Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ministerul Transporturilor a comunicat A.S.C.M. noutăţi despre lucrările din 2018 pe drumurile din Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2125

b_400_250_16777215_10_images_2276_drum-curtea-de-arges.jpgLa începutul acestui an, Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” a reluat corespondenţa cu instituţiile statului, printre care Ministerul Transporturilor, căruia i-a adresat, pe 26 februarie 2018, o solicitare de informaţii referitoare la proiectele de investiţii ale anului 2018, pe drumurile naţionale care străbat Muscelul. Ce planuri au oficialii pentru zona noastră aflaţi lecturând răspunsul comunicat A.S.C.M., al cărui conţinut vi-l prezentăm în continuare.

Ce a solicitat A.S.C.M.       

Către Ministerul Transporturilor

În atenţia domnului ministru Lucian Şova

Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, din municipiul Câmpulung, judeţul Argeş, constituită din 90 (n.r. 91, în prezent) de reprezentanţi ai societăţii civile din majoritatea domeniilor de activitate la nivelul comunităţii locale şi nu numai, preocupaţi de îmbunătăţirea condiţiilor de infrastructură rutieră din zona de Nord a judeţului, readuce în atenţia instituţiei pe care o conduceţi starea inacceptabilă a drumurilor naţionale care străbat teritoriul Muscelului (municipiul Câmpulung şi 27 de localităţi rurale). 

Asociaţia noastră a purtat cu predecesorii dumneavoastră o corespondenţă constructivă, având ca subiect patru artere de importanţă naţională: DN 73 Piteşti - Câmpulung - Braşov, DN 73C Câmpulung - Curtea de Argeş, Drumul Naţional 72 A, Câmpulung - Târgovişte, Drumul Naţional 73D, Câmpulung - Mioveni, corespondenţă pe care dorim s-o continuăm cu punctul de vedere al Ministerului Transporturilor referitor la planurile pe 2018 - dacă acestea există - în privinţa celor patru şosele naţionale.   

   În temeiul Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” vi se adresează cu rugămintea de a o informa în privinţa intenţiilor de a întreprinde lucrări de reabilitare în anul 2018 pe fiecare dintre cele patru tronsoane de DN din Nordul judeţului Argeş. Despre DN 73 Piteşti - Câmpulung - Braşov cunoaştem faptul că face parte dintr-un program multianual, însă vă solicităm să ne prezentaţi stadiul obiectivului în acest moment şi care sunt planurile pe 2018, ce finanţare este alocată continuării proiectului şi cât este estimat să se realizeze în acest an. Dacă nu greşim, în 2018 ar trebui ca operaţiunile de reabilitare să se încheie. 

Cea mai arzătoare dorinţă a muscelenilor şi nu numai în domeniul infrastructurii rutiere este de a vedea reparat DN 73C Câmpulung - Curtea de Argeş, probabil, cel mai distrus drum naţional din Argeş. Condiţia deosebit de serioasă şi gravă în care se găseşte o arteră cu circulaţie intensă, în special de persoane care îl parcurg zilnic, de două ori, spre şi de la locul de muncă, este binecunoscută la nivelul Ministerului Transporturilor.

Toamna trecută, am fost informaţi de instituţia în fruntea căreia vă aflaţi că programul anului 2017 a cuprins lucrări de întreţinere curentă (reparaţii asfaltice izolate, plombări de gropi pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi), iar în lunile septembrie-octombrie era planificat să se execute 6.000 de metri pătraţi de reparaţii pe îmbrăcămintea de ciment. Vă rugăm să ne comunicaţi dacă DN 73C Câmpulung - Curtea de Argeş figurează într-un proiect de reparaţie capitală în anul 2018 sau dacă intervenţiile se vor limita la ameliorări pe suprafeţe reduse, situaţie care nemulţumeşte profund opinia publică musceleană, care aşteaptă de ani buni să beneficieze de condiţii sigure de trafic pe ruta respectivă.

Vă mai solicităm să completaţi răspunsul pe care îl aşteptăm în termenul prevăzut de lege cu eventualele intenţii de îmbunătăţire a stării celorlalte două drumuri naţionale, care contribuie la persistenţa stării de izolare în care se găseşte municipiul Câmpulung, văduvit de investiţii de natură industrială, dar şi de un turism pe măsura frumuseţii zonei, din cauza drumurilor groaznice: Drumul Naţional 72 A, Câmpulung - Târgovişte (degradat substanţial, dar numai până la ieşirea din judeţul Argeş şi intrarea în judeţul Dâmboviţa) şi Drumul Naţional 73D, Câmpulung - Mioveni (prin ruta Boteni - Hârtieşti - Vultureşti - Davideşti), un real pericol, pe anumite porţiuni, pentru viaţa celor care îl tranzitează.

În speranţa unui răspuns grabnic,

Vă mulţumim şi vă urăm succes în îndeplinirea misiunii propuse! 

Cu stimă,

Ioan NEACŞU, Preşedinte al Consiliului Director

 

Ce a răspuns Ministerul Transporturilor 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA

Departamentul Relaţii Publice şi Comunicare

Serviciul Relaţii Publice

Referitor la petiţia dumneavoastră transmisă Ministerului Transporturilor, înregistrată cu nr. 9865/844/425L/06.03.2018 şi redirecţionată Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu nr. 92/17092/06.03.2018

Stimate domnule Ioan Neacşu,

Urmare a petiţiei dumneavoastră înaintată Ministerului Transporturilor şi redirecţionată Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, referitoare la situaţia drumurilor naţionale DN 73, Piteşti - Câmpulung - Braşov, DN 73C, Câmpulung - Curtea de Argeş, DN 72A, Câmpulung - Târgovişte, şi DN 73D, Câmpulung - Mioveni, vă comunicăm următoarele:

* Drumul naţional DN 73C, Câmpulung - Curtea de Argeş

În anul 2017, pentru DN 73C, pe sectoarele cuprinse între kilometrul 0+000 (Schitu Goleşti) - kilometrul 37+500 (Curtea de Argeş) şi kilometrul 46+000 (Curtea de Argeş), kilometrul 61+434 (Piatra - Ciofrângeni), pe DN 73D, kilometrul 0+000 - kilometrul 49+125 şi DN 72A, kilometrul 43+270 - kilometrul 64+110, în funcţie de bugetul alocat programului de întreţinere, s-au executat lucrări de întreţinere curentă de reparaţii asfaltice şi plombări gropi pe îmbrăcămintea de ciment.

În anul 2018, după finalizarea procedurilor de licitaţie pentru lucrările de întreţinere periodică, se vor executa, în limita fondurilor alocate, covoare asfaltice şi tratamente bituminoase pentru drumurile menţionate anterior. Precizăm că, în cazul lucrărilor de întreţinere curentă, sunt demarate proceduri de achiziţii publice (licitaţii) pentru întreţinere parte carosabilă şi estetică rutieră.

* Drumul naţional DN 72A

Pentru DN 72A, kilometrul 57+700, unde se află un pod degradat, vor începe lucrările de reparaţii pe data de 23 aprilie 2018, odată cu predarea amplasamentului către constructor.

* Drumul naţional 73 (care face legătura între localităţile Braşov - Râşnov - Bran - Fundata - Câmpulung - Piteşti), pe o lungime de 103,25 kilometri, pe teritoriul judeţelor Braşov şi Argeş, face obiectul unui program amplu de modernizare printr-un contract desfăşurat de CNAIR, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Valoarea totală a contractului este de peste 275 de milioane de lei (din care FEDR asigură 85%). În acest scop, drumul a fost predat încă din data de 15 martie 2017 concernului format din asocierea a 4 firme (Azvi SA, Straco Grup SRL, Piomar Development SRL, Tractebel Engineering SA), care se ocupă de lucrările de modernizare.

Data estimată de finalizare a lucrărilor de modernizare a fost prelungită până în decembrie 2019, iar progresul fizic al tronsonului Piteşti - Câmpulung este de 90% şi se estimează a fi finalizat la sfârşitul anului 2018, iar pe tronsonul Câmpulung - Braşov au fost executate lucrări în proporţie de 45% în zonele autorizate.

Din datele transmise de către concernul care se ocupă de lucrările de modernizare, a convenit, împreună cu conducerea CNAIR SA, ca lucrările să fie reluate în data de 1 aprilie 2018.

Lucrările vizează, în principal, lărgirea drumului la minim 8 metri (din care 7 metri partea carosabilă), ranforsarea lui pe un trafic de 11,5 tone, reconstrucţia completă a 6 poduri şi reabilitarea altor 20, dar şi lărgirea unor curbe, refacerea podeţelor, construirea de şanţuri de evacuare a apei pluviale şi întărirea prin ziduri de sprijin.

Pe toată perioada şantierului (chiar şi în sezonul rece), constructorul a instalat indicatoare de avertizare şi atenţionare şi au fost instituite şi restricţii de viteză de maxim 30 km/h pe porţiuni afectate de şantier, precum şi cele deteriorate. Suma aprobată disponibilă a fi cheltuită în anul 2018, în cadrul acestui contract, este de 85.562.000 lei, cu TVA. În cazul în care sumele vor fi folosite integral în decursul acestui an, vor fi efectuate demersuri în timp util pentru suplimentarea acestora.

Vă asigurăm că specialiştii DRDP Braşov, precum şi consultanţii urmăresc atent desfăşurarea lucrărilor de pe DN 73, tocmai pentru că suntem conştienţi de importanţa strategică a DN 73.

Cu stimă, director general Ştefan IONIŢĂ

The most visited gambling websites in The UK