Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Investiţii noi, la Schitu Goleşti. Bani pentru biserici de la bugetul local

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 786

 

La şedinţa din luna februarie a Consiliului Local din comuna Schitu Goleşti, pe masa de lucru a aleşilor s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, printre care şi acordarea unor sume din buget anumitor instituţii. Al doilea proiect dezbătut de către membrii Legislativului local a făcut referire la acordarea unor sume de bani lăcaşelor de cult din localitate. 

Suma de 25.000 de lei se va repartiza, în imediata perioadă, celor şase biserici din Schitu Goleşti. Această hotărâre a fost adoptată în urma unor solicitări din partea reprezentanţilor acestor culte. Banii sunt împărţiţi pentru fiecare, după numărul de enoriaşi, în felul următor: 

-La Parohia Schitu Goleşti, suma de 9.000 de lei, repartizată astfel: la Biserica Paraclis, din Schitu Goleşti, suma de 3.000 de lei şi la Biserica Valea Pechii, suma de 6.000 de lei;

-Parohia Lăzăreşti: suma de 7.500 de lei;

-Biserica Loturi: suma de 4.000 de lei;

-Biserica Evanghelică Schitu Goleşti: 3.000 de lei;

-Cultul Penticostal Lăzăreşti: 1.500 de lei. 

Potrivit primarului Vasile Miriţă, banii provin de la bugetul local, iar, anul acesta, banii pentru biserici s-au redus la jumătate, din cauza bugetului destul de mic, pe care îl are Primăria comunei în acest an şi, mai ales, pentru că mai sunt şi alte proiecte în derulare şi fondurile trebuie împărţite. „În fiecare an, se alocă o sumă pentru susţinerea cultelor. Reprezentanţii bisericilor fac tot felul de intervenţii. Mai repară un gard, mai vopsesc, mai introduc câte o anexă. Ei solicită la Primărie şi, în funcţie de numărul de enoriaşi, se mai alocă nişte bani. Anul trecut, am alocat mai mulţi bani…vreo 50.000 de lei, anul acesta, fiind bugetul mai sărăcuţ, am dat mai puţin. Chiar pe jumătate.”, a continuat primarul. De asemenea, toate achiziţiile se vor face prin compartimentul de specialitate al Primăriei, deoarece alocările care se primesc sunt bani publici şi fiecare investiţie trebuie justificată. 

The most visited gambling websites in The UK