Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În cazul primarului de la Albeştii de Muscel, Cătălin Manta, care se judecă cu ANI: „Eu spun că voi câştiga… şi restul sunt doar speculaţii”

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 3448

b_400_250_16777215_10_images_2257a_9.jpgLa începutul săptămânii, am anunţat că doi edili din Muscel îşi vor pierde mandatele, înainte de termen, pe numele lor existând sentinţe definitive, după ce au fost găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate. Este vorba de Benonie Ştefan, primarul comunei Aninoasa, care a pierdut procesul cu ANI, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie emiţând o sentinţă definitivă pe 16 noiembrie 2017. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul primarului de la Albeştii de Muscel, Cătălin Manta, care a fost declarat incompatibil prin hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 26 octombrie 2016. Cei doi edili musceleni au fost judecaţi pentru că au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

În cazul lui Cătălin Manta, a fost vorba despre perioada în care a fost viceprimar, dar şi vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri din Albeştii de Muscel, asta în perioada anilor 2007-2011. În acea perioadă, se speculează că ar fi participat la deliberarea şi adoptarea unor proiecte de hotărâre ce au avut ca obiect concesionarea unor terenuri de către administraţia locală către asociaţie. Procesul a început un an mai târziu, adică în 2012, iar, atunci, edilul a încercat să înainteze un recurs la Curtea de Apel Piteşti, însă fără rezultat. Primarul Manta a dus mai departe cazul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă nu a avut răspuns favorabil. În luna decembrie a anului 2016, fostul prefect de Argeş Cristian Soare a semnat ordinul prin care a încetat de drept, înainte de termen, mandatul de primar al comunei Albeştii de Muscel. Totuşi, Cătălin Manta a rămas primar. „Există o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, emisă pe 23 noiembrie 2017, în care se spune că se respinge recursul formulat, însă pe rolul Curţii de Apel Piteşti există dosarul 7160/109 din 2017, în care eu sunt reclamant cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate, pentru contestarea raportului de evaluare 24768 din 3 mai 2015, acelaşi raport de evaluare din 2012. Eu am contestaţie pe rolul Curţii de Apel. Suntem la fund din nou!”, ne-a spus primarul Cătălin Manta.

Acum, odată cu vestea demiterii primarului Benonie de la Aninoasa, s-a vehiculat şi cea a demiterii lui Manta. Contactat telefonic, primarul a negat aceste informaţii şi a spus că nu sunt plauzibile. „Ne judecăm pentru anularea aceluiaşi raport, pentru care m-am judecat şi până acum. Numai că, acum, sunt nişte probe noi, pe care, în timpul derulării unui proces, pot să le invoc. Procesul meu cu ANI este în fază procesuală. Nu este nimic finalizat. Nu este nimic adevărat din ce se aude. Eu sunt la birou, cum să fiu demis? Dacă vreodată se hotărăşte asta, o să existe un comunicat de presă, prin care să se transmită oficial, cum a fost şi cu cazul anterior.”, a completat primarul Manta. 

Momentan, nu se cunoaşte cu adevărat situaţia, la ora actuală speculându-se şi că în vara acestui an se pot organiza alegeri la nivelul comunelor din Muscel, acolo unde primarii au fost declaraţi incompatibili, însă primarul Cătălin Manta dă un răspuns acestor afirmaţii. „Dosarul… dacă o să fie trei amânări şi o pronunţare, se duce prin mai - iunie. După care urmează recurs la Înalta Curte. Va intra în procedura de filtru, durează aproape doi ani, după care judecarea recursului. Eu spun că voi câştiga… şi restul sunt doar speculaţii.”, a completat Manta. 

 

The most visited gambling websites in The UK