Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Musceleni, afectaţi de inundaţii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1774

b_400_250_16777215_10_images_2267_inundatii2.jpgRupere de nori în mai multe localităţi din Argeş! A plouat „cu găleata” de duminică până marţi, în mai multe reprize, iar precipitaţiile căzute au umflat râurile şi pârâurile, deja cu debitele mărite din cauza topirii zăpezilor, şi au format torenţi care au generat inundaţii pe suprafeţe întinse, dar şi în unele gospodării, spre disperarea oamenilor. Reprezentanţi ai ISU Argeş şi ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în ajutorul oamenilor din 14 localităţi care au avut de suferit. Urmează să se facă inventarul dezastrelor şi să se stabilească pagubele.

Zeci de gospodării afectate

Potrivit ISU Argeş, ploile din ultimele zile au afectat mai multe gospodării, în special din localităţi din centrul şi Sudul judeţului, fără să fie, însă, avariate reţelele de alimentare cu energie electrică. Pompierii au fost solicitaţi să intervină încă de la prima oră a dimineţii de marţi, în Piteşti, pe Calea Craiovei. La scurt timp, apelurile la 112 au început să vină unul după altul, militarii fiind chemaţi şi în Costeşti, Mioveni, Ştefăneşti, Bradu, Călineşti, Stâlpeni, Căteasca, Bascov, Rociu, Ştefăneşti, Izvoru, Poiana Lacului, Ţiţeşti şi Câmpulung. S-a intervenit în 14 localităţi, fiind afectate peste 50 de gospodării, două sedii de societăţi comerciale, la Ştefăneşti, şi 10 hectare de teren, la Stâlpeni. Au intervenit 11 autospeciale, cu 16 motopompe şi 60 de pompieri, aceştia evacuând apa din curţi şi beciurile caselor. În comuna Bradu, apa unui pârâu a ieşit din matcă, inundând Drumul Judeţean 659, în zona Postului de Poliţie, traficul fiind blocat total. Circulaţia a fost deviată pe o rută ocolitoare. De asemenea, Sala Sporturilor din Piteşti este afectată de ploile care au căzut în ultima perioadă, vestiarele fiind complet inundate. La Câmpulung, pompierii au intervenit pentru a scoate apa dintr-o singură gospodărie (curte şi beci).

Cod galben de inundaţii în Argeş!

b_400_250_16777215_10_images_2267_inundatii3.jpgMarţi, în intervalul orar 6.00 - 12.00, în Argeş, au fost înregistrate precipitaţii de aproximativ 20 litri/mp. A fost depăşit pragul critic de precipitaţii la staţiile hidrometrice: Slobozia (râul Dâmbovnic) - 17 l/mp în 2 ore şi 20 minute; Dobreşti (râul Cârcinov) - 16,7 l/mp în 2 ore; Dârmăneşti (râul Doamnei) - 15,5 l/mp în 2 ore şi 30 minute; Piscani (râul Târgului) - 16,7 l/mp în 2ore şi 30 minute; Mioveni - (râul Argeşel) - 16,7 l/mp în 2 ore şi 30 min; Bălileşti - (râul Bratia) - 16,5 l/mp în 3 ore; Vultureşti (râul Argeşel) - 17,3 l/mp în 3 ore. La ora 14.00 nu erau înregistrate depăşiri ale cotelor de apărare la staţiile hidrometrice din judeţul Argeş. A fost transmisă tuturor subunităţilor din administrare şi tuturor instituţiilor din Argeş implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase atenţionarea hidrologică cod galben referitoare la scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. La nivelul ABA Argeş - Vedea a fost dublat personalul de tură al Dispeceratului de gospodărirea apelor şi a intrat în regim de permanenţă personalul serviciului Hidrologie pentru realizarea de prognoze hidrologice locale. Reprezentanţii ABA Argeş - Vedea s-au aflat în teren pentru monitorizarea fenomenelor şi intervenţie acolo unde a fost cazul. Lacurile de acumulare din administrarea ABA Argeş - Vedea sunt exploatate conform Regulamentelor de Exploatare şi prognozei hidrologice actuale, nefiind probleme. Volumul de apă stocat în acumulări este de 568 milioane metri cubi (76.5 % din capacitatea de retenţie). Debitele cursurilor de râu din judeţul Argeş vor fi în creştere uşoară ca urmare a propagării apei. Până ieri după-amiază nu existau ieşiri din albie ale cursurilor de apă, inundaţiile fiind cauzate de scurgerea apelor de pe versanţi şi incapacitatea de preluare şi transport a şanţurilor şi rigolelor. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK