Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La doi ani de când nu mai este edil şef, ANI a găsit-o pe fosta primăriţă de la Coşeşti, Elisaveta Tudose, în conflict de interese

  • Written by Mircea SIMIONESCU
  • Hits: 2969

b_400_250_16777215_10_images_2260a_elisaveta-tudose.jpgAgenţia Naţională de Integritate a anunţat joi, 15 februarie, într-un comunicat, că a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese administrativ pentru 26 de foşti şi actuali aleşi locali.

Printre cei nominalizaţi de ANI, în conflict de interese administrativ a fost şi Elisaveta Tudose, fostă primăriţă a comunei Coşeşti. Conform comunicatului ANI: „În exercitarea demnităţii publice, având un interes personal de natură patrimonială, a semnat un Referat, privind solicitarea emiterii unei hotărâri prin care să se aprobe organigrama, lista funcţiilor publice şi a statului de funcţii al Aparatului Propriu şi al Serviciului de Alimentare cu Apă şi Pază, precum şi Dispoziţia privind numirea în funcţia publică şi Dispoziţia privind avansarea în treaptă pentru fiica sa.” Astfel, fostul edil a încălcat dispoziţiile art. 70 (potrivit căruia „prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”), art. 71 („principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice sunt: imparţialitate, integritate, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public”) şi art. 76 (potrivit căruia: „primarii şi viceprimarii (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori pentru rudele sale de gradul I”) din Legea nr. 161/2003 şi art. 75 din Legea nr. 393/2004 („aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv (…)” ).

Până acum doi ani, Elisaveta Tudose a fost singurul edil şef din judeţul Argeş, cu o activitate de 33 de ani la conducerea Primăriei Coşeşti, reuşind să se impună într-o comunitate dominată numeric de bărbaţi. A fost numită în funcţie, pentru prima oară, în 1979, ulterior a făcut o pauză şi, după Revoluţie, a câştigat în faţa contracandidaţilor, la fiecare campanie electorală, fiind aleasă de cinci ori la rând primarul Coşeştiului. Cu toate că experienţa a ajutat-o să cunoască problemele cetăţenilor, se pare că sănătatea a determinat-o pe Elisaveta Tudose să îşi anunţe retragerea înainte de alegerile din 2016.

 

The most visited gambling websites in The UK