Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ordinele lui Ţâroiu declanşează primăvara „şantierească”

b_400_250_16777215_10_images_2276_taroiu.jpgPrimarul Ţâroiu a lăsat să se scurgă primul trimestru al anului, teoretic, de iarnă, a lăsat să treacă şi Sărbătorile Pascale, cu perioada de relaş aferentă, ca să organizeze prima conferinţă de presă pe 2018, sperăm, nu ultima cu teme diverse din activitatea administraţiei publice locale. „Grosul” comunicărilor sale s-a axat pe ordinele de începere a lucrărilor, fie noi, fie continuări ale investiţiilor începute anul trecut, „piesa de rezistenţă” reprezentând-o documentul care îi permite firmei lui Cătălin Spătaru să deschidă şantierul pe tronsonul cuprins între „Bărăţie” şi „Dinicu Golescu”, începând de săptămâna viitoare. Vă mai informăm o dată că executantul „regenerării urbane”, pe care social-democratul o începe de la zero, este tot unul de 60% din valoarea contractului scos la licitaţie, la fel ca lucrarea coordonată de Călin Andrei, de reabilitare a centrului istoric şi a Complexului „Kretzulescu”, abandonată de Grup Corint la stadiul de 23%. „Din fericire pentru noi, este o firmă destul de serioasă.”, se îmbărbătează Liviu Ţâroiu vizavi de profesionalismul constructorului General Trust Argeş, devenit „de-al casei”. Toamna trecută, pe 23 noiembrie 2017 mai precis, firma piteşteană a câştigat contractul lucrării de „Amenajare urbanistică pe străzile Negru Vodă şi Republicii, între Bulevardul „Pardon” şi intersecţia străzii Negru Vodă cu strada General Teodorescu”. Dintre cele şase pretendente la contract, General Trust Argeş SRL a oferit preţul cel mai mic, reuşind să câştige. Oferta societăţii lui Cătălin Spătaru s-a cifrat la 1.950.587,34 lei, preţ fără TVA, mult sub valoarea dată de proiectant, cu care lucrarea a fost scoasă la licitaţie, de 3.217.249 lei (699.614,88 euro). Ce înseamnă amenajarea care, teoretic, începe în aprilie şi se încheie până în decembrie? Conform explicaţiilor lui Liviu Ţâroiu, „reabilitare la suprafaţă”: covor asfaltic, trotuare, aleile Parcului Jurământului şi, unde va constata că este nevoie de intervenţii la reţeaua de apă şi canalizare, Edilul le va întreprinde pe durata şantierului.

Ce lucrări au primit ordinul de începere     

Conferinţa a debutat cu un mic comentariu referitor la ornamentele montate în câteva zone din Câmpulung, de Paşte. „Am achiziţionat, pentru o perioadă scurtă de timp, de două luni, dar n-a fost nevoie decât de două săptămâni, atât le-am ţinut, cinci panouri publicitare şi cinci ouă ornamentale, trei luminoase şi două neluminoase, pe care le-am pus prin oraş. Grădina Publică a fost principalul nostru obiectiv, unul în Grui şi, în Vişoi, încă unul. Costul total al închirierii a fost de 10.000 de lei. Mai puţin de 2.500 de euro au fost toate. Absolut toată acţiunea.”, a precizat acesta. 

Restul informării a privit agenda de lucrări care au undă verde să înceapă, de la zero sau din stadiul în care au fost întrerupte anul trecut. 

* „Începând din această săptămână, am dat dispoziţie de reluare a tuturor lucrărilor de anul trecut, care nu s-au finalizat. Mă refer la strada Gruiului, unde nu s-au terminat al doilea strat de asfalt şi trotuarele, la lucrarea de investiţie privind canalizarea pe Ţicăloiu şi Carpaţi, care se finalizează - eu sper - în prima jumătate a anului, şi parcările de pe Alexandru cel Bun, care au fost începute şi care nu s-au finalizat toamna trecută.” 

* „În plus, am dat ordin de începere a lucrărilor pentru câteva obiective: reabilitarea străzilor Republicii şi Negru Vodă, din capătul de jos al bulevardului, până la sensul giratoriu de la „Dinicu Golescu”, şi pe urcare, şi pe coborâre, şi a Pieţei Jurământului. Părculeţul din Piaţa Jurământului va fi reabilitat în totalitate, atât strada, cât şi parcul.” 

* „Am dat dispoziţie de începere a lucrărilor pentru reabilitarea podului de pe strada General Teodorescu, „podul ţigăniei”, cum îl ştim noi, care face legătura între Colegiile „Dinicu Golescu” şi „Carol I”. Reparaţiile capitale ale acestui pod costă în jur de 2 milioane de lei, suma cu care a fost câştigată licitaţia.” 

* „Am dat drumul lucrărilor de finalizare a străzilor din Mărcuş, Valea Ţiţei şi Valea Ursului, o investiţie de peste un milion de lei, care se va încheia acum, în primăvară.” 

*„Am dat drumul reabilitării podului de pe Şoseaua Naţională - podul situat mai jos de fostul cămin de la Apa Sărată -, care valorează 738.000 lei.” 

* „Am dat drumul amenajării Centrului Comunitar Multifuncţional la fosta Şcoală nr.5, care este aproape de finalizare. Aici va fi sediul proiectului „Schimbă-ţi viitorul”, cu fonduri europene, şi tot aici va fi şi sediul GAL, în momentul în care vom primi finanţarea.” 

* „De asemenea, am dat ordin de începere a lucrărilor de amenajare a parcului Vişoi, de lângă Biserica de Lemn, care trebuia să debuteze anul trecut, dar ne-a prins frigul şi nu l-am mai început.” 

* „Mai avem de plantat în Grădina Publică circa 50 de arbuşti, pentru a încheia lucrarea în parcul central.” 

* „Am dat dispoziţie pentru amenajarea unei punţi pietonale peste Pârâul Valea Româneştilor, pe care încercăm de câţiva ani s-o facem.” 

* „Suntem în stadiul de studiu de piaţă pentru amenajarea locurilor de joacă în Grădina Publică şi Grui, cu tartan, în loc de nisipul care este acum acolo.”

* „Am montat în cinci puncte din Câmpulung - Parcul „Kretzulescu”, Grădina Publică, Grui, în cele două parcuri, lângă cimitir şi lângă biserică, şi în Vişoi, în cel mai mare loc de joacă, cel de lângă Biserica de Lemn - Hi-Fi pentru cuplarea gratuită la internet a tuturor celor aflaţi în zonele respective. Valoarea contractului a fost în jur de 52.000 de lei şi avem un abonament lunar de 80 de euro pentru toate aceste puncte.”       

Câmpulungenii sunt invitaţi să-şi verse năduful sau să-i laude pe subalternii lui Ţâroiu

Suplimentar calendarului de lucrări debutate după Paşte, primarul a informat câmpulungenii că de pe site-ul Primăriei poate fi descărcată o fişă prin care, completând-o, îşi pot exprima satisfacţia sau insatisfacţia privitoare la serviciile oferite de angajaţii instituţiei. Ca omul să ştie pe cine să reclame sau să laude superiorului celui pe care îl caracterizează, fiecare funcţionar din Primărie este obligat să poarte ecusonul cu datele de identificare. Fişele completate de cetăţeni, mai spune Liviu Ţâroiu, vor sta la baza evaluărilor anuale ale tuturor salariaţilor din subordinea sa. 

The most visited gambling websites in The UK