Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

CJ cofinanţează construcţia  podului Jugur - Drăghici - Mihăeşti  

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 696

b_400_250_16777215_10_images_2260a_drum-mihaesti.jpgVeşti bune pentru comuna Mihăeşti venite de la Consiliul Judeţean Argeş! Consiliul Judeţean a aprobat şi dat spre demarare proiectul ce face referire la cofinanţarea obiectivului de investiţii la un pod de importanţă majoră pentru locuitorii comunei Mihăeşti şi nu numai. 

În ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean, printre cele 36 de proiecte de hotărâre, pe ordinea de zi s-a aflat şi un punct care a trecut la vot, urmând să fie demarat. Este vorba despre proiectul ce face referire la cofinanţarea obiectivului de investiţii „Pod pe DJ 738 - Jugur - Drăghici - Mihăeşti, peste Râul Târgului, Km 21+900, în comuna Mihăeşti”. Proiectul are o valoare estimativă de 44 de miliarde lei (vechi) şi se preconizează ca lucrările să înceapă anul acesta. 

„Proiectul este finanţat prin Fondul Naţional de Dezvoltare Regională, cotele de cofinanţare sunt plătite 90% de la bugetul de stat, 10%, fiind pod judeţean, se consideră judeţean. Consiliul Local al comunei Mihăeşti, dacă este să participe cu cheltuieli neeligibile, probabil, ceva organizări de şantier sau avize. Mai puţini bani din partea noastră, pentru că aşa este legea. Este pod judeţean, amplasat pe drum judeţean. Licitaţia şi toate cele necesare sunt organizate strict de Consiliul Judeţean.”, ne-a declarat Gheorghe Matei, primarul comunei Mihăeşti. 

Contractul, al cărui obiectiv principal este alocarea unei finanţări din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în sumă de 4.179.600 lei, are o valoare totală estimată de 4.491.230 lei. Până acum, în program au fost cuprinşi 200.000 de lei de la Consiliul Judeţean din 301.630 lei, partea de cofinanţare a C.J. din suma totală. Nu se ştie încă data fixă la care vor începe lucrările, însă, cel mai probabil, în primăvară, iar proiectul este în Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017-2020. „Promisiuni sunt pentru luna mai… cel târziu, luna iunie a acestui an. Oricum, anul acesta o să înceapă lucrarea. Ar fi bine să fie terminat repede, dar sunt sceptic, pentru că proiectul se derulează pe perioada a doi-trei ani. Banii de la Ministerul Dezvoltării Regionale vin etapizat. Şi niciun constructor nu are atâţia bani să bage într-o lucrare anul acesta. E bine că se face. Important este că proiectul demarează.”, a declarat primarul de la Mihăeşti. 

Nu este singura investiţie de care se bucură comuna Mihăeşti, la ora actuală, pe masa de lucru a primarului Gheorghe Matei se află mai multe proiecte de investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Vorbim aici despre Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, prin care Primăria Comunei Mihăeşti a primit suma de 9.200.000 de lei pentru investiţii la infrastructură: canalizare şi staţie de epurare în satul Drăghici. Un alt proiect de reabilitare este gata pentru Şcoala din satul Furnicoşi, proiect în valoare de 283.000lei. Despre aceste investiţii vă vom relata în ediţiile viitoare. 

 

The most visited gambling websites in The UK