Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Autorităţi nesimţite! La ora la care copiii mergeau la şcoală, iar lumea la serviciu, oraşul era sticlă!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 6633

b_400_250_16777215_10_images_2251_Clipboard11.jpgA nins, a plouat, a dat-o pe fleşcăială şi iar a nins, astfel că, ieri-dimineaţă, municipiul arăta ca un imens patinoar în aer liber. O ninsoare modestă a fost suficientă ca să pună probleme traficului rutier. Majoritatea străzilor erau acoperite cu gheaţă şi cu un strat subţire de zăpadă. Noroc că a ieşit soarele, dând o „rază” de ajutor autorităţilor locale, care suferă de neputinţă cronică în lupta cu zăpada şi gheaţa de pe străzi şi trotuare. Supăraţi pe administraţia locală, oamenii încă mai sperau că şefii din primărie se vor trezi după Sărbători, dar s-au înşelat amarnic. Poate, totuşi, îşi vor aminti că au o obligaţie faţă de cei care i-au pus în funcţie şi le plătesc salariile.

Deszăpezire mai mult pe cale naturală

De când a început să ningă, cei responsabili cu deszăpezirea străzilor nu şi-au făcut apariţia decât pe arterele principale ale oraşului. Pe străzile lăturalnice şi cele dintre blocuri stratul de zăpadă a persistat, e drept la un nivel minim, fără să pună, însă, probleme mari circulaţiei autovehiculelor şi pietonilor. După ploaia de miercuri, zăpada a dispărut treptat din peisaj, pe cale naturală, însă nu pentru mult timp. Spre seară, s-a pornit lapoviţa, care s-a transformat repede în ninsoare, astfel că, ieri de dimineaţă, peisajul urban s-a transformat din nou. Zăpadă mai puţină, însă gheaţă cât cuprinde. Ingrediente suficiente pentru a provoca panică pe străzile principale şi pe străduţe. Abilităţile şoferilor au fost puse la încercare, în timp ce câmpulungenii au mers în ritm de melc la serviciu. Asta pentru că aproape toate trotuarele din oraş erau acoperite cu gheaţă, iar mulţi dintre cetăţeni nu au experienţa unui patinator, având astfel toate şansele să ajungă la spital cu fracturi ale mâinilor şi picioarelor. Acţiunea de deszăpezire probabil că s-a bifat doar pe hârtie, pentru că pe teren situaţia e cu totul alta. „E greu. E foarte greu. Circulăm cu viteza întâi, ne înţelegem între noi şoferii, că altfel nu se poate. Aşa e peste tot. Pe străzile secundare intri numai dacă ai nevoie. Dacă nu, le ocoleşti”, ne-a spus de la volan un taximetrist nemulţumit de faptul că utilajele de deszăpezire au acţionat doar pe străzile mari şi au lăsat necurăţate străduţele dintre blocuri. „Eu sincer, am căzut la prima zăpadă şi mi-am rupt toată dantura. Ies din casa numai de nevoie. Am noroc că stau aproape de piaţă. Măcar să arunce cu sare sau cu antiderapant ceva, că e jale”, ne-a declarat un pensionar. Pe toate străzile s-au format şanţuri care abia puteau fi străbătute, însă cu riscul de a derapa sau chiar de a se crea ambuteiaje ori tamponări. Administraţia locală şi-a tras un utilaj care va fi folosit pentru curăţenia arterelor rutiere din municipiu, dar nimeni nu s-a gândit să îmbunătăţească activitatea de deszăpezire, care în fiecare iarnă lasă de dorit. Există încă şi zone în care accesul auto este în continuare destul de dificil şi vorbim aici de străzi din cartierele mărginaşe precum Mărcuş, Chilii şi Valea Româneştilor, unde reprezentanţii ADP încă nu au reuşit să ajungă cu utilajele de deszăpezire. Greu e şi pentru pietoni, în condiţiile în care cele mai multe trotuare nu au fost curăţate, iar oamenii sunt nevoiţi să se deplaseze pe poteci alunecoase. Meteorologii anunţă încălzirea vremii. E singura speranţă ca zăpada murdară şi gheaţa să se cureţe. Dar nu de către cei care sunt plătiţi din bani publici pentru asta, ci pe cale naturală. Prin dezgheţare. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK