b_400_250_16777215_10_images_2295_halta-draghici.jpg

În afara temelor de interes general şi local, abordate de deputatul Simona Bucura Oprescu în cuprinsul întrebărilor şi interpelărilor înaintate diferitelor ministere, s-a aflat situaţia locativă a unei muscelence de la Mihăeşti, interesată să devină proprietară asupra unei locuinţe de serviciu a CFR. Doleanţa ei a fost preluată de parlamentarul argeşean, care a transmis-o mai departe ministrului Lucian Şova, de la Transporturi, dinspre care vin veşti neplăcute. Legea, în forma actuală, o împiedică pe locatară să cumpere „locuinţa de intervenţie”, care n-are decât 35 de metri pătraţi şi o bucată de pământ alăturată.                   

Pensionara, fostă angajată a CFR, locuieşte de 11 ani în imobilul din Halta Drăghici, pe care l-a şi reparat   

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a primit din partea deputatului Simona Bucura Oprescu o solicitare de sprijin a unui caz punctual, cu care aceasta s-a confruntat la una dintre audienţele ţinute săptămânal la cabinetul parlamentar din teritoriu. La una dintre aceste întâlniri cu cetăţenii a venit Vasilica Fica, o musceleancă de la Mihăeşti, care a apelat la ajutorul deputatei, pentru a-i rezolva o problemă locativă. Speţa, aşa cum i-a expus-o Simona Bucura Oprescu ministrului Şova, se prezintă astfel: 

„Petenta, fostă salariată a CFR, în prezent pensionară, a locuit cu chirie, începând cu anul 2007, în locuinţa de serviciu din Halta Drăghici, punctul „La Barieră”, satul Mihăeşti, întrucât nu deţine nicio altă casă de locuit împreună cu familia sa. Deoarece în momentul încheierii contractului de închiriere, locuinţa se afla într-o stare avansată de degradare, iar Regionala CFR Craiova nu a dispus de fondurile necesare pentru eventuale reparaţii şi investiţii, pentru a avea condiţii minime de trai, petenta a făcut cheltuieli pe cont propriu. Este interesant şi faptul că, în urma adresei nr.22/3/339/2007, Regionala CFR Craiova a specificat faptul că punctul respectiv, unde se află locuinţa, nu mai are activitate CFR. 

Având în vedere situaţia prezentată, precum şi faptul că petenta a slujit cu credinţă şi seriozitate această instituţie mult timp, ar dori să i se permită cumpărarea locuinţei de 34,9 metri pătraţi şi a terenului aferent, cu o suprafaţă de 150 metri pătraţi, care nu mai au un rol bine definit în cadrul CFR. În aceste condiţii, stimate domnule ministru, vă solicit sprijinul în soluţionarea acestei probleme. Care ar fi condiţiile şi paşii de parcurs pentru ca doamna Vasilica Fica să poată achiziţiona de la CFR respectiva locuinţă?”, îl întreabă deputatul Simona Bucura Oprescu pe şeful de la Transporturi, la sfârşitul lunii martie.

Ministerul Transporturilor: „Solicitarea doamnei Fica Vasilica, de cumpărare a locuinţei, nu poate fi soluţionată favorabil” 

Răspunsul comunicat, o lună mai târziu, de secretarul de stat Ion Iordăchescu, de la Ministerul Transporturilor, din păcate, spulberă speranţele muscelencei de a deveni proprietara spaţiului. Dar iată ce îi transmite oficialul de la Transporturi Simonei Bucura Oprescu.

„Doamna Fica Vasilica deţine contractul de închiriere nr.216/2016, încheiat cu Sucursala Regională de Căi Ferate Craiova, pentru o locuinţă de intervenţie CFR, situată în Halta Drăghici, pe linia CF ne-interoperabilă Goleşti - Câmpulung (neînchiriată). Contractul are o perioadă de valabilitate de 2 ani, respectiv 09.05.2016 - 09.05.2018, iar valoarea chiriei este de 24,58 lei cu TVA/lună. 

În conformitate cu dispoziţia directorului general nr.174/2016 privind gestionarea, administrarea, utilizarea şi valorificarea prin închiriere a fondului locativ al C.N.C.F. CFR SA şi a terenului aferent acestuia, în categoria locuinţelor de intervenţie CFR se încadrează toate locuinţele CFR care se află în perimetrul unităţilor CFR sau în zona de siguranţă şi de protecţie a infrastructurii feroviare, precum şi cele amplasate în afara acestor delimitări (pe care SRCF le consideră necesare acoperirii cerinţei pentru această categorie de imobile).

Aceste locuinţe se atribuie personalului C.N.C.F. CFR SA încadrat pe anumite funcţii. În cazul unui excedent de locuinţe de intervenţie, acestea se pot închiria salariaţilor proprii şi salariaţilor filialelor CFR SA sau ai societăţilor desprinse din fosta C.N.CFR, iar dacă nu sunt solicitări din partea acestora, unor terţe persoane. 

În conformitate cu prevederile articolului 54 din Legea nr.114/1996, „locuinţele de intervenţie nu pot fi vândute chiriaşilor”, drept urmare solicitarea doamnei Fica Vasilica, de cumpărare a locuinţei, nu poate fi soluţionată favorabil. Referitor la etapele care trebuie parcurse pentru ca doamna să poată cumpăra respectiva locuinţă, aceasta trebuie să solicite în scris Sucursalei Regionale CF Craiova intenţia de cumpărare a locuinţei, urmând ca, în cazul modificării criteriilor de transformare a statutului locuinţelor CFR, solicitarea acesteia să fie analizată de Comisia Tehnică de Locuinţe. Vă mulţumim pentru interesul exprimat şi vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a răspunde prompt şi pozitiv solicitărilor dumneavoastră.”, este răspunsul primit de deputatul Simona Bucura Oprescu din partea celui mandatat de ministru să comunice informaţiile solicitate.

 

The most visited gambling websites in The UK