Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La 15 ani distanţă de cumpărarea spaţiului comercial, firmei i se vinde şi terenul de sub casă

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1206

b_400_250_16777215_10_images_2284_pamant-de-sub-casa.jpgSingura hotărâre, din cele patru, care au dat emoţii Executivului, trecută la votul Consiliului Local, de la sfârşitul lunii martie, a privit înstrăinarea a 37 de metri pătraţi, aflaţi tot în strada Negru Vodă, la numărul 92, reprezentând cota parte de teren aferent imobilului de la adresa precizată. Imobilul a făcut obiectul unui contract de vânzare-cumpărare din 6 octombrie 2003, încheiat între municipalitate şi firma Alex-Mari. Preţul propus pentru vânzarea suprafeţei solicitate, la 15 ani distanţă de cumpărarea spaţiului Primăriei, a fost de 9.830 lei, după cum a reieşit din raportul de evaluare. Pe 22 martie 2018, asociatul unic al firmei Alex-Mari SRL a cerut Primăriei să-i vândă cota parte din terenul aferent spaţiului cumpărat de mama sa, Adriana Solomon, teren care nu a fost cuprins în contractul de vânzare-cumpărare din toamna lui 2003. La acel moment, Consiliul Local Câmpulung, reprezentat de primarul George Bălan, directorul economic Gheorghiţa Nestor, secretarul Nicolae Ghinea şi consilierul juridic Nicolae Iulian, i-a vândut societăţii Alex-Mari, cu sediul în comuna Lereşti, având-o ca asociat unic pe Ana Maria Solomon, reprezentată de Adriana Solomon, spaţiul comercial compus dintr-o suprafaţă utilă de 45,19 metri pătraţi, aflat la parterul construcţiei din Negru Vodă, nr.92. Preţul vânzării a fost de 258 de milioane de lei vechi. „Din suma negociată de 280 de milioane de lei (n.r. vechi) s-a scăzut valoarea terenului (cotă indiviză) de 22 de milioane de lei, teren care nu face parte din obiectul contractului.”, este prevederea contractului care a trebuit îndreptată 15 ani mai târziu. 

Pe 22 martie 2018, firma cumpărătoare a depus o cerere la Primărie, ca să i se vândă şi cota de teren aferentă spaţiului său din clădirea deţinută de mai mulţi proprietari: Municipiul Câmpulung, Corvinul SRL, Ionel Alin Vorovenci, Luminiţa Georgeta Vorovenci, Rodica Blidaru, Anica Ghizdaveţ, Alex-Mari SRL. Este vorba despre clădirea cu etaj, aflată în continuarea „Motanului încălţat”, o clădire de locuinţă, cu spaţii comerciale la parter, din cărămidă, acoperită cu tablă, construită înainte de anul 1940. 

Revenind la cererea asociatului unic al firmei, „în urma efectuării lucrărilor cadastrale, s-a constatat că suprafaţa totală de teren în indiviziune, aferentă imobilului situat în strada Negru Vodă, nr.92, deţinut de mai mulţi locatari, printre care şi Municipiul Câmpulung, este de 274 metri pătraţi. Din această suprafaţă, 108,65 metri pătraţi, respectiv cota de 37,82%, sunt ai Municipiului Câmpulung. Din suprafaţa de teren de 108,65 metri pătraţi se pot vinde 37 metri pătraţi. În această situaţie, Municipiul Câmpulung rămâne cu 71,65 metri pătraţi, respectiv cota de teren de 24,32%. Solicitantul este îndreptăţit să cumpere suprafaţa de 37 metri pătraţi, respectiv cota de 13,5%.”, explică referatul şefei Juridicului, Emiliea Ilie, ce trebuiau să voteze consilierii locali.                       

„La data respectivă (n.r. 2003) nu s-a înstrăinat şi suprafaţa de teren, cotă procentuală aferentă clădirii. S-au lovit de această problemă, în momentul în care au vrut să intabuleze terenul, vor să-l înstrăineze sau, mă rog, vor să aibă un act şi asupra cotei-părţi de teren. S-a calculat că această cotă de teren aflată în indiviziune este de 37 de metri. (…) Avem raportul de expertiză, avem suprafaţa întocmită de către cadastrişti pentru intrarea nu neapărat în legalitate, fiindcă omul era şi este în legalitate cu imobilul respectiv, dar neavând cota de teren, avem solicitare în acest sens. Propunem aprobarea înstrăinării şi, totodată, aprobarea raportului de expertiză întocmit de către evaluatorul autorizat. Legea prevede înstrăinarea suprafeţelor de teren şi la toţi ceilalţi s-a aprobat înstrăinarea, căci mai sunt acolo patru sau cinci chiriaşi. Lor li s-a întocmit la data respectivă actul de proprietate pe teren, l-au plătit şi şi-au făcut intabularea. Această firmă n-a putut decât să-şi facă înregistrarea imobilului, fără intabularea cotei-părţi de teren pe care stă imobilul.”, a susţinut în plen secretarul Nicolae Ghinea. Această hotărâre, spre deosebire de cealaltă prezentată, n-a întâmpinat decât o abţinere din partea liberalului Bogdan David, care n-a afectat procedura de vânzare a terenului de sub spaţiul comercial către patroană.

 

The most visited gambling websites in The UK