Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Proprietatea comunei Schitu Goleşti, de folos întreprinzătorilor privaţi

b_400_250_16777215_10_images_2294_schitu.jpgOrdinea de zi a şedinţei Consiliului Local Schitu Goleşti de luna trecută a cuprins mai multe subiecte vizând proprietatea publică, terenuri, în special, dorite de întreprinzători privaţi. Aleşii le-au aprobat pe toate fără comentarii, fiindu-le de folos în activitatea curentă a patronilor care s-au adresat Primăriei cu intenţia de a închiria sau a-şi prelungi închirierea. 

Ragas Consulting va primi 3.000 mp în fosta incintă a Exploatării Miniere 

Una dintre hotărârile privind închirierea unor imobile ale comunei a fost adoptată în favoarea firmei Ragas Consulting, a cărei cerere depusă la Primărie în ziua întrunirii lunare a aleşilor a îmbrăcat forma unui proiect de hotărâre intrat pe ultima sută de metri în dezbaterea Consiliului. Înainte de a intra în problemele care figurau pe ordinea de zi a şedinţei din 29 mai 2018, primarul Tudorel Vasile Miriţă a propus suplimentarea subiectelor pregătite cu solicitarea societăţii Ragas Consulting, care dorea închirierea sau concesionarea a 3.000 de metri pătraţi poziţionaţi în fosta incintă a Exploatării Miniere. Propunerea şefului Executivului de introducere a acestui punct printre temele de discuţie comunicate a fost aprobată cu unanimitate de voturi, la fel şi cererea în sine a agentului economic, pentru care Consiliul Local Schitu Goleşti a emis un acord de principiu referitor la o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi de teren situat în zona „fosta EMC”. Terenul din domeniul privat al comunei va servi întreprinzătorului nominalizat, pentru desfăşurarea unor activităţi economice, precizează hotărârea aprobată în cadrul şedinţei ordinare din 29 mai 2018. Termenul închirierii şi celelalte clauze vor face obiectul unui contract care va fi supus atenţiei şi votului Legislativului localităţii. 

Prometeu se poate folosi în continuare de terenul public, pentru depozitarea lemnelor, iar un localnic, de un şopron din Târgul Lăzăreşti 

O altă solicitare trecută fără observaţii la votul membrilor Legislativului de la Schitu Goleşti a privit închirierea unui teren de 1.000 de metri pătraţi din satul Lăzăreşti, cătunul Rudărie, aflat în vecinătatea societăţii Promoteu, care doreşte să-l folosească în continuare pentru depozitarea temporară a materialului lemnos. Aleşii decideau prelungirea închirierii cu încă cinci ani, beneficiarul având de achitat un preţ de 0,14 lei/mp/an. 

Continuăm cu al treilea vot favorabil acordat în cadrul aceleiaşi şedinţe pentru închirierea unui imobil din domeniul public comunal. Pe 11 mai 2018, Ionuţ Cojocariu a înaintat o cerere Primăriei, căreia îi solicita permisiunea de a folosi, în scop economic, un şopron cu o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, amplasat în târgul săptămânal din satul Lăzăreşti. Omul dorea ca respectiva anexă să-i fie pusă la dispoziţie în următorii trei ani. La sfârşitul lunii trecute, a primit acceptul conducerii legislative a localităţii de a intra în spaţiul cu pricina, pentru care va achita o chirie de 0,16 lei/mp/an.

Cu o lună înainte, aleşii aprobaseră să i se concesioneze direct lui Lucian Costinel Manea un teren de 32 de metri pătraţi, în târgul săptămânal Lăzăreşti, ca să-şi poată asigura accesul la proprietate şi să-şi ridice un gard împrejmuitor cu porţi de acces. 

Se amenajează adăpătoare pentru animale pe izlazul Ciocănei

Şi tot legat de proprietatea comunei, aleşii au aprobat efectuarea unor lucrări de investiţii constând în asigurarea sursei de apă, pentru amenajarea unor adăpătoare pentru animale, investiţie realizată pe izlazul Ciocănei. S-a angajat la punerea în practică a acestei lucrări Asociaţia Utilizatorilor Păşunilor Comunale şi Crescătorilor de Animale Schitu Goleşti, al cărei preşedinte, Gheorghe Heroiu, s-a prezentat la dezbaterea Consiliului Local, pe masa căruia a ajuns această solicitare. Potrivit hotărârii adoptate pe 29 mai 2018, „sursa de apă poate fi asigurată fie prin realizarea unei reţele de aducţiune de la conducta de alimentare cu apă a comunei Schitu Goleşti, fie prin realizarea unui foraj de mică adâncime, în vecinătatea Râului Bughea.” În afară de Gheorghe Heroiu, a fost însărcinat cu aducerea la îndeplinire a celor votate luna trecută şeful Serviciului Comunitar de Utilităţi Publice, Ion Luca. 

În faţa legiuitorilor locali, preşedintele A.U.P.C.C.A. a expus ce doreşte să facă pe izlazul Ciocănei: „îndepărtarea molozului şi a gunoaielor de pe o suprafaţă de 1,2 hectare, situată către Vlădeni, nivelarea şi supra-însămânţarea acestei parcele, racordarea la reţeaua de apă potabilă şi construirea unor jgheaburi metalice sau din beton pentru adăpatul animalelor de pe izlaz. De asemenea, a propus executarea unor lucrări de defrişare pe păşunea împădurită din Valea Pechii, unde suprafaţa eligibilă, subvenţionată de APIA, este de aproximativ 50% din suprafaţa totală a păşunii.”, redăm din procesul-verbal al şedinţei de la finele lunii mai. 

 

 

The most visited gambling websites in The UK