Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Prometeu SRL a câştigat lucrarea de construcţie a podeţului din Lăzăreşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1169

b_400_250_16777215_10_images_2251_Clipboard08.jpgAutorităţile locale de la Schitu Goleşti continuă în 2018 investiţia începută anul trecut, în cadrul căreia se construieşte un podeţ peste Râul Târgului, în punctul Burneşti din satul Lăzăreşti. Şi aceşti aleşi locali s-au confruntat cu situaţia unei lucrări care nu durează în fapt cât a durat în birourile în care s-au derulat diferite etape ale unei birocraţii stufoase, ce consumă timp şi bani. Toamna trecută, administraţia publică vecină a îndeplinit formalităţi obligatorii în desfăşurarea investiţiei care va fi finalizată în acest an. Până la încheierea lui 2017, procentul de execuţie se cifra la 70%. Mai precis, la şedinţa de la sfârşitul lunii septembrie 2017, consilierii locali au aprobat fişa de date a achiziţiei, în vederea atribuirii contractului de lucrări firmei care urma să execute podeţul estimat la o valoare, fără TVA, de 159.920 lei, din care cheltuielile pentru investiţia de bază se cifrează la 156.230 lei. Câştigătorul licitaţiei era cel care oferea cel mai mic preţ. La dezbaterile în plen, Ion Luca, şeful Serviciului Comunitar de Utilităţi Publice, a făcut precizarea că podeţul va fi construit pentru o sarcină maximă de transport de cinci tone. 

La următoarea întâlnire într-un cadru oficial, cea din 31 octombrie 2017, componenţilor Legislativului de la Schitu Goleşti li s-a solicitat să încuviinţeze şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului, pe care îi prezentăm în continuare, indicatori conţinuţi de devizul general întocmit de proiectantul Nova Building SRL, din Piteşti, avându-l ca şef de proiect pe inginerul Silviu Vlădescu. 

Cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică: 19.620 lei (4.360 euro)

8Taxe pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii: 4.870 lei (1.080 euro); 

8Proiectare şi engineering: 11.900 lei (2.640 euro); 

8Consultanţă: 950 lei (210 euro); 

8Asistenţă tehnică: 1.900 lei (420 euro). 

Cheltuieli pentru investiţia de bază: 232.430 lei (51.650 euro)

8Construcţii şi instalaţii: 232.430 lei (51.650 euro). 

Alte cheltuieli: 32.140 lei (7.150 euro) 

8Organizare de şantier: 5.120 lei (1.140 euro); 

8Comisioane, taxe şi cote legale: 2.580 lei (570 euro); 

8Cheltuieli diverse şi neprevăzute: 24.430 lei (5.430 euro).

Total general: 284.200 lei (63.160 euro), din care construcţii, plus montaj 237.050 lei (52.680 euro).

La aceeaşi dezbatere s-a revenit asupra hotărârii din septembrie, fiind votată din nou fişa de date a achiziţiei. Odată pusă în ordine documentaţia, Primăria Schitu Goleşti a ţinut licitaţiile pentru încredinţarea dirigenţiei de şantier şi a lucrării propriu-zise. 

Prima a fost atribuită pe 2 noiembrie 2017, la preţul de 1.550 lei (1.844,50 lei cu TVA), firmei Green Building Structure, din comuna Teiu, iar cea de-a doua, finalizată pe 1 noiembrie 2017, a fost adjudecată de constructorul Prometeu SRL, din Schitu Goleşti, care va executa podeţul din Burneşti la preţul de 198.700 lei, plus TVA, adică 236.453 lei.            

Unul dintre aleşi a cerut măsuri împotriva rudarului care a început să-şi ridice casa în albia râului. Tot pe albia râului s-au construit grajduri 

Podurile, podeţele, punţile şi chiar malurile cursurilor de apă au constituit adesea subiect de „diverse” în a doua parte a şedinţelor de Consiliu, rezervată discuţiilor libere între Executiv şi Legislativ. Mai mulţi aleşi au ridicat chestiuni nelalocul lor, pentru ca liderii Primăriei să le găsească o rezolvare, mai cu seamă că, în unele cazuri, nu necesită lucrări costisitoare, ci, mai degrabă, intervenţii edilitar-gospodăreşti. De pildă, la dezbaterea de la finele lunii octombrie, în care s-a aprobat documentaţia premergătoare construcţiei căii de acces peste râu, la Lăzăreşti, fostul viceprimar Ion Tudor a cerut să fie informat despre situaţia podului de la Valea Poienarilor şi dacă colaborarea cu Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea mai este în vigoare. La acel moment, primarul Vasile Tudorel Miriţă s-a angajat că va lua legătura cu directorul tehnic al Apelor Române, care răspunde de aceste lucrări, iar răspunsul va fi comunicat consilierilor locali. În continuarea colegului cu care a făcut echipă cât a fost primar, Marciel Palaghiu a precizat că se impune reparaţia punţilor de trecere peste cursurile de apă. „În cursul zilei de astăzi (n.r. 31 octombrie 2017), au fost înlocuite scânduri pe punţile pietonale peste Râul Târgului.”, a anunţat viceprimarul Iulian Duţă. Pe acelaşi subiect a intervenit consilierul Bragă, potrivit căruia trebuie montată o balustradă la podul din Valea Pechii. 

La următoarea reunire a aleşilor de la Schitu într-o şedinţă ordinară, pe 28 noiembrie 2017, liberalul Liviu Cioacă, directorul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, a adus o completare celor sesizate de colegii săi cu o lună înainte: să fie trecută pe agenda de lucru reparaţia punţii aeriene de la Valea Pechii, prin înlocuirea scândurilor lipsă sau a celor care sunt rupte. În replică, viceprimarul Iulian Duţă a afirmat că acea punte aeriană nu mai prezintă siguranţă pentru circulaţie şi că se are în vedere înlocuirea ei cu un podeţ, care va fi construit în cel mai scurt timp. 

Şi tot legat de râurile care străbat localitatea, pe la sfârşitul lui septembrie, consilierul Şipoteanu a cerut conducerii Primăriei să ia măsuri cu rudarul care a început construcţia unei locuinţe în albia Râului Bughea. „Tot pe albia râului s-au construit grajduri şi s-a depozitat fân . Toate acestea sunt amplasate în zona inundabilă.”, a mai spus acesta.  „E.M.”  

 

The most visited gambling websites in The UK