Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Terenul închiriat între notariat şi proprietatea lui Bulugea s-a mărit de la 47 mp la 92 mp

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1217

b_400_250_16777215_10_images_2291_teren-bughea.jpgA trecut fără impedimente ori comentarii potrivnice din partea componenţilor forului legislativ şi hotărârea de Consiliu, amânată din aprilie, privind închirierea directă a unui teren de 92 de metri pătraţi, tot în centrul municipiului, teren solicitat de Cătălin Nicolae Buta. Petentul deţine o proprietate pe strada Negru Vodă, nr.162A, poziţionată între fosta bancă, achiziţionată de afaceristul Gheorghe Bulugea, şi blocul de lângă notariatul Corneliei Zipiş. Ca să aibă acces către terenul pe care, cel mai probabil, intenţionează să-l fructifice întreprinzând o activitate pe el, Buta a solicitat municipalităţii să-i închirieze domeniul public. Este vorba despre suprafaţa verde, paralelă cu peretele vilei, pe care există şi gard viu, şi arbori. 

Proiectul de hotărâre, redactat ca urmare a cererii depuse, pe 23 martie 2018, de Cătălin Buta la Primărie, a intrat de două ori pe ordinea de zi a Consiliului Local. Prima dată, pe 26 aprilie, însă viceprimarul Mărgărin Blidaru, însărcinat de Liviu Ţâroiu, plecat în Grecia, să-l retragă din dezbaterea aleşilor, s-a conformat cerinţei. În urmă cu două luni, propunerea Executivului era pentru închirierea a 47 de metri pătraţi, necesari realizării accesului pe proprietate. Luna următoare, a crescut suprafaţa propusă a-i fi închiriată lui Buta la 92 de metri pătraţi şi a fost completat studiul de oportunitate cu o notă a lui Constantin Vâlsănescu, motivată de dublarea suprafeţei pe care Primăria o va închiria. Iată ce conţine nota cu pricina: „Suprafaţa de teren solicitată pentru realizarea accesului este exagerată. Potrivit normativelor PSI, acesta se va realiza astfel încât să permită intervenţia autoutilitarelor ISU (minimum 5 metri lăţime); Se interzice beneficiarului tăierea arborilor, dezafectându-se numai gardul viu existent pe lungimea de 5 metri; Beneficiarul are obligaţia de a permite accesul pe terenul închiriat pentru „operatorul de servicii”, în caz de avarie la reţeaua de apă.”

Ceva nemulţumiri au existat şi în rândul membrilor Comisiei de Urbanism, de vreme ce documentul cu avizul premergător votului conţine următoarea menţiune: „Nu sunt de acord cu solicitarea suplimentară, faţă de accesul la proprietate până la aleea principală, conform celor stabilite împreună la şedinţa trecută a comisiei.” În plen, însă, autorul menţiunii s-a răzgândit şi a votat „pentru”, de vreme ce n-au existat voturi „împotrivă” sau abţineri. Totuşi, Lucian Ionescu, membru al Comisiei de Urbanism, a avut o încercare de a smulge oficial un punct de vedere al Juridicului Primăriei vizând legalitatea unor iniţiative care au revenit de mai multe ori în Consiliu, sub aceeaşi formă. Nu este cazul celei în discuţie, deoarece aici se modifica substanţial suprafaţa închiriată. „Nu m-aş referi strict la acest proiect, cât la următoarele patru-cinci, care au tot revenit în Consiliul Local şi la fiecare am discutat, pentru că n-am ştiut sigur: este legal, nu este legal. Remarc un amalgam de proiecte revenite fără mari modificări. Dubiile noastre la majoritatea au fost că s-au aflat la limita legalităţii. Nu este cazul acestei închirieri, pentru ca asta este o cale de acces. Ar trebui să ne spună, concret, domnul secretar dacă e legal.”, a solicitat liberalul.

Auzind insinuarea legată de dedesubturile curioase ale unora dintre hotărârile pornite de la aparatul lui Liviu Ţâroiu, cu un ton ridicat, Ghinea a anunţat că-i face pe plac lui Ionescu: „Vă spun concret la fiecare! Dacă vreţi, vă dau şi meditaţii, că ies la pensie de la 1 (n.r. iunie)” „Nu trebuie să vă enervaţi, domnule! Să ne spună cineva că este legal şi nu este nicio problemă. Să nu fiţi chemat de la pensie înapoi!”, i-a răspuns pe măsură liberalul, care a adus vorba şi despre suplimentarea închirierii de lângă vila cumpărată de Bulugea: „Când s-a discutat la comisie, eu îmi dădusem acordul pentru calea de acces, dar era vorba despre alt spaţiu, de o suprafaţă mai mică.” „Solicitarea lui iniţială a fost pentru o suprafaţă mult mai mare, a preluat sarcina explicaţiilor primarul Ţâroiu. Noi nu i-am acceptat-o şi am făcut o schiţă să-i dăm minimum necesar. După care ne-am dat seama… ca să nu creăm un colţ de gunoi, am îndreptat terenul şi a rezultat această suprafaţă. Rămânea un colţ aiurea… dintr-un punct, dacă vă uitaţi pe schiţă, se ducea direct în hotarul lui.” Astfel au sunat lămuririle lui Liviu Ţâroiu în susţinerea doleanţei ginerelui secretarului de stat Ivan, care a primit închirierea timp de zece ani.

The most visited gambling websites in The UK