Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Aerul boem al tronsonului dintre „Bărăţie şi „Dinicu”, „recreat” cu pavele din beton!

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1051

b_400_250_16777215_10_images_2268_pavele-dinicu.jpgAtât poate susţine oferta de 60% din valoarea contractului scos la licitaţie 

 Cum i-o fi norocul lui Liviu Ţâroiu, sperăm că nu tot ca al lui Călin Andrei, căci şi constructorul „regenerării urbane”, pe care social-democratul o începe de la zero, este tot unul de 60% din valoarea contractului scos la licitaţie. Iar 60% înseamnă materiale ieftine, departe de a reconstitui aerul boem al târgului de odinioară, manoperă mediocră şi un rezultat nesatisfăcător. Dar va fi altceva în comparaţie cu ce avem acum pe trotuarele şi în piaţetele municipale, gropi şi spărturi cu vechime istorică. Subiectul acestei relatări îl constituie lucrarea care îi va asigura lui Liviu Ţâroiu cel de-al doilea mandat de primar, dacă 2020 îl va găsi bine, sănătos, liber şi tot cu chef de a conduce municipiul: reparaţia tronsonului aflat în continuarea Bulevardului „Pardon”, de la „Bărăţie”, până la intersecţia de la Colegiul „Dinicu Golescu”. Relatăm despre o amenajare, termen la care a fost retrogradată pretenţioasa „reabilitare urbană”, de vreme ce nu se întâmplă mare lucru. Doar înlocuirea pavajului pe spaţiile pietonale şi reparaţia carosabilului, care, chiar împrospătate, vor fi eclipsate de urâciunea Hotelului Regal, o ruină putregăită, care se va înălţa din mijlocul zonei primenite. Odată cu trotuarele şi strada, vor fi schimbate la faţă trotuarele şi aleile din cele două oaze verzi, Piaţa Statuii, de lângă Hotelul Regal, şi Piaţa Jurământului, de lângă Piaţa Centrală. Iniţial, pavajul ornamental era propus a fi executat din granit fără rosturi - era un granit de o nuanţă bej plăcută ochiului -, după care cei de la Primărie s-au răzgândit, cerând pentru acest articol de lucrări pavaj din pavele din beton de ciment, cel mai probabil, gri şi triste, potrivite atmosferei taciturne a Câmpulungului.

Primarul a vrut o „regenerare urbană” a lui

Toamna trecută, pe 23 noiembrie 2017 mai precis, firma piteşteană General Trust Argeş SRL a câştigat contractul lucrării de „Amenajare urbanistică pe străzile Negru Vodă şi Republicii, între Bulevardul „Pardon” şi intersecţia străzii Negru Vodă cu strada General Teodorescu”. O denumire care, simplificat, descrie porţiunea cuprinsă între capătul bulevardului, de la Biserica Catolică, pe ambele sensuri, până la intersecţia de la „Dinicu”, cu podul Tabaci. Călin Andrei a vorbit deseori despre acest proiect - a cărui documentaţie a fost comandată tot cât a fost el primar -, pe care intenţiona să-l pună în practică imediat cum îl încheia pe primul. Centrul istoric şi Complexul „Kretzulescu”, oprit la un stadiu de 23%, la capătul celor doi ani, durata contractului de execuţie cu Grup Corint. 

Dacă tot s-a trezit pe birou cu un proiect nou-nouţ, Liviu Ţâroiu l-a scos la licitaţie, concentrându-se mai mult pe acesta decât pe lipitul oalelor sparte cu „Kretzulescu”. Este de înţeles, este vorba despre orgoliul său de primar, care vrea să aibă în istoria Câmpulungului un proiect cu numele lui pe el, nefiindu-i de ajuns renumele de cârpaci al „regenerării urbane” liberale, de care se ocupă în paralel. Piaţa Primăriei, cealaltă investiţie pe care contează ca să câştige şi mandatul 2020-2024, tot o rămăşiţă a lui „Kretzulescu” este, dar la preţuri pământene, susţine primarul, nu la cele închipuite de arhitecta Anca Coşa, care spărgea fonduri europene, nu bugetul Câmpulungului. 

Revenind la licitaţia pentru bucata din capătul bulevardului şi „Dinicu”, în mijlocul căreia tronează putregaiul Hotelului Regal, General Trust Argeş SRL a oferit preţul cel mai mic, reuşind să câştige în faţa celorlalte cinci pretendente la contract. Oferta societăţii lui Cătălin Spătaru s-a cifrat la 1.950.587,34 lei, preţ fără TVA, mult sub valoarea dată de proiectant, cu care lucrarea a fost scoasă la licitaţie, de 3.217.249 lei (699.614,88 euro). 

Şase constructori au râvnit contractul  

Potrivit informaţiilor în rezumat, care însoţesc anunţurile Primăriei postate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, „proiectul prevede amenajarea peisagistică a zonei rutiere şi pietonale pe străzile Negru Vodă şi Republicii, între Bulevardul „Pardon” şi intersecţia străzii Negru Vodă cu strada General Teodorescu. Lungimea studiată a sectoarelor de drum este: strada Negru Vodă - 0,468 km; strada Republicii - 0,458 km. Lucrările de modernizare constau în: refacerea traseului în plan al străzilor, cu adoptarea unor elemente geometrice superioare celor existente, cu încadrarea în amplasamentul existent; reproiectarea profilului longitudinal, cu respectarea pasului de proiectare; construirea unei structuri rutiere noi, elastice, dimensionate corespunzător, astfel încât să asigure preluarea sarcinilor din trafic şi asigurarea la îngheţ-dezgheţ.”, cităm din anunţul prezentat în SEAP.                        

Şase constructori au fost tentaţi să prindă contractul, prin urmare, s-au înscris la procedura declanşată de Primărie în luna septembrie a anului trecut. Iată care au fost aceştia: 

-Asocierea formată din And Secom Intexim SRL, din Câmpulung (lider de asociere), şi Florimar Construct Total SRL, din Piteşti, cu o ofertă de 2.328.036,56 lei (necâştigătoare); 

-Star Trading Impex SRL, din Piteşti, cu o ofertă de 2.803.320,83 lei (necâştigătoare); 

-Asocierea formată din Selca SA, din Piteşti (lider de asociere), Valah Construct Grup SRL, din Piteşti, şi C.G. Construcţii Drumuri Curtea de Argeş SRL, cu o ofertă de 2.329.152,29 lei (necâştigătoare); 

-Drum Construct Logistik SRL, din Miceşti, cu o ofertă de 2.132.909,18 lei (necâştigătoare); 

-Asocierea formată din Proinstal Pipe SRL, din Ştefăneşti (lider de asociere), şi R.C.M. Costruzioni SRL, cu o ofertă de 2.468.100,12 lei (necâştigătoare); 

-General Trust Argeş SRL, din Piteşti, cu o ofertă de 1.950.587,34 lei (câştigătoare). 

Ofertele celor şase au fost analizate de o comisie de evaluare compusă, în majoritate, din angajaţii de la Investiţii: Roxana Tătulescu, preşedinte, Bogdan Popescu, Sorin Bălăşcan, consilierul juridic Nicolae Crânguş şi Mihaela Rădescu, de la Serviciul Buget-Contabilitate, membri, care, într-un final, au declarat câştigătoare firma lui Cătălin Spătaru.

 

The most visited gambling websites in The UK