Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ramona Simion n-a stat prea mult la Personal. Ţâroiu a făcut-o secretar al Primăriei, în locul pensionarului Ghinea

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1905

b_400_250_16777215_10_images_2292_Clipboard11.jpgAşteptarea fostului secretar al Primăriei Bughea de Sus n-a durat decât un an

Apariţia unei semnături fără nume la secţiunea rezervată secretarului Primăriei Câmpulung, pe un document oficial al instituţiei - un proiect de hotărâre, care trebuia votat la şedinţa de îndată a Consiliului Local, de vineri după-amiază -, a declanşat o întrebare firească. Cine este secretarul Municipiului Câmpulung? Asta pentru că primarul Liviu Ţâroiu a omis să facă o informare măcar către aleşii municipali în privinţa intenţiilor sale de a o instala pe Ramona Simion, o salariată de la Resurse Umane, în poziţia deţinută, până la 31 mai 2018, de Nicolae Ghinea. Despre Ramona Simion, fostul secretar al Primăriei Bughea de Sus, s-a bănuit din ziua în care a pus piciorul în Primăria Câmpulung, câştigând concursul prin transfer, stratagema prin care Ţâroiu a adus-o în subordinea sa, că ţinteşte aceeaşi funcţie avută şi la comună. Pensionarea lui Ghinea era certă, prin urmare a fost căutat şi găsit omul, ţinut pe tuşă un an, la Personal, de unde a fost mutată Daniela Bănuţă, la Audit Intern, unde se eliberase postul prin pensionarea Mariei Mocanu.
1 iunie 2018 a însemnat sfârşitul aşteptării Ramonei Simion, în privinţa căreia Liviu Ţâroiu a decis că va asigura interimatul în funcţia de secretar, interimat transformat în definitivat odată susţinut concursul câştigat de cine, oare?! N-am înţeles de ce atâta secretomanie legată de numele celei care a avizat pentru legalitate proiectul de hotărâre, pentru aprobarea căruia primarul a convocat o şedinţă de îndată, vineri, 15 iunie 2018, pentru repetarea votului privind predarea imobilului Pieţei Centrale către Compania Naţională de Investiţii. După cum am precizat în deschiderea articolului, la secretar apărea doar o semnătură, nu şi numele celui care îşi asuma semnătura, cum era normal pe un act de o asemenea importanţă.
Toată lumea ştia cui aparţine semnătura, mai cu seamă că, înaintea primei întruniri oficiale a Consiliului Local după retragerea din activitate a lui Nicolae Ghinea, s-a stârnit un tărăboi în culise, generat de alegerea previzibilă a lui Liviu Ţâroiu referitoare la persoana înlocuitorului: şefa Personalului, în locul şefei Juridicului, cum era normal, ca să nu spunem legal. De ce, la Primăria Câmpulung, prerogativele şi salariul cuvenit funcţiei revin unei angajate a Compartimentului Resurse Umane, Registratură şi nu şefei Serviciului Juridic, Administraţie Publică, numai conducătorul instituţiei ne poate lămuri, dar sigur n-o va face.
Explicaţii i s-au cerut şi la dezbaterea Consiliului de acum patru zile de către liderul opoziţiei, care s-a făcut că nu bănuieşte cine a contrasemnat materialul de şedinţă. „Avizul pentru legalitate este dat de secretar. Mie mi se pare absolut anormal să nu avem scris un nume la secretar. După cum ştiţi, am făcut o adresă la Primăria Câmpulung şi am cerut informaţii.”, a deschis subiectul, printre subiectele legate de ordinea de zi, consilierul Bogdan David, pe care Liviu Ţâroiu l-a liniştit că va primi răspunsul. „Mi se părea corect să-l avem astăzi, pentru că  avem un material pe ordinea de zi semnat de un secretar. Mi se părea corect să-l ştim pe acest secretar înainte de a face şedinţa de Consiliu, ca să ştim cât este de legală hotărârea. Pentru că aici a semnat cineva şi eu nu ştiu cine a semnat. Din păcate, nu cunosc semnăturile. Dacă semnează cineva, să-şi asume cu numele.”, a jucat un pic de teatru David, care ştia clar că iscălitura o are ca autoare pe Ramona Simion, care a şi asigurat Secretariatul şedinţei de îndată, împreună cu juristul Nicolae Crânguş.
„Vă spun eu, a continuat dialogul Ţâroiu. Prin dispoziţia primarului, interimatul până la numirea secretarului Primăriei îl exercită Ramona Simion.” Iar mari schimbări la „numirea secretarului” ne îndoim că se vor produce. Şeful opoziţiei a reclamat şi insuficienţa unei simple dispoziţii de primar, pentru a instala pe cineva într-o asemenea funcţie de răspundere, a doua, ca importanţă, în ierarhia unei primării, după primar. Însă Liviu Ţâroiu susţine că, existând o confirmare din partea Prefecturii Argeş a legalităţii dispoziţiei sale, a avut astfel acceptul să pună în funcţie pe cine a vrut.

The most visited gambling websites in The UK