Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La fel ca în cazul primarului din Aninoasa, Cătălin Manta, de la Albeştii de Muscel, se întoarce la Primărie

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 975

b_400_250_16777215_10_images_2292_Clipboard03.jpgDupă Ştefan Benonie, primarul de la Aninoasa, şi Cătălin Manta, edilul de la Albeştii de Muscel, se poate întoarce la Primărie, după ce instanţa Tribunalului Argeş i-a dat câştig de cauză şi a decis să suspende ordinul prefectului prin care şi-a pierdut fotoliul de primar. Hotărârea a fost pronunţată joi, pe 14 iunie, la o săptămână de la şedinţa de judecată.


Reamintim că Ştefan Benonie (Aninoasa) şi Cătălin Manta (Albeştii de Muscel) au fost demişi din funcţii de către prefectul judeţului Argeş, pe 2 mai 2018, prin Ordinele 128 şi 127, care nu au făcut altceva decât să pună în aplicare sentinţele definitive ale Justiţiei referitoare la cei doi edili, după ce au fost găsiţi în stare de incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate.
Ambii au contestat în instanţă decizia ANI, însă, de fiecare dată, au pierdut, iar, în cele din urmă, au fost demişi. Lăsaţi fără fotoliile de primar, Ştefan Benonie şi Cătălin Manta nu au stat resemnaţi cu mâinile în sân, renunţând la bătălie, ci au cerut în instanţă anularea ordinelor de încetare a mandatelor emise de prefectul Emilian Dragnea. Cele două procese s-au derulat pe rolul Tribunalului Argeş, la Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Primul termen a fost pe 7 iunie, în cazul lui Cătălin Manta, iar pe 8 iunie s-a derulat cel al lui Ştefan Benonie. În cazul acestuia din urmă, instanţa s-a pronunţat în prima fază, admiţând cererea de suspendare a executării actului administrativ, adică Ordinul prefectului judeţului Argeş, nr.128 din 2 mai 2018, până la soluţionarea definitivă a acţiunii de fond. Hotărârea este executorie, dar cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul primarului din Albeşti, pronunţarea s-a amânat pentru data de 14 iunie. „Admite cererea de suspendare formulată de reclamantul Manta Cătălin, reprezentat prin avocat Anton Alin, în contradictoriu cu pârâta, Instituţia Prefectului, prin prefectul Judeţului Argeş. Suspendă executarea Ordinului nr.127/02.05.2018 până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anularea actului administrativ. Cu drept de recurs, în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Argeş. Pronunţată în condiţiile art.396, alin.2 NCPC, azi, 14.06.2018, la Tribunalul Argeş, Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.”, este hotărârea instanţei Tribunalului Argeş.

The most visited gambling websites in The UK