Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

De luni, începe reabilitarea podului de la Apa Sărată

La mijlocul anului trecut, Primăria Câmpulung a lansat procedura de selecţie pentru găsirea firmelor care să repare două poduri din Câmpulung, cel care face legătura străzii General Iosif Teodorescu cu Bulevardul Ion Mihalache, şi al doilea, de pe DN 73, la câteva sute de metri mai jos de fostul Cămin Cultural de la Apa Sărată. 

Pe 17 august 2017, contractele au fost atribuite către două firme, care au câştigat licitaţia cu valori mai mici decât estimase proiectantul. Reabilitarea podului de pe Şoseaua Naţională (DN 73, km 45+0,300) va fi făcută de firma Group Concif SRL, din Stoeneşti, pentru suma de 620.914,01 lei, fără TVA (faţă de 905.730 lei, cât fusese estimat de proiectant). În acest caz, banii vor veni de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, după ce solicitarea administraţiei locale a fost acceptată.

Trecerea peste Râul Târgului, din Tabaci, i-a revenit societăţii G&M Road Building Engineering SRL, din Piteşti, contra a 1.699.087,57 lei, fără TVA, în comparaţie cu cât se estimase, 1.956.820 lei, fără TVA, bani alocaţi din bugetul local.

De curând, Primăria Câmpulung a semnat şi ordinele de începere a lucrărilor, dar a intervenit o neînţelegere, după ce constructorul podului din Tabaci s-a trezit că nu are prevăzuţi bani pentru organizarea şantierului, chiar dacă, în anunţul de selecţie, municipalitatea a specificat că în suma licitată sunt planificate cheltuieli pentru lucrări de amenajarea terenului; lucrări de amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţială; pentru investiţia de bază; pentru organizarea de şantier-lucrări de construcţii; dar şi pentru asigurarea utilităţilor.

Conform contractelor, termenul de finalizare, în cazul ambelor poduri, este de opt luni de la data atribuirii contractului sau emiterii ordinelor de începere a lucrărilor. După cum ne-a spus primarul Liviu Ţâroiu, de luni, 11 iunie, va începe refacerea podului de la Apa Sărată, iar în cursul acestei luni, dacă se va ajunge la o înţelegere cu constructorul piteştean, şi a celui din Tabaci. Iată ce ne-a spus primarul Ţâroiu despre această situaţie: „Teoretic, luni (nr. 11 iunie 2018) ar trebui să înceapă reabilitările. Noi am dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru amândouă, avem contractele semnate pentru ambele poduri. Suntem puţin în discuţii cu cel cu podul de pe Teodorescu, podul „ţigăniei”, cum îi zicem noi, nu prea şi-a calculat bine organizarea de şantier, modul cum va lucra. Trebuie să punem la punct nişte lucruri împreună cu proiectantul şi cu constructorul. Ar mai vrea ceva în plus, dar nu avem cum să-i dăm, fiindcă trebuia să-şi prevadă! Suntem cu proiectantul în stadiul să-i dăm o variantă care nu-l va costa nimic în plus, să-i oferim noi un loc unde să-şi organizeze şantierul. Dacă rezolvăm asta, se apucă de lucru. În cursul lunii iunie trebuie să se apuce, eu am dat ordinul de începere, dacă nu, va trebui reluată procedura. Reziliez contractul şi reiau procedura. Cel din Tabaci are termen de execuţie un an, dar graficul de lucrări prevede să-l termine în 2018, pentru că procedura a început anul trecut. Pe toată perioada lucrărilor nu se va putea circula, pentru că vor fi schimbate grinzile, rămân doar pilonii, care vor fi întăriţi şi consolidaţi. Ca suprafaţă rămâne la fel, pentru că nu se poate extinde. Este o reparaţie capitală, pentru că nu mai oferă garanţie rezistenţa grinzilor. Se va închide definitiv şi se va circula pe podul de la „Dan Barbilian” şi la Apa Sărată.”

 

The most visited gambling websites in The UK