Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Dacă cimitirul e „acvatic”, de ce n-ar fi şi strada?

Strada este sub apă, iar lumea circulă prin bălţi

b_400_250_16777215_10_images_2277_strada-acvatica.jpgCu o oră înainte ca primarul Liviu Ţâroiu să anunţe reintrarea străzii Gruiului în şantier, pentru turnarea celui de-al doilea strat de asfalt şi execuţia trotuarelor, la conferinţa de presă a liberalilor s-au lansat comentarii deloc flatante la adresa singurei realizări în teren a edilului şef, după doi ani de mandat. Lucian Ionescu, desemnat de colegi să prezinte punctul de vedere al grupului PNL din Consiliul Local la întâlnirea cu jurnaliştii, şi-a exprimat îndoiala în finalitatea investiţiei care, în acest punct, nu-şi merită cele peste 43 de miliarde de lei vechi, valoarea operaţiunilor de construcţii-montaj, câştigate de asfaltatorul piteştean Selca, la licitaţia ţinută doi ani pe loc de investiţia de canalizare. Graţie transmisiunii live, pe internet, a conferinţei de presă a liberalilor, Liviu Ţâroiu, care se pregătea să le fie gazdă ziariştilor o oră mai târziu, după cum am precizat la început, a fost în temă cu subiectele abordate. Şi a şi putut să dea replica unora dintre acestea, aşa cum au fost strada Gruiului şi lucrarea de canalizare pe Carpaţi şi Ion Ţicăloiu, estimată a se încheia, conform speranţelor primarului, în prima jumătate a anului. N-au lipsit din alocuţiunea lui Ţâroiu cheltuielile cu îndelung controversatele ouă de Paşte, cu rol de introducere a câmpulungeanului în atmosfera de sărbătoare, pe care acesta le-a închiriat cu 10.000 de lei - cinci panouri publicitare şi cinci ouă ornamentale, trei luminoase şi două neluminoase -, timp de două luni, dar le-a ţinut două săptămâni. După liberali, decât să fi aruncat atâţia bani pe un moft, mai bine schimba becurile arse din centru, care dau trecătorului senzaţia de oraş părăsit, cu atâta întunericime în „buricul târgului”.                                

Votanţi câştigaţi pe strada Gruiului

Pornind de la preocuparea social-democraţilor de a-şi face imagine - un comportament, de altfel, normal la un partid care doreşte să-şi menţină puterea -, Lucian Ionescu îl îndeamnă pe Liviu Ţâroiu să nu mai facă trimitere la administraţia PNL, la care îşi raportează mandatul, întrucât o bună parte a carierei sale în Primărie este legată de Călin Andrei şi PNL, alături de care a condus Câmpulungul. „Primarul Liviu Ţâroiu a împlinit zece ani de când se află în Primăria Câmpulung. De foarte multe ori, îi place, în şedinţele de Consiliu, la orice interpelare a opoziţiei, să spună: „Dar voi ce-aţi făcut?” Întotdeauna, se raportează la noi. Îi aduc aminte domnului primar că este de zece ani la Primăria Câmpulung, şapte ani a fost viceprimar şi, de trei ani, este primar, a intrat în al patrulea an. În iarnă, ar trebui să facă un raport al realizărilor dintr-un mandat. Nu vedem să se întâmple mare lucru în Câmpulung. Singurele realizări pe care le clamează PSD sunt strada Gruiului şi nişte parcări, toate neterminate. În 2015, strada Gruiului s-a licitat într-o grabă deosebită, când nici nu exista prevedere bugetară, şi a fost realizată la nişte costuri imense. Nu este terminată nici în momentul de faţă, deşi au trecut trei ani de atunci. Înţelegem că sunt ceva probleme şi cu canalizarea, trotuarele nu sunt gata, nu ştiu dacă deasupra statului de asfalt trebuie să vină şi un strat de uzură. Mai este destul de mult de lucru. În privinţa parcărilor, o parte au fost făcute, o parte au fost începute, o parte (n.r. cele mai multe) nici măcar n-au început, dar ne-am grăbit să facem un regulament de parcări, lucru care nu este rău, pentru a mulţumi cetăţenii din Câmpulung. Dar, din păcate, nu acesta era scopul. Scopul era de a putea susţine cea mai mare realizare a administraţiei PSD: mărirea iresponsabilă a salariilor. Este singura realizare din acest mandat a PSD. Ne întrebăm ce se va întâmpla cu investiţiile din Câmpulung, când nu va mai fi rezerva din care se toacă bani pe foarte multe hârtii, studii peste studii, studii reluate şi replătite. Din ce se vor mai putea face investiţii în Câmpulung, în momentul în care se vor finaliza rezervele pe care actualul primar le-a moştenit, pentru că nu vedem un val de fonduri şi de investiţii venite pe cale guvernamentală sau din fonduri europene. PSD n-are nicio scuză, pentru că deţine controlul la nivel guvernamental, judeţean şi local. La nivel local au majoritatea absolută, aşadar, n-au nicio scuză, nici măcar aceasta că liberalii nu-i lasă să facă. Este o scuză puerilă, care n-are nicio bază şi prin care nu încearcă altceva decât să manipuleze cetăţenii din Câmpulung.”, a apărat reputaţia partidului de opoziţie Ionescu. 

O „mică” problemă la canalizare

Strada Gruiului, intrată în „marea asfaltare”, anul trecut, după „marea canalizare”, se pare că are probleme la ambele chestiuni de infrastructură. Dacă în privinţa asfaltării ne-am lămurit, ascultându-l pe Liviu Ţâroiu, că va fi rezolvată, echipele de la Selca revenind pe poziţii înainte de 1 Mai muncitoresc, în ceea ce priveşte canalizarea, nedumerirea persistă. Subiectul a generat un schimb de replici între primar şi liderul opoziţiei, la şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii martie. Atunci, Bogdan David l-a întrebat dacă funcţionează canalizarea pe strada Gruiului. Fiind, într-o perioadă, blocată strada Carpaţi, pe care se derulează tot o investiţie în canalizare, politicianul de la PNL a circulat pe strada Gruiului, spre troiţă. Atunci, a constatat că era apă pe stradă şi că se circula numai prin bălţi pe acolo. „Nu preia canalizarea, ce se întâmplă în zonă?”, a fost curiozitatea liberalului, satisfăcută de primar cu un răspuns în stilu-i inconfundabil: „E o zonă de apă, pe Gruiului, e ca şi-n cimitir.” „Când s-a asfaltat, nu era baltă.”, a replicat celălalt. „Lăsaţi-o baltă!, a exclamat Ţâroiu. Funcţionează, categoric da. Într-o singură zonă avem o problemă, zona domnului Ciobanu şi domnului Buzescu, unde preluarea stradală trebuia să se ducă într-un canal. Confundaţi porţiunea de la troiţa de la domnul Buzescu, până la cealaltă troiţă. Asta nu este racordată la canalizare încă, fiindcă se racordează împreună cu Ţicăloiu şi Carpaţi, cu staţia de pompare. Doar cealaltă canalizare este racordată. Cea care vine de sus, de la Richard, până jos, şi se racordează în N.Popp. Asta nu este racordată.” „De ce?”, l-a întrebat David. „Fiindcă n-avem staţie de pompare. Se cuplează cu canalizarea de pe Ţicăloiu şi Carpaţi, care are staţie de pompare pe Ţicăloiu şi pompează în N.Popp. Au fost proiecte diferite.”, a reluat explicaţiile primarul. 

 

The most visited gambling websites in The UK