Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Îngrijorare” în Consiliul Local! Unde să dea omul şpagă pentru parcare? La Asociaţie sau la Primărie?

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1219

b_400_250_16777215_10_images_2279_parcari.jpg„Vânătoarea” locurilor de parcare, declanşată înainte de votarea controversatului regulament de taxare a zonelor de lângă blocuri, ocupate de autoturismele locatarilor, i-a pus în gardă şi pe administratori. Unii s-au retras complet din acţiunea dirijată de Primărie, din considerente de siguranţă personală, în caz că nimeresc la mijlocul încăierării cetăţenilor. Alţii, se pare, au simţit avantajele campaniei de primire a cererilor, însoţite de „o atenţie, o măslină”, o ţuică sau ce mai găseşte cetăţeanul stimulant în cămară, pentru a-l propusa cât mai în faţă pe lista anticipată a cântări mai greu decât inventarul parcărilor de la blocuri. Remarcând anunţul primarului Liviu Ţâroiu postat pe site-ul instituţiei, prin care proprietarii de maşini sunt invitaţi să înainteze cererile, împreună cu documentele doveditoare, la asociaţiile din care fac parte, operaţiune programată între 20 aprilie - 30 iunie 2018, liberalii au „explodat” în două zile consecutive, atât la şedinţa Consiliului Local din 26 aprilie, cât la conferinţa lor de presă, din 27 aprilie. Laitmotivul reacţiei lor: bătaia de joc la adresa câmpulungenilor poftiţi să dea năvală cu solicitările, să-şi facă griji, să aibă emoţii că rămân de dinafară, în condiţiile în care Primăria n-are ce le repartiza! Unde mai pui că sunt atâtea imobile în cartierele Câmpulungului lipsite de asociaţii de proprietari, unde sarcina colectării cererilor revine unui şef de scară sau unei persoane delegate de locatari să primească stiva de acte şi să le ducă la Primărie, la Camera 14. Or, în condiţiile în care administratorii au fugit de răspundere, anticipând răscoala familiilor cu mai multe maşini, unde îl găseşti pe voluntarul dispus să se aleagă cu migrene cât durează împărţeala loturilor, care sigur nu vor ajunge tot la „stăpânitorii” de dinaintea revoluţiei parcărilor făcute de-a-ndoaselea la Câmpulung?! Totuşi, în caz că ţin la aceeaşi parcelă, în Consiliul Local s-au lansat  îngrijorări, pe care le tratăm cu toată seriozitatea: unde trebuie să dea şpagă cetăţeanul? La Asociaţie sau la Primărie? Sau ambelor? 

Blidaru: „Nu ştiu cine dă şpagă la administratori.” David: „Poate o dă la Primărie”

Subiectul nr.1 al secţiunii „Diverse” a dezbaterii aleşilor de săptămâna trecută, parcările, a fost discutat de liberali între ei, că n-a avut cine să le dea replica, Liviu Ţâroiu fiind în Grecia la acel moment. Ei au întrebat şi tot ei au răspuns, anticipând eşecul colosal al unei acţiuni pornite într-o notă de haos puternic. În esenţă, opoziţia a reproşat puterii că-şi bate joc de oameni, agitând comunitatea cu termenul scurt, de două luni, de depunere a cererilor, în condiţiile în care nu are parcările amenajate! Într-o lume sănătoasă la cap, nici nu trebuia să zboare în spaţiul public expresia „taxă pentru parcarea de reşedinţă” până nu era trasată ultima dungă de delimitare între parcelele care urmau să fie „închiriate”. Abia când era tot municipiul plin de spaţii demarcate, în toate cartierele, doritorii erau invitaţi să se înscrie. Dar nu înainte, când, vorba opozanţilor lui Ţâroiu, până termină el campania de asfaltare, demarcare şi numerotare, omul îşi vinde maşina. Era esenţial, dacă aveam nişte conducători înţelepţi, să existe numărul locurilor taxate în viitorul apropiat şi numărul de maşini pe fiecare bloc/asociaţie deservite de o parcare. Adică să ştii clar dinainte capacitatea fiecărei zone înconjurătoare a imobilelor din cartiere de preluare a tuturor automobilelor deţinute de cetăţeni, inclusiv ale celor cu două-trei maşini, pentru care plătesc impozit la Primărie. 

Nu stă în picioare argumentul că, dacă au încăput până acum, vor încăpea şi de acum înainte, fiindcă, dacă slujbaşii Primăriei ar face teren, ar observa că sunt o grămadă de străzi, în centru şi în cartiere, mai cu seamă în sufocantul Vişoi, unde lumea parchează - şi nu din comoditate - sub ferestrele celor de la parter şi pe stradă. Or aceştia vor avea şi ei pretenţia să intre în parcări, ca să aibă siguranţa staţionării maşinii, scoţându-i astfel pe vecinii cu mai multe autovehicule. Iată, deci, un prim motiv de răscoală, care i-au făcut pe unii dintre administratori să spună „pas” colaborării cu autorităţile. 

Întrebarea repetată pe durata şedinţei: ce împarte Primăria, de-a instigat populaţia, să se îmbulzească pe la asociaţii şi la Primărie, în caz că nu vrea nimeni de pe scară să facă oficiul strângerii actelor de la vecini?! „(…) Nu s-au identificat locurile de parcare, n-a venit nimeni să le numeroteze. Ne aşezăm la coadă la gogoşi, dar n-avem gogoşi?!”, l-a întrebat Cristi Creţu pe colegul de breaslă Mărgărin Blidaru, care, la şedinţa cu pricina, ţinea de primar. „Avem „gogoşi”.”, a replicat Ionel State, una, mare cât o zi de post, fiind livrată chiar de viceprimarul şef peste comisia de atribuire a locurilor din vecinătatea blocurilor. 

„Se strâng dosarele pentru toate zonele, a anunţat Blidaru. S-a făcut un prim pas cu delimitarea locurilor de parcare, chiar în spate la „Iepuraşul” şi la „blocul rechinilor”, urmând ca, săptămânile viitoare, să se meargă către centru, în spate, la Stomatologie, şi vom ajunge şi în Vişoi, unde o zonă este aproape gata.”

„Dacă n-avem locuri de parcare, cum să iau cereri pentru locuri de parcare?! Câte avem amenajate?”, a fost o curiozitate nesatisfăcută - că n-a avut cine, primarul versat în a ocoli întrebările-capcană fiind absent - a lui Bogdan David. Neexperimentatul coechipier al lui Liviu Ţâroiu, care a fost inspirat să vorbească cât mai puţin, a precizat că inventarierea se va face din mers, pe măsură ce se asfaltează şi se delimitează spaţiile într-o parcare. Şi tot atunci, cu concursul administratorilor, află şi Primăria cine are şi cine n-are maşină într-un bloc. 

La un moment dat, cineva din Consiliu a şuierat „şpagă la administratorii” rămaşi pe baricade, în lupta pentru cucerirea teritoriului parcărilor, la care Blidaru s-a făcut că nu înţelege, deşi nu este exclus, cunoscând firea românului, ciubucar din născare, ca partenerii Primăriei să profite pe seama poziţiei lor. „Nu ştiu cine dă şpagă la administratori.”, s-a făcut că plouă vicele. „Poate o dă la Primărie.”, a sugerat David alt posibil beneficiar al stimulentelor cetăţenilor care vor certitudinea aceluiaşi loc de parcare. Sau a mai multor locuri de parcare per familie.   

La 30 iunie, când se încheie termenul de depunere a cererilor, viceprimarul Blidaru zice că vor fi gata toate parcările  

Din cauză că altă cronologie fusese stabilită la şedinţa în care s-a dat „undă verde” taxei de parcare la bloc, administratorii le-au imputat consilierilor că ei habar nu au ce prevăd normele pe care le-au aprobat. Altfel spus, Ţâroiu, cu anunţul lui pripit, i-a făcut pe consilieri să arate ca nişte păcălici în ochii administratorilor, care le-au aruncat în faţă că, deşi l-au votat, nu cunosc conţinutul regulamentului de parcări. Presat de liberali cu nebunia strângerii cererilor - probabil, pentru a avea o proiecţie a veniturilor provenite din taxa de parcare, pe baza hârtiilor depuse de oameni -, lui Mărgărin Blidaru i-a scăpat un termen limită: 30 iunie 2018, încheierea procesului de amenajare a parcărilor. A celor care au deja destinaţia de parcări, înţelegem din explicaţiile pe sponci ale secundului lui Ţâroiu, nefiind vorba despre construcţia de spaţii noi cu această destinaţie. „Până în iunie se vor termina toate. Se vor delimita toate locurile de parcare existente acum.”, reţineţi aceste vorbe ale viceprimarului Blidaru. „Vreţi să spuneţi că, la 1 iulie, tot oraşul va avea parcări cu plată?”, s-a asigurat David că a auzit bine. „Cele care sunt deja amenajate, da.”, a replicat cel chestionat. Iar parcările la care se referă Blidaru sunt şi în Grui, şi în Vişoi, şi în centru. „Sunt de acord să se strângă toate cererile, dacă domnul Blidaru a spus că vom avea toate locurile gata la 30 iunie. N-a zis în ce oraş le avem.”, a încheiat subiectul şeful opoziţiei liberale, care, a doua zi, l-a redeschis la conferinţa de presă a partidului, cu îndoiala că angajamentul asumat de viceprimar va avea corespondent în realitate.

The most visited gambling websites in The UK