Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Manifestări organizate de instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Argeş, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale - 15 Ianuarie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1005

b_400_250_16777215_10_images_2250_Clipboard11.jpg

=Muzeul Judeţean Argeş a organizat luni, 15 ianuarie, de la ora 11.00, evenimentul educativ intitulat „168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu” . Manifestarea, care a aut loc în Amfiteatru, a dorit să marcheze într-un mod deosebit Ziua Culturii Naţionale şi împlinirea, pe 15 ianuarie, a 168 de ani la naşterea marelui poet român. Astfel, au avut loc evocări şi au fost recitate poezii. În cinstea acestui eveniment au susţinut alocuţiuni lect. univ. dr. Cornel Popescu, prof. Lucian Costache, Eugenia Zgreabăn şi prof. dr. Constantin Vărăşcanu. La eveniment au fost prezenţi elevii colegiilor „Zinca Golescu” şi „I.C. Brătianu”.

=Ieri, 15 ianuarie, cu începere de la ora 16.00, Biblioteca Judeţeană Argeş a găzduit lansarea volumului de rezonanţă şi anvergură „Eminescu, poem cu poem. Eminescu, poem cu poem”, a criticului literar Alex Ştefănescu, rod al activităţii de patru ani de documentare şi interpretare a textelor de referinţă din opera poetului naţional. Miza volumului a reprezentat-o puterea de seducţie a versului eminescian, capacitatea lui de a transmite, şi astăzi, cu o acurateţe nealterată, emoţii, idei, idealuri definitorii pentru lirica şi pentru identitatea noastră. De luat în seamă şi faptul că, în acest volum, criticul comentează părţi substanţiale din poemele eminesciene sau chiar poeme întregi, de care, niciodată până la el, confraţii nu s-au apropiat, cu intenţia de a le desluşi cu rigoare şi bună-credinţă.

=Tot luni, 15 Ianuarie, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului „Alexandru Davila”, s-a derulat spectacolul „Cartea nesfârşitei iubiri”, dedicat Zilei Culturii Naţionale, în regia lui Matei Varodi. Au interpretat actorii: Mirela Popescu, Ramona Olteanu, Gabriel Gheorghe, Dan Andrei, Mihai Savu; soliştii au fost: Cristina Neacşu, Marius Bălan, Constantin Nica; trupa de balet a fost formată din: Lorena Costache, Andreea Dragnea, Mihai Dragnea, Silviu Dobriţă, Vali Dobriţă, Andreea Drugulescu, Dragoş Ionescu, Vlad Sandu, Ramona Titov şi Ruxandra Tomescu. Coregrafia a fost semnată de Mălina Andrei. Scenograf a fost Cristina Ciucu. Iar intrarea a fost liberă.

=În perioada 15 - 19 ianuarie, în holul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu”, expoziţia „Lumea-i visul sufletului nostru…” - expoziţie de cărţi, dicţionare, reviste, albume, enciclopedii, prilejuită de împlinirea a 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu -  15 ianuarie - şi de Ziua Culturii Naţionale; expoziţia este realizată în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române, cu Muzeul Judeţean Argeş şi cu artistul caligraf Petre Ghilencea.

The most visited gambling websites in The UK