Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Unităţile şcolare din Bălileşti, reabilitate de Consiliul Judeţean

  • Written by E.M.
  • Hits: 3132

b_400_250_16777215_10_images_2256_balilesti.jpgDin prima zi a lunii februarie, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a reluat seria vizitelor în teren, pentru a verifica situaţia unităţilor şcolare din judeţul Argeş. Astfel, joi, 1 februarie, împreună cu inspectorul general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, şi cu primarul comunei Bălileşti, Victor Turturică, preşedintele CJ Argeş a trecut în revistă şcolile din Băjeşti, Bălileşti şi Poieniţa.

Dacă, în urmă cu un an, toaletele erau în curtea şcolilor, fără apă curentă, acum toate cele trei unităţi şcolare au fost reabilitate, având acum grupuri sanitare noi, în incinta şcolii, şi săli de clasă moderne, astfel încât copiii comunei Bălileşti să aibă cele mai bune condiţii pentru educaţie, dar, mai ales, să nu mai fie nevoiţi să părăsească localitatea natală pentru a învăţa în oraşele şi municipiile din apropierea comunei.

La modernizarea unităţilor şcolare a fost asigurată finanţarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 1 şi din bugetul judeţean, în perioada 2016 - 2017, cu sumele de 1.120.000 lei, pentru extinderea cu grup sanitar a Şcolii Bălileşti, respectiv cu 1.900.000 lei pentru extinderea cu grup sanitar şi împrejmuirea şi amenajarea curţii la Şcoala Poieniţa. Totodată, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, va fi construită o grădiniţă cu program prelungit pentru 50 copii, în satul Bălileşti. „Aşa cum am spus încă de la început, o prioritate a Consiliului Judeţean Argeş a reprezentat-o şi o reprezintă infrastructura şcolară. Când am venit aici, la Bălileşti, în vara anului 2016, unităţile şcolare aveau toaletele în curte şi majoritatea erau fără apă curentă. Am alocat fondurile şi, astăzi, toate şcolile au toaletele în interior şi sunt racordate la apă curentă. În plus, au fost investiţi bani şi în clădiri, şi în dotări, iar condiţiile oferite acum sunt la fel de bune precum cele din mediul urban. Ne dorim ca, astfel, în localităţile care se află în apropierea oraşelor sau municipiilor, copiii să nu mai plece la şcolile din mediul urban. Asta şi pentru confortul părinţilor, dar mai ales al copiilor. Îi felicit pe domnul primar, Consiliul Local şi cadrele didactice, pentru modul în care au înţeles să se implice şi să realizeze aceste investiţii.”, a precizat preşedinte CJ Argeş, Dan Manu.

„Eu vreau să mulţumesc domnului preşedinte Dan Manu pentru tot ceea ce a făcut şi face pentru şcolile din mediul rural. Condiţiile oferite de şcolile din comuna Bălileşti sunt acum cele care se găsesc şi în unităţile şcolare din oraşe. Dorim ca, astfel, să stopăm exodul copiilor către oraşe. Pentru asta vom construi, începând din acest an, o grădiniţă care va funcţiona cu program prelungit. De asemenea, avem prin PNDL II un proiect prin care vom introduce canalizare în toată comuna, un proiect care suntem convinşi că va determina cât mai mulţi argeşeni să dorească să se mute în localitatea noastră.”, a continuat primarul comunei Bălileşti, Victor Turturică. 

 

The most visited gambling websites in The UK