Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Vortexul a întrerupt hibernarea ADP-ului, peste care a nins cu sarcini primăvăratice

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 797

b_400_250_16777215_10_images_2265_adp-vortex.jpgCu programul ADP-ului pe 2018 în faţă, aleşii municipali au avut câteva nelămuriri, dar şi recomandări pentru Mărgărin Blidaru şi Liviu Popescu, responsabili frăţeşte de mulţumirea câmpulungenilor prin lucrările şi dotările efectuate. Prima cerinţă, repetată de doi consilieri social-democraţi, a privit o mai bună organizare a muncii şi raportarea în faţa Consiliului Local a stadiului lucrărilor la finele fiecărui trimestru. Liviu Ţâroiu şi-a însuşit, în locul lui Liviu Popescu, propunerea de a avea grafice de lucru trimestriale. O carenţă a celor care coordonează ADP-ul, care nu este constrâns cu termene de finalizare, de aceea şi începe să scormonească în mai multe zone simultan. Şi, la fel de important, ce s-a realizat în decursul a trei luni să fie prezentat public, pentru ca lucrările să fie urmărite şi, eventual, impulsionate în caz că executanţii o lasă pe tânjeală. Iată în continuare ce vor aleşii de la directorul din subordine.

Raport trimestrial

Dând crezare angajamentului primarului, prima raportare a lui Liviu Popescu ar trebui să se producă la sfârşitul lunii martie, chit că directorul serviciului public a avut o uşoare încercare de a se sustrage de la îndatorirea sugerată de colegii de partid ai primarului. „Sunt foarte puţine lucrări care pot fi făcute într-o anumită perioadă de timp, cu termen de finalizare. Spre exemplu, la Serviciul Drumuri şi Străzi, covoare asfaltice se fac pe toată perioada anului. Plombele se fac în funcţie de apariţia lor în carosabil. Lucrări la trotuare, la borduri… sunt foarte puţine la care putem spune că la 1 aprilie am terminat. Putem să spunem cât la sută.”, a susţinut directorul Popescu, la care aleşii s-au declaraţi satisfăcuţi chiar şi cu un procent din lucrare.

Curăţenie de primăvară

Solicitarea consilierului Constantin Ivan a punctat mai concret un prim subiect de prezentat de către şeful ADP: cum au gândit Blidaru şi Popescu pregătirea municipiului pentru primăvară, mai cu seamă că Sărbătorile Pascale bat la uşă. „Eu aş da o singură temă. Pentru începerea sezonului de primăvară, conducerea ADP, sub coordonarea domnului viceprimar, să ne prezinte pentru şedinţa următoare sau când poate, pe format electronic, programul de lucrări pentru pregătirea oraşului în sezonul de primăvară.”, a fost o primă doleanţă a consilierului PSD. 

Guri de canal ridicate 

După care a urmat a doua: cine are grijă de capacele de canale? „Avem foarte multe exemple în oraş. În continuare ne confruntăm cu acele zone pe mijlocul străzii sau în laterale cu capacele sub nivelul carosabilului, care produc mari necazuri celor din trafic.” Potrivit lui Liviu  Ţâroiu, în chestiunea gurilor de canal, doi sunt „aparţinătorii” lor: Edilul şi Telekom. „În principal, nouă ne revine sarcina, ca Primărie, să urmărim, şi mai puţin ADP-ului. Dar, de fiecare dată, am dat ADP-ului sarcina ridicării gurilor de canal pentru cele care sunt ale Edilului, dacă nu sunt în stare să le facă ei.”, a precizat primarul.  

Bănci noi în staţiile de maxi-taxi. Şi staţii noi!

Tot Ivan le-a sugerat oamenilor din structura ADP-ului, responsabili de contabilizarea pagubelor pricinuite bunurilor publice, să realizeze un inventar al staţiilor de maxi-taxi, care nu mai au geamuri, până şi acoperişurile le-au fost sparte, iar de bănci a rămas amintirea. Câteva scânduri sunt mărturie a locurilor pe care călătorii se odihneau aşteptând maşina. Şi la sfârşit de noiembrie, şi la sfârşit de februarie - fiind nevoie de repetarea cerinţei, de vreme ce destinatarul ei nu s-a grăbit s-o pună în practică -, viceprimarului Mărgărin Blidaru i s-a atras atenţia să înlocuiască vestigiile băncilor din staţiile de aşteptare cu cele nou achiziţionate, care sunt mai rezistente şi mai greu de distrus. „Aţi promis că se vor face. Le faceţi sau nu le faceţi? Sunt mai solide şi mai greu de deteriorat, fiindcă, într-adevăr, trebuie să lucrăm la civilizaţia oamenilor, dar e mai greu.”, i-a împrospătat Ionel State sarcina lui Blidaru, care, la finalul toamnei, spunea că mai are pe stoc bănci şi coşuri de gunoi.                   

Parcări marcate mai repede 

Chestionat de Cristi Creţu pe tema parcărilor, care este musai să fie amenajate, înainte de a fi închiriate cetăţenilor, Liviu Ţâroiu a anunţat că, imediat cum se ia zăpada, trimite oamenii să marcheze spaţiile. „Cred că sunt foarte multe la nivel de Câmpulung pe care trebuie să le amenajăm în vederea distribuirii acelor locuri de parcare pe care urmează să le aprobăm. Când se va face, când vor demara? În Vişoi nu aveţi nimic delimitat şi numerotat.”, l-a întrebat liberalul pe primar. „De acord. Aşa este. Imediat ce avem zăpada luată şi avem posibilitatea să marcăm, marcăm.”, a replicat celălalt. 

Urmările Vortexului, sancţionate cu avertismente verbale 

Consilierul însărcinat cu concluziile şedinţei, în calitatea sa de decan de vârstă, Gheorghe Sârbu, a împărtăşit colegilor câteva experienţe trăite pe teren în timpul iernii care a durat trei zile şi patru nopţi. „Am avut, până de curând, o iarnă extraordinar de bună, dar s-a întâmplat să vină Vortexul acesta, care ne-a speriat, ce să-i facem? Dacă de sus îi dă zăpadă, trei zile, în cantităţi enorme, nu pot să aştept să se oprească ninsoarea ca s-o curăţ. Eu, de exemplu, o curăţ în permanenţă, ca, peste trei zile, să nu înot în nămete şi să nu mai pot s-o dau la o parte. Trebuia să actualizăm mai de mult acea hotărâre de Consiliu, prin care fiecare să-şi cureţe în faţa proprietăţii, dar să nu arunce zăpada în mijlocul străzii, după ce a trecut cel cu lama de curăţat. Un cetăţean lângă Distrigaz arunca zăpada în mijlocul străzii. Am oprit şi l-am rugat s-o strângă lângă trotuar, să n-o mai arunce pe carosabil şi s-a conformat. Am plecat, m-am uitat în oglindă şi n-o mai arunca. Dar asta trebuie s-o facem toţi şi nu cu răutate, cu patimă.”, a dat acesta un exemplu fericit că se poate, completat de vicele Blidaru, care, susţine el, înainte de şedinţa de Consiliu de miercuri, 28 februarie 2018, a dat o tură, însoţit de directorul ADP, în tot oraşul: „Din nefericire, unii cetăţeni aruncau zăpada pe carosabil după ce a trecut lama. Am oprit de câteva ori şi le-am dat avertismente verbal.” Iar cei avertizaţi verbal au îngheţat de spaimă.

The most visited gambling websites in The UK