Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cântarul care trebuia să contabilizeze sarea şi nisipul, blocat cu catrafusele constructorului parcului din Vişoi

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 698

b_400_250_16777215_10_images_2265_cantar.jpgCă slujbaşii statului se cred stăpânii banului public, pe care îl învârtesc până i se pierde urma, s-a văzut în halul puternic dispreţuitor la adresa taxelor şi impozitelor plătite cu eforturi de către câmpulungeni, în care au bâlbâit bugetul. În atare condiţii, nu-l înţelegem pe Liviu Ţâroiu de ce nu apelează, aşa cum a procedat cu procesele Primăriei, pentru care a angajat profesionişti în Drept, ştiind că ai lui sunt aşa cum sunt - mulţi şi degeaba -, la specialişti în Economie, ca să-i întocmească un buget indestructibil în faţa Finanţelor Publice. Pe când credeam că ne-am umplut de suficient dezgust la o şedinţă de Consiliu, ascultându-i pe amatorii lui Ţâroiu cum o dau de gard cu explicaţiile pe marginea votului în reluare asupra bugetului local, a plusat cu scuze de domeniul absurdului şeful ADP. De câţiva ani, serviciul public condus de Liviu Popescu a fost dotat cu un cântar electronic, a cărui utilitate ar fi trebuit să se vadă din plin în această perioadă, când din curtea Şantierului au ieşit maşini cu sare şi nisip. Nu că era normal, ci era obligatoriu ca directorul Liviu Popescu să raporteze cu precizie, şi trezit în toiul nopţii, ce cantităţi de material de deszăpezire a utilizat în săptămâna de iarnă, la care s-a limitat anotimpul hibernal 2017-2018. Căci până la venirea iernii în ultimele zile din februarie, ADP-iştii n-au prea avut motive să împrăştie sare şi nisip, exceptând perioadele cu polei tot de luna trecută, dar nici atunci nu s-au „omorât” să asigure condiţii de deplasare sigură pietonilor. În caz că pe Liviu Ţâroiu l-ar roade curiozitatea în timpul unei insomnii ca să afle cât s-a „topit” din stocurile cumpărate pentru iarna pe care am lăsat-o în urmă, subalternul său de la ADP nu i-ar putea satisface nelămurirea la virgulă. În cel mai fericit caz, informaţia se limitează la număr de transporturi efectuate, cu maşini, mai goale sau mai pline, sau la o apreciere din ochi a cantităţii de nisip şi sare rămase în bătătura Şantierului. De unde această imposibilitate a unei comunicări precise? Cântarul este blocat cu materialele depozitate de constructorul parcului de copii din Vişoi! 

Cântarul electronic, nou şi performant, e funcţional, dar nu e folosit 

Pretextele de domeniul incredibilului, că nu poţi folosi cântarul nou-nouţ, procurat special ca să ai o evidenţă clară a ceea ce intră şi ce iese din ograda ADP-ului, au răsunat în spaţiul public, la şedinţa ordinară a Consiliului Local din 28 februarie 2018. De parcă nu erau suficiente suspiciunile existente dintotdeauna, legate de cantităţile de asfalt produse şi turnate de serviciul Consiliului Local pe străzile din programul anual, cantităţi imposibil de urmărit de cei care îi aprobă raportările lui Liviu Popescu, acestora li se adaugă şi cele privind sarea şi nisipul consumate la deszăpezire. Ce-i drept, nici acestea nu sunt noi, căci statul, care prăpădeşte bani publici, lucrează după reguli diferite decât privatul. Tocmai pentru a avea o aparenţă de contabilizare a cantităţilor de material antiderapant ajuns faptic pe teren, s-a cumpărat un cântar destul de modern şi performant, care, zice directorul Popescu, este funcţional, dar nu este folosit. 

De ce? Iată de ce. „În acest moment, nu putem să cântărim, pentru că avem în derulare un program de amenajare a parcului din Vişoi şi constructorul ne-a rugat şi am depozitat în zona respectivă borduri, stâlpi, locul de joacă ş.a.m.d. Nu se poate cântări sau... probabil că putem să le mutăm.”, s-a alăturat Liviu Popescu, cu explicaţiile sale halucinante, galeriei economice, care şocase suficient pentru o singură zi comunitatea câmpulungeană cu motivaţiile greşelilor ante şi după prezentarea bugetului la Fisc. Reluăm. Parcul de joacă din Vişoi, din vecinătatea Bisericii de lemn, o scumpătate de 3 miliarde de lei vechi, rostogolit şi el prin trei bugete, dacă nu mai mult, a fost încredinţat unui executant privat. În contractul încheiat cu acesta, susţine şeful Administraţiei Domeniului Public şi Privat, s-a stipulat că poate să-şi aducă materialele şi să le depoziteze în curtea serviciului public şi, cum se desprimăvărează, cum purcede lucrarea. Cum s-a nimerit să fie depozitate stocurile necesare părculeţului, că s-a găsit să se blocheze taman cântarul care ţinea evidenţa sării şi nisipului consumate! Care, la ce iarnă n-am avut, bănuim că nu se apropie nici de departe de rezervele epuizate în perioadele cu ninsori căzute din octombrie până în martie. Dar, fiind vorba de un consumator public, nimic nu ne surprinde. 

Întrebarea care l-a prins descoperit pe directorul ADP i-a fost adresată de consilierul liberal Bogdan David, care bănuieşte că, „în această perioadă, s-a topit o cantitate destul de mare de sare şi nisip.” Prea mare n-are de ce să fie, că tot trei-patru zile a nins şi n-a nins de speriat. Auzindu-şi subalternul care a mărturisit sincer că nu se cântăreşte nimic, dintr-un motiv pentru care, într-o firmă adevărată, cel responsabil „zbura” definitiv - dar, probabil, acesta o fi interesul, să nu se cântărească -, Liviu Ţâroiu a căutat să dreagă stupiditatea situaţiei, dându-i înainte cu ce va fi, nu cu ce a fost. „Va trebui să degajăm.”, susţine primarul, care degeaba mai degajează acum, când maşinile au încetat să mai ducă sare şi nisip pe traseu. „Să trecem la cântărirea lor corectă.”, s-a exprimat împăciuitor cel care a deschis subiectul cauzator de gust amar cetăţeanului servit cu încă o mostră de îndoială în privinţa corectitudinii cheltuirii impozitelor sale. „Şi la intrare, şi la ieşire.”, a încheiat optimist Liviu Ţâroiu „Corul Vânătorilor” de „şmenuri” pe bani publici. 

 

The most visited gambling websites in The UK