Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Vicele Duţă are sarcina  de a amenaja platforme împrejmuite pentru gunoi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 710

b_400_250_16777215_10_images_2250_Clipboard07.jpg

Aleşii de la Schitu Goleşti caută metode prin care să asigure curăţenia pe teritoriul localităţii, unde, ca peste tot în Muscel şi în România, n-au fost eliminate în totalitate problemele legate de salubrizare. Deşi încercări de ţinere a lor sub control există, fie prin contractele încheiate cu operatorii care activează în domeniul gunoiului, fie prin împărţirea de saci şi recipiente populaţiei, în vederea organizării cât mai eficiente a activităţii de colectare a resturilor din gospodării. Aceste măsuri se aplică şi în comuna vecină, unde, suplimentar normelor în vigoare, toamna trecută, a fost adoptată încă una din aceeaşi categorie. Totul pentru ca spaţiul public să fie mai curat şi, pe cale de consecinţă, mai plăcut ochiului.              

Conform unei hotărâri a Consiliului Local, adoptată în cadrul şedinţei din 26 septembrie 2017, prezidată de Bogdan Florinel Doboranţu, pe drumurile publice comunale se amplasează platforme betonate împrejmuite, pentru depozitarea containerelor de gunoi menajer. În ceea ce priveşte amplasamentul acestor platforme şi numărul de containere, aceste detalii urmau a fi stabilite pe zone, în funcţie de numărul de locuinţe şi densitatea populaţiei. „Persoanele fizice din comuna Schitu Goleşti sunt obligate să depoziteze deşeurile solide rezultate din gospodăriile proprii numai în containerele amplasate pe platformele amenajate în acest scop.”, redăm din decizia autorităţilor, care restabilesc, practic, o situaţie care a existat în momentul debutului programului judeţean privitor la managementul deşeurilor în Argeş. Cu ani în urmă, comunele muscelene şi Câmpulungul, ca parte a acestui program menit să rezolve o problemă gravă de mediu, impusă de Uniunea Europeană, au fost prevăzute cu astfel de „ţarcuri”, cu platformă betonată şi gard, care n-au dăinuit multă vreme în peisaj. Împrejmuirile au dispărut primele, însă nu doar distrugerea acestor zone stabilite de colectare a fost un inconvenient. Însuşi scopul plantării lor pe traseul maşinilor operatorului de salubritate era îndeplinit defectuos, pubelele fiind mai tot pline, iar mizeria, revărsată în jurul lor, pe betonul platformei, încât cetăţeanul nu mai putea pătrunde în incintă ca să-şi arunce gunoiul.

Şi la Câmpulung era vorba că se refac amenajările cu pricina, însă vecinii de la Schitu Goleşti ne-au luat-o înainte, părând mai dornici decât orăşenii să gestioneze cât mai bine un fenomen deranjant pe mai departe. Şi nu doar deranjează, dar generează riscul unor amenzi severe, cu condiţia ca Mediul să-şi facă treaba. Norocul primarilor că nu prea şi-o face! Viceprimarul Iulian Duţă, iniţiatorul proiectului de hotărâre, a susţinut în plenul întrunirii aleşilor că platformele betonate împrejmuite, realizate în regie proprie, vor fi amplasate acolo unde sunt containerele cu gunoi menajer. Chiar la şedinţa în care Legislativul a încuviinţat propunerea Executivului, dându-i prin votul unanim acceptul să treacă la treabă, a fost ridicată, la secţiunea „Diverse”, tema curăţeniei, care lasă de dorit pe alocuri, din pricina sătenilor. Liberalul Liviu Cioacă, director al Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, ales local la Schitu Goleşti, şi-a informat colegii şi, în special, conducerea Primăriei că în zona podului din Valea Pechii s-a adunat multă mizerie. Sesizarea a fost preluată de vicele Iulian Duţă, care s-a angajat că va disloca o echipă de asistaţi social în teritoriul care s-a umplut de gunoaie. La următoarea întâlnire a consilierilor într-un cadru oficial, cea din 31 octombrie 2017, Constantin Bâlcă le-a solicitat reprezentanţilor Executivului să fie instalate plăcuţe, prin care cetăţenii să fie avertizaţi că vor plăti amenzi în cazul depozitării gunoiului menajer la întâmplare. Subiectul a suportat încă o completare la ultima şedinţă din 2017, ţinută pe 19 decembrie, când fostul primar Marciel Palaghiu a insistat să fie construite şi platforme de depozitare a gunoiului de grajd, amplasate în apropierea gospodăriilor. Claudiu VIŞAN

 

The most visited gambling websites in The UK