Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Bughea de Jos, iarna face probleme

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 740

b_400_250_16777215_10_images_2263_bughea.jpgDacă, zilele trecute, iarna le-a cauzat probleme unor reprezentanţi ai administraţiei, au fost şi comune în care edilii spun că totul a mers ca la carte. Ion Tănăsescu, primarul comunei Bughea de Jos, este unul dintre primarii din Muscel care nu au întâmpinat deloc probleme. 

            Temperaturile scăzute şi ninsoarea care s-au abătut peste Muscel şi în întreaga ţară le-au dat peste cap planurile autorităţilor, mai ales de la comune. A fost nevoie de o implicare mai amplă, de planificarea şi împărţirea materialului antiderapant şi a echipajelor de deszăpezire. Cu toate acestea, au fost localităţi în care administraţiile locale au preferat să suspende alte activităţi, din cauza faptului că nu mai aveau nici sare, nici nisip. Pe reţelele de socializare au circulat zeci de poze în care oamenii arătau cum se circulă la nivel de sat, comună, oraş. Într-o discuţie cu primarul comunei Bughea de Jos, Dorel Tănăsescu, ne-a povestit că este liniştit şi că, în comună, deszăpezirea se face ca la carte.  „Ne luptăm cu zăpada asta… la noi este bine deocamdată. Avem programul nostru. Avem buldoexcavatorul nostru, avem nisip, sare, lângă Primărie. De o săptămână, de când au început ninsorile, de la ora 4 dimineaţa, toată echipa iese. Mai sunt anumite zone unde avem depozitat nisip şi luăm toată comuna la rând. În fiecare zi luăm şi noi 25-30 km de drum la deszăpezit. Am văzut că iese soarele, nu mai ninge, deci ieşim să dăm cu material antiderapant. Ce să facem, aşa este iarna.” ne-a spus  primarul comunei Bughea de Jos. 

 

Banii rămaşi, intră în investiţii

Pe partea de investiţii, primarul Dorel Tănăsescu se înscrie pe lista edililor care investesc în reabilitarea comunei. De când a avut loc şedinţa Asociaţiei Comunelor din România, la nivel naţional şi local, s-a tot vorbit despre excedentul bugetar. Legat de legea excedentului bugetar cu privire la echilibrarea bugetului local, unde s-a promovat un proiect de ordonanţă de urgenţă, prin care să se permită autorităţilor locale utilizarea excedentului şi pentru cheltuielile cu personalul, cheltuielile cu corecţiile financiare aferente proiectelor, cheltuielile cu sentinţele civile definitive, precum şi pentru plata arierateor, Ion Tănăsescu ne-a dat mai multe păreri cu privire la aceste hotărâri. 

„Noi avem peste 5 miliarde de lei vechi excedent bugetar, pentru că am făcut economii foarte multe. Eu nu cheltuiesc banii din excedent pe cheltuieli de personal, deoarece noi ne-am încadrat foarte bine mereu şi nu au fost probleme. Banii îi vom folosi pentru investiţii în comună, la fel ca până acum. Avem spre aprobare anumite proiecte, deci legea permite să foloseşti şi pentru alte cheltuieli, dar noi nu avem de ce să facem asta, pentru că ne descurcăm.”, ne-a spus primarul.  

Primarul are o serie de investiţii la nivel de comună, printre care şi reabilitarea drumului Poenandre, proiect propus la Ministerul Dezvoltării pentru finanţare.

În mare parte, toţi primarii vor folosi excedentul bugetar mai mult pentru investiţii la nivel de comună, decât pentru cheltuielile de personal. 

 

The most visited gambling websites in The UK