Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Au renunţat la serviciile Câmpulungului! Locuitorii Bălileştiului îşi vor face buletinele la Mioveni

b_400_250_16777215_10_images_2270_balilesti.jpgComuna Bălileşti a făcut parte dintre cele 17 din Muscel aflate într-o relaţie de colaborare cu Câmpulungul, prin prisma Serviciului de Evidenţă a Persoanelor. Adică localităţile rurale contribuie la acoperirea costurilor serviciilor de eliberare a cărţilor de identitate, iar de luna acesta, administraţiile de la comune vor fi taxate cu 0,3 lei lunar pe cap de locuitor. Bălileşti figurează cu 4.053 de locuitori şi cu o sumă de 1.215,90 lei lunar, care trebuie să intre în contul Primăriei Câmpulung pentru prestaţiile oferite de Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor.

Edilul Victor Cătălin Turturică a cerut Consiliului Judeţean, pe 20 decembrie 2017, schimbarea arondării comunei Bălileşti pe linie de evidenţă a persoanelor de la SPCLEP Câmpulung la similarul de la Mioveni. Imediat cum s-a votat la Câmpulung mărirea tarifului, administraţia de la Bălileşti a urgentat mutarea. În acest fel, comuna musceleană s-a aliniat celor de pe Valea Argeşelului, Hârtieşti, Vultureşti, Davideşti, Ţiţeşti, care sunt arondate SPCLEP Mioveni, unde se oferă serviciile de eliberare a cărţilor de identitate gratuit. Pentru realizarea transferului, Consiliul Judeţean Argeş a iniţiat o hotărâre, care va fi supusă votului la şedinţa de joi, 29 martie. 

Conform notei de fundamentare, motivaţia solicitării constă, în primul rând, în apropierea serviciului public de cetăţean, distanţa dintre comuna Bălileşti şi oraşul Mioveni fiind mai mică decât distanţa faţă de municipiul Câmpulung. Astfel, prin schimbarea arondării, se creează premisele unei deserviri mai prompte a cetăţenilor acestei localităţi. A mai fost menţionat şi faptul că activitatea pe linie de evidenţă a persoanelor, desfăşurată de către serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor, are la bază principiul apropierii serviciilor de cetăţeni, fiind desfăşurată atât în interesul statului, cât şi al cetăţenilor.

Directorul executiv Florin Cristian Cotescu, al Direcţiei Generale pentru Evidenţa Persoanelor Argeş, a menţionat în nota de fundamentare că ultima modificare a arondării comunelor din judeţul Argeş la Serviciile Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor a avut loc în anul 2011, când, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Argeş nr. 56 din 27 aprilie 2011, la solicitarea comunelor Mihăeşti, Hârtieşti şi Vultureşti, a fost aprobată modificarea arondării acestora la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Mioveni.

Modificarea arondării unor localităţi de la un Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la altul se stabileşte prin hotărâre a Consiliului Judeţean, la propunerea Serviciului Public Comunitar Judeţean, cu avizul prealabil al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrare a Bazelor de Date. Acesta din urmă a avizat schimbarea mutării comunei Bălileşti de la SPCLEP Câmpulung la SPCLEP Mioveni, în acest sens fiind emis avizul nr. 4420313 din 28 februarie 2018. Desprinderea comunei Bălileşti de SPCLEP Câmpulung presupune modificarea regulamentului de organizare şi funcţionare a celor două servicii, atât de la Câmpulung, cât şi de la Mioveni, care vor fi corectate după aprobarea Hotărârii Consiliului Judeţean.

După noua modificare, consilierii judeţeni vor trebui să voteze şi noua arondare a celor 102 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Argeş la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor. Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor a Municipiului Piteşti va avea 21 de localităţi repartizate (Piteşti, Ştefăneşti, Vedea, Uda, Săpata, Poiana Lacului, Oarja, Moşoaia, Morăreşti, Merişani, Lunca Corbului, Drăganu, Cuca, Cotmeana, Cocu, Ciomăgeşti, Budeasa, Bradu, Băbana, Bascov, Albota); SPCLEP Câmpulung îi mai rămân 17 localităţi, punând la socoteală şi municipiul  (Câmpulung, Vlădeşti, Valea Mare Pravăţ, Stoeneşti, Schitu Goleşti, Rucăr, Poienarii de Muscel, Mioarele, Lereşti, Godeni, Dragoslavele, Dâmbovicioara, Cetăţeni, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Boteni, Albeştii de Muscel). SPCLEP Costeşti are arondate 18 localităţi (Costeşti, Ungheni, Ştefan cel Mare, Suseni, Stolnici, Slobozia, Rociu, Recea, Râca, Popeşti, Negraşi, Mozăceni, Miroşi, Izvoru, Hârşeşti, Căldăraru, Buzoieşti, Bârla). SPCLEP Curtea de Argeş eliberează documente de identitate pentru locuitorii a 16 localităţi (Curtea de Argeş, Valea Iaşului, Valea Danului, Tigveni, Şuici, Sălătrucu, Poienarii de Argeş, Mălureni, Corbeni, Ciofrângeni, Cicăneşti, Cepari, Brăduleţ, Băiculeşti, Arefu, Albeştii de Argeş). SPCLEP Topoloveni deserveşte 11 localităţi (Topoloveni, Teiu, Răteşti, Priboieni, Leordeni, Dobreşti, Căteasca, Călineşti, Boţeşti, Bogaşi, Beleţi Negreşti). 12 localităţi vor fi administrate de SPCLEP Mioveni (Mioveni, Ţiţeşti, Stâlpeni, Miceşti, Mărăcineni, Dârmăneşti, Davideşti, Coşeşti, Vultureşti, Mihăeşti, Hârtieşti, Bălileşti). Ultimele 7 localităţi sunt pe lista SPCLEP Domneşti (Domneşti, Aninoasa, Berevoeşti, Nucşoara, Pietroşani, Corbi, Muşăteşti). 

The most visited gambling websites in The UK