Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

14 firme au râvnit contractul privind reţeaua de apă din satul Godeni

  • Written by Claudiu VIȘAN
  • Hits: 774

Continuăm prezentarea agendei de lucru a aleşilor din comuna musceleană cu investiţia de alimentare cu apă, fiind cea mai „veche” dintre obiectivele de infrastructură enumerate la început, cea mai râvnită de constructori şi cea mai aşteptată de localnici. Reţeaua de apă, la fel ca drumul Olteanu, reprezintă un succes al Executivului condus de Ion Pădureanu în Programul Naţional de Dezvoltare, apa, în PNDL 1, drumul în PNDL2. În acest stadiu, au venit fonduri de la gestionarul programului, Ministerul Dezvoltării, pentru ambele deziderate ale autorităţilor locale. Constructorul reţelei de apă şi-a primit o parte din bani, Primăria efectuând trei decontări de sume. Într-o săptămână de la înaintarea cererii, spunea primarul, „banii erau pe masă şi i-am decontat”. La fel de prompt s-a manifestat finanţatorul şi în cazul drumului Olteanu, pentru care a fost achitat proiectul. „Eu am semnat contractul de finanţare pentru acest drum la sfârşitul anului, iar primul decont a fost proiectarea. Era cel mai rău drum. Am obţinut finanţarea şi începem.”, i-a anunţat edilul pe locuitori. 

Revenind la principala utilitate, care nu mai poate lipsi din nicio gospodărie în secolul XXI, contractul de extindere şi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în satul Godeni a fost câştigat, primăvara trecută, pe 23 mai 2017 mai precis, de firma G&M Road Building Engineering. SRL-ul piteştean a oferit un preţ de 1.913.832,86 lei, fără TVA, 2.277.461,10 lei, cu TVA. În condiţiile în care valoarea estimată a contractului a fost de 2.150.374 lei (2.558.945,06 lei, cu TVA), iar câştigătoarea a fost la mică distanţă de suma cu care lucrarea a fost scoasă la licitaţie, înseamnă că diferenţele între ofertele celor 14 pretendente au fost insesizabile. Ce atrage atenţia la această investiţie a edililor de la Godeni este nu atât suma consistentă, reprezentând finanţare atrasă, cât numărul mare de firme care şi-au dorit contractul. 14 la număr, dintre care s-a detaşat un SRL, care a prins o lucrare frumuşică şi la Câmpulung. G&M Road Building Engineering va fi constructorul podului din Tabaci, care, în 2018, ar trebui să-şi instaleze şantierul, existând finanţarea integrală în bugetul acestui an. Şi la Godeni, la fel ca la Câmpulung, contractul a fost încredinţat societăţii care a oferit preţul cel mai scăzut. 

S-au înscris la licitaţia ţinută cu un an în urmă: Acvafor Proiect SRL, din Piteşti; Aqva Termo Sanit SRL, din Curtea de Argeş; Argif SA, din Piteşti; Coniz Romarg SRL, din Piteşti; Electrovâlcea SRL, din Râmnicu Vâlcea; Promek Tools SRL, din Bascov; Roloplast Tehnoconstruct SRL, din Geamăna; Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, din Mioveni; Ratelen Construct SRL, din Cetăţeni; G&M Road Building Engineering, din Piteşti; Sercop AND SRL, din Câmpulung; Serv Construct Star 96 SRL, din Piteşti; Tehnomontaj Construct SRL, din Bucureşti; Zeus SA, din Piteşti. Iniţial, au fost 16, dar Isihia Impex SRL, din Perişor, s-a restras, la fel şi Valah Construct Grup SRL, din Piteşti, ultima alegând să participe la procedură ca membru asociat, cu operatorul economic care a şi fost declarat câştigător de comisia de evaluare formată din Mădălina Gabriela Preda, în calitate de preşedinte, Simona Pătru şi Iuliana Venera Niculescu. 

În mare, lucrarea constă în: reabilitarea reţelei de distribuţie (3.309 metri); extinderea reţelei de distribuţie (3.288 metri); cămine de vane, golire, aerisire/dezaerisire, cămine de golire, subtraversări; hidranţi (13 bucăţi); sursă de apă cu cheson, două pompe; două rezervoare Polstiff cu capacitatea totală de 160 metri cubi; staţie de tratare (clorinare) + staţie de pompare; staţie de repompare cu rezervor tampon 5 metri cubi. La capătul a doi ani, firma câştigătoare trebuie să onoreze obligaţiile contractuale, predând Primăriei o reţea de apă nou-nouţă în satul Godeni. 

Legat de acelaşi obiectiv al administraţiei locale, un agent economic din Rucăr, Ududec Maria Întreprindere Individuală, va asigura dirigenţia de şantier a lucrării despre care relatăm, serviciu pentru care va fi plătită cu 59.500 de lei. La aceeaşi valoare a fost încredinţat unei firme din Piteşti, Diamar Proiect Divers SRL, contractul privind servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă. „Am alimentarea cu apă în tot satul Godeni. M-am luptat ca un nebun… am plecat la Bucureşti, ce-o fi o fi! Şi am depus proiectul şi acum am alimentare cu apă. Pe timpul iernii, a fost oprită, dar îi dau drumul în continuare. Am băgat toată „ţevăraia”.”, ne-a informat primarul Pădureanu despre stadiul lucrării.

The most visited gambling websites in The UK