Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Toţi şoferii, inclusiv consilierul personal, obligaţi de primar să se instruiască pentru a conduce utilajele de deszăpezire şi maşina de curăţenie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 4705

b_400_250_16777215_10_images_2251_Clipboard04.jpgÎn timp ce atracţia anului făcea senzaţie în Piaţa Primăriei, mângâind frumuseţe de gropi şi sorbind nişte foi de hârtie, resturile fiind acoperite de zăpadă, primarul Liviu Ţâroiu s-a dat la clacă cu ziariştii, pe care i-a anunţat, printre mondenităţi picante, că va ţine o conferinţă de presă, ca să vorbească despre internetul gratuit din parcuri şi ce se mai găseşte în scrisoarea de realizări pe 2017, aflată în stadiul de finalizare. Oricât de tare s-ar contesta utilitatea, necesitatea ori preţul maşinii de curăţenie, care, chipurile, i-ar scuti de efort pe asistaţii social, chiar ne trebuia un astfel de utilaj. Şi ne trebuie mai multe la cât de mizerabil este Câmpulungul, din cauza locuitorilor, nu a ADP-ului şi a beneficiarilor de venit minim garantat, care, în municipiu, nu prea sunt. Pe timpul lui Călin Andrei, media lunară a încasatorilor de ajutoare sociale se plasa la 50 de persoane, neîndrăznind mai mulţi să ceară „pomană” de la stat, din cauză că nu le convenea să presteze orele de muncă în folosul comunităţii. Liviu Ţâroiu spunea că n-a crescut numărul de abonaţi ai Legii 416, între care nu prea are apţi de muncă. Iar cei care vin la „serviciu” la ADP muncesc puţin, pentru că legea puţin le cere. Aşadar, nu poate fi pusă în balanţă necesitatea unei astfel de achiziţii cu strădaniile asistaţilor social. Şi nici măcar ale măturătorilor de pe statul de plată al serviciului public, care sunt şi puţini, şi învăţaţi, căci aşa au fost lăsaţi, să tragă de timp. Probabil, şi din cauză că văd că, a doua zi, mizeria este la loc. 

Maşinăria „orchestră”, prezentată public la începutul săptămânii, spală, şamponează, adună frunze cu ajutorul unui furtun manevrat de un muncitor, aspiră gunoiul din coşurile de gunoi stradale, pe care îl bagă şi-l compactează în buncărul de colectare. Astfel a fost lăudată la unison de primar şi viceprimar achiziţia de 140.000 de euro, cu volan pe dreapta, căci aşa trebuia să fie, explică Liviu Ţâroiu, întrucât şoferul trebuie să vadă bordura. Căci mizeria şi vegetaţia crescută lângă bordură vor reprezenta unele dintre sarcinile principale de lucru ale utilajului posesor a trei perii care acţionează astfel: în timp ce două spală strada, un braţ mobil cu o perie spală trotuarul.                                          

După demonstraţie, primarul a glumit cu ziariştii pe tema noii preocupări găsite pentru consilierul său personal, care, având ceva autoritate în rândul şoferilor Primăriei, ar trebui să se asigure că totul merge strună. Deocamdată, există un singur şofer, dar pentru ca maşina să funcţioneze fără întreruperi, mai cu seamă că primarul o vrea la treabă noaptea, ca să nu perturbe circulaţia, este nevoie de al doilea, care va fi instruit din rândul ADP-ului. În acest context, Liviu Ţâroiu a furnizat informaţia potrivit căreia i-a chemat la el pe toţi şoferii Primăriei şi i-a obligat să obţină permis şi atestare pentru toate categoriile presupuse de activitatea de şoferie, inclusiv pe consilierul său personal, Mugurel Minciună. „Pentru deszăpezire, avem patru lame. Ei lucrează opt ore, teoretic, nu pot lucra mai mult. Maşini ai, dar îţi trebuie oameni.”, a justificat şeful Executivului nevoia de şoferi, care trebuie să fie pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă.

În ceea ce priveşte monitorizarea manierei în care suflarea ADP-istă îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu, nu este nevoie de un supraveghetor, pentru că toate maşinile din Şantier au GPS. „În sistemul lor de lucru, le spun o singură treabă. Că ei muncesc foarte puţin.”, s-a plâns Liviu Ţâroiu, care, din acest motiv, i-a pus să-şi cumpere un container - dar, într-un final, vor fi trei, în Vişoi, Grui şi zona de Sud - în care să servească pachetul cu mâncare, eliminându-se astfel timpii morţi cu deplasarea către şi de la bază pentru masa de prânz. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK