Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Biologii şi chimiştii de la Spitalul Mare nu au protestat

  • Written by Mircea SIMIONESCU
  • Hits: 928

b_400_250_16777215_10_images_2265_eeeeeeeeeee.jpgLa majoritatea spitalelor din judeţ a avut loc, miercuri dimineaţă, o grevă spontană, care a durat două ore, între orele 9.00 şi 11.00. În total, aproximativ 50 de angajaţi şi-au întrerupt activitatea, efectuând doar analizele medicale de urgenţă. Cei care au protestat au fost, în principal, biologii şi chimiştii, care şi-au exprimat nemulţumirile legate de salarii şi care au cerut majorarea lor. Biologii şi chimiştii sunt supăraţi din cauza grilei, din Legea 153/2017, unde au salariul de bază la nivelul unui asistent medical cu şcoală postliceală. De asemenea, altă problemă este faptul că aceştia nu beneficiază, de la 1 martie, de creşterea integrală a salariului de bază, ca în cazul medicilor şi asistenţilor medicali.

Cei care profesează la unităţile medicale din Câmpulung nu s-au aliniat, încă, colegilor din judeţ, activitatea desfăşurându-se normal în municipiu. Legat de acest subiect, liderul Sindicatului „Sanitas”, filiala Câmpulung, Gabriel Eana, ne-a informat: „La Spitalul Câmpulung nu este grevă. Probabil că, la nivel judeţean, este organizat un protest. Eu sunt în concediu, dar nu m-au anunţat. Din ce informaţii am eu, problema lor se va rezolva. Au nemulţumiri salariale, dar am înţeles că vor intra şi ei cu o majorare de 25%, e proiect de Ordonanţă. Ordonanţa 91, care a trecut de Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor şi rămăsese la Comisia de Muncă. Nu cred că vor fi probleme şi, atunci, li se dă şi lor o majorare de 25%, ceea ce cred că este oarecum acceptabil, chiar dacă ei vor la fel ca ceilalţi. De la 1 martie, medicii vor avea o majorare substanţială, mai primesc asistenţii o majorare bunicică, iar ei, biologii, dacă va trece Ordonanţa 91, cu amendamentele respective.”

Conform site-ului Spitalului Municipal Câmpulung, Laboratorul de analize medicale, pe lângă medici, este deservit de trei chimişti principali (Nicoleta Mirela Bucurescu, Denis Olga Malancu şi Maria Camelia Cruceanu) şi un biolog (Alina Nicoară). În judeţ, aşa cum a declarat Doina Fănică, liderul Sanitas, Filiala Argeş, protestul nu a fost organizat de Sanitas, fiind vorba despre o acţiune spontană, dar Federaţia este solidară cu protestatarii. 

The most visited gambling websites in The UK