Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Liberalii îi cer primarului să distrugă şi spaţiul verde de lângă Policlinică, pentru altă parcare

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1062

b_400_250_16777215_10_images_2290_brazi.jpgCu trei săptămâni înainte de expirarea termenului până la care la Primăria Câmpulung ori la asociaţiile de proprietari se primesc cererile cetăţenilor proprietari de maşini pentru locuri de parcare, se lucrează la amenajarea spaţiilor propuse a fi taxate. Comentariile despre „profesionalismul” muncitorilor angrenaţi în acţiunea menită să sporească încasările unei instituţii concentrate pe a scoate bani şi din piatră seacă sunt de prisos. Se lucrează prost, puţin şi în scârba cea mare, deşi ADP-iştii nu mai au scuza salariilor mici, nemotivante. Dar meteahna păcătoasă, odată instalată colectiv, din păcate, căci şi aceia puţini, mai răsăriţi, sunt acoperiţi de „melasă”, este imposibil de stârpit, oricât le-ar pompa Primăria în portofele. Chipurile, pentru „balerinele” proptite în coada târnăcopului s-ar fi mărit taxele pentru serviciile prestate de subalternii lui Liviu Popescu, după cum a justificat Liviu Ţâroiu adaosurile de 20-40%. Nu este cazul celor practicate de Primărie, care ar fi crescut prin efectul legii. Revenind la lucrarea numărul 1 de pe agenda ADP-ului,  primarul a confirmat că programul asfaltatorilor statului este dedicat reabilitării suprafeţelor care urmează a fi împărţite „blocatarilor”, pentru staţionarea autoturismelor personale. 

Nu numai puterea social-democrată este concentrată pe sporirea locurilor de parcare, ci şi opoziţia se prezintă în faţa lui Ţâroiu cu idei de înfiinţare a unor noi zone destinate a prelua automobilele cetăţenilor care blochează trotuarele, din cauza spaţiilor insuficiente lângă imobilele de locuinţe. Din păcate, propunerea PNL, agreată de primarul Ţâroiu, vine la pachet cu sacrificarea spaţiului verde, comprimat până la eliminarea definitivă din peisaj în favoarea betoanelor generatoare de fonduri la bugetul local. Păcat că ai noştri aleşi nu se lasă până nu distrug şi ultimul petic de verdeaţă de dragul parcărilor. În zona la care urmează să ne referim, acoperirea cu bitum a verdelui răcoritor presupune defrişarea coniferelor care incomodează în prezent.

Mai precis, preşedintele organizaţiei municipale a PNL, vorbind, probabil, în numele fostului consilier local Dumitraşcu, un fervent susţinător al parcării pe strada Poenaru Bordea, realizate în spatele Policlinicii, cere extinderea ei şi pe laterala paralelă cu strada, în incinta instituţiei de sănătate publică. Altfel spus, pentru cetăţeni nu este suficientă parcarea din spate, pentru execuţia căreia, de asemenea, s-au tăiat nişte arbori falnici. În numele acestora, Bogdan David, preluând, cel mai probabil, o doleanţă a tovarăşului Dumitraşcu, îi solicită lui Ţâroiu să distrugă şi spaţiul verde din incinta Policlinicii. Acesta a susţinut, la şedinţa Consiliului Local din 30 mai 2018, că ideea nu e nouă, datând din vremea în care Ţâroiu era simplu consilier local, membru al Comisiei de Urbanism. „Vă supun atenţiei o zonă de parcări pe care s-o luaţi în calcul, i-a amintit David lui Ţâroiu de proiectul vizând spaţiul verde aflat în continuarea Policlinicii, care, din fericire, n-a mai fost pus în practică. Poate reuşiţi să amenajaţi şi acolo nişte parcări. În dreptul brazilor, unde amendează Poliţia Locală. E singura zonă în care amendează Poliţia Locală. Când eraţi la Urbanism, am discutat odată proiectul, în acei brazi. Am stabilit că facem nişte locuri de parcare acolo.”

„Nu avem acolo?”, s-a mirat primarul, ştiind că a amenajat ditamai parcarea, care, iată, nu este de ajuns. „Avem în spate.”, a replicat David. „Vreţi în incinta Policlinicii? Luăm în calcul. Când am discutat la comisie, am discutat unde o facem. Aici sau dincolo. Dacă facem aici unde spuneţi, trebuie să tăiem nişte brazi.”, astfel a sunat versiunea lui Ţâroiu, probabil, mai apropiată de realitate decât a lui David. Adică defrişăm şi asfaltăm ori în spatele Policlinicii, ori lângă stradă, nu amândouă spaţiile, cum doreşte în prezent David, să fie căsăpită natura de la un cap la altul. „Sunt convins că trebuie să tăiem, căci aşa s-a discutat. E o zonă cu mari probleme legate de locurile de parcare şi aţi putea rezolva o parte dintre ele.”, a căutat David să-l convingă pe Ţâroiu să extindă parcajul pe Poenaru Bordea. Dacă-i aşa, să fie demolată şi Policlinica!

The most visited gambling websites in The UK