Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

ASCM reia insistenţele la minister pentru reparaţia drumului spre Curtea de Argeş

  • Written by E.M.
  • Hits: 566

La sfârşitul lunii februarie, Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” a reluat corespondenţa cu Ministerul Transporturilor, în speranţa de a afla veşti despre eventuale intenţii de reabilitări ale tronsoanelor de drum naţional de pe teritoriul zonei de Nord a judeţului şi, în special, despre artera Câmpulung - Curtea de Argeş, care nu mai poate fi cârpită cu plombări la nesfârşit.       

Nr. 110/26.02.2018       

Către Ministerul Transporturilor

În atenţia domnului ministru 

Lucian Şova

 

Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, din municipiul Câmpulung, judeţul Argeş, constituită din 90 de reprezentanţi ai societăţii civile din majoritatea domeniilor de activitate la nivelul comunităţii locale şi nu numai, preocupaţi de îmbunătăţirea condiţiilor de infrastructură rutieră din zona de Nord a judeţului, readuce în atenţia instituţiei pe care o conduceţi starea inacceptabilă a drumurilor naţionale care străbat teritoriul Muscelului (municipiul Câmpulung şi 27 de localităţi rurale). 

Asociaţia noastră a purtat cu predecesorii dumneavoastră o corespondenţă constructivă, având ca subiect patru artere de importanţă naţională: DN 73 Piteşti - Câmpulung - Braşov, DN 73C Câmpulung - Curtea de Argeş, Drumul Naţional 72 A, Câmpulung - Târgovişte, Drumul Naţional 73D, Câmpulung - Mioveni, corespondenţă pe care dorim s-o continuăm cu punctul de vedere al Ministerului Transporturilor referitor la planurile pe 2018 - dacă acestea există - în privinţa celor patru şosele naţionale.   

   În temeiul Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” vi se adresează cu rugămintea de a o informa în privinţa intenţiilor de a întreprinde lucrări de reabilitare în anul 2018, pe fiecare dintre cele patru tronsoane de DN din Nordul judeţului Argeş. Despre DN 73 Piteşti - Câmpulung - Braşov cunoaştem faptul că face parte dintr-un program multianual, însă vă solicităm să ne prezentaţi stadiul obiectivului în acest moment şi care sunt planurile pe 2018, ce finanţare este alocată continuării proiectului şi cât este estimat să se realizeze în acest an. Dacă nu greşim, în 2018 ar trebui ca operaţiunile de reabilitare să se încheie. 

Cea mai arzătoare dorinţă a muscelenilor şi nu numai, în domeniul infrastructurii rutiere, este de a vedea reparat DN 73C Câmpulung - Curtea de Argeş, probabil, cel mai distrus drum naţional din Argeş. Condiţia deosebit de serioasă şi gravă în care se găseşte o arteră cu circulaţie intensă, în special de persoane care îl parcurg zilnic de două ori, spre şi de la locul de muncă, este binecunoscută la nivelul Ministerului Transporturilor.

Toamna trecută, am fost informaţi de instituţia în fruntea căreia vă aflaţi că programul anului 2017 a cuprins lucrări de întreţinere curentă (reparaţii asfaltice izolate, plombări de gropi pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi), iar în lunile septembrie-octombrie era planificat să se execute 6.000 de metri pătraţi de reparaţii pe îmbrăcămintea de ciment. Vă rugăm să ne comunicaţi dacă DN 73C Câmpulung - Curtea de Argeş figurează într-un proiect de reparaţie capitală în anul 2018 sau dacă intervenţiile se vor limita la ameliorări pe suprafeţe reduse, situaţie care nemulţumeşte profund opinia publică musceleană, care aşteaptă de ani buni să beneficieze de condiţii sigure de trafic pe ruta respectivă.

Vă mai solicităm să completaţi răspunsul pe care îl aşteptăm în termenul prevăzut de lege cu eventualele intenţii de îmbunătăţire a stării celorlalte două drumuri naţionale, care contribuie la persistenţa stării de izolare în care se găseşte municipiul Câmpulung, văduvit de investiţii de natură industrială, dar şi de un turism pe măsura frumuseţii zonei, din cauza drumurilor groaznice: Drumul Naţional 72 A, Câmpulung - Târgovişte (degradat substanţial, dar numai până la ieşirea din judeţul Argeş şi intrarea în judeţul Dâmboviţa) şi Drumul Naţional 73D, Câmpulung - Mioveni (prin ruta Boteni - Hârtieşti - Vultureşti - Davideşti), un real pericol, pe anumite porţiuni, pentru viaţa celor care îl tranzitează.

În speranţa unui răspuns grabnic,

Vă mulţumim şi vă urăm succes în îndeplinirea misiunii propuse! 

Cu stimă, Ioan NEACŞU, 

Preşedinte al Consiliului Director 

The most visited gambling websites in The UK