Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

11 posturi vacante, scoase la concurs de Spitalul Municipal

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1712

Începutul de an debutează cu noi angajări la Spitalul Municipal Câmpulung. Încă din primele zile ale lui 2018 au fost anunţate concursuri pentru ocuparea a 11 posturi vacante, toate cu contract pe perioadă nedeterminată, şase dintre ele fiind pentru debutanţi. Este vorba despre cinci asistenţi medicali generalişti, doi asistenţi de laborator, o infirmieră şi trei îngrijitoare curăţenie.

Asistenţii generalişti trebuie să aibă cinci ani vechime

Spitalul scoate la concurs cinci posturi de asistent medical generalist, grad principal, cu angajare pe perioadă nedeterminată. Acestea sunt repartizate câte unul la Secţiile Medicină Internă, Pediatrie şi Neonatologie şi două la Compartimentul Dermatovenerologie. Pe lângă condiţiile generale, candidaţii trebuie să întrunească şi unele specifice. Adică să fie deţinători ai unei diplome de absolvire a unei forme de învăţământ, care să ateste formarea în profesia de asistent medical generalist; să aibă certificat de grad principal, dar şi de membru OAMGMAMR (Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România), însoţit de avizul anual, pentru cei care profesează la momentul înscrierii; adeverinţă pentru participarea la concurs, eliberată de OAMGMAMR Argeş, în cazul celor care nu profesează; şi vechime minim cinci ani ca asistent medical.

Cele trei etape ale concursului se vor desfăşura la sediul Spitalului Municipal. Ultima zi de depunere a dosarelor de înscriere este joi, 18 ianuarie 2018, până la ora 15.00, iar a doua zi, pe 19 ianuarie, la ora 16.00, se vor afişa rezultatele selecţiei. Cei care trec de selecţia dosarelor merg la proba scrisă, care a fost programată pentru 6 februarie, de la ora 12.00, în după amiaza acestei zile vor fi prezentate şi notele. Interviul va fi susţinut de cei care au primit cel puţin 50 de puncte la testul grilă, pe 9 februarie, de la ora 10.00. În aceeaşi zi vor fi comunicate şi rezultatele. După definitivarea eventualelor contestaţii, rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 februarie 2018, cel târziu la ora 16.00.

Bibliografia de concurs cuprinde: Urgenţele medico-chirurgicale - Sinteze pentru asistenţii medicali, Ediţia a III-a, Editura Medicală - L. Titircă; Îngrijiri speciale acordate pacienţilor de către asistenţii medicali; Ordonanţa de Urgenţă Nr. 144/18.10.2008, privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă, a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea OAMGMAMR, cu modificările şi completările ulterioare; Ordinul 1101/2016, privind aprobarea normelor de supraveghere a infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare.

Posturile la Laborator sunt pentru debutanţi

Alte două locuri de asistent medical de laborator, debutant, cu contract pe perioadă nedeterminată, la Laboratorul de analize medicale, au fost scoase la „mezat” de unitatea medicală. Fiind posturi pentru debutanţi, nu se cere vechime în specialitatea studiilor.

18 ianuarie 2018, ora 15.00, este ultima zi până când se mai primesc dosarele de înscriere la concurs. Rezultatul verificării lor va fi anunţat pe 19 ianuarie. Pe 7 februarie se va ţine testarea scrisă, de la ora 12.00, iar pe 12 februarie, începând cu ora 10.00, interviul. Notele finale vor fi afişate pe 14 februarie 2018.

Tematica de concurs va cuprinde: Hemoleucograma (recoltare, factori de eroare, interpretare); Hemostaza (recoltare, factori de eroare, teste uzuale, valori normale, valori patologice); Grupe sanguine (Sistemul 0AB; Rh: semnificaţie, metode de determinare); Tehnice de executare şi colorare a frotiului de sânge; VSH (principiul, semnificaţie şi surse de erori); Biochimia sângelui (recoltare, prepararea serului, factori de eroare, valori normale şi patologice); Biochimia urinei (componenţi normali şi patologici ai urinei; examenul de laborator al urinei: recoltare, prepararea probelor, examen fizico-chimic şi sediment urinar); Metode de recoltare şi însămânţare a produselor patologice (urină, sânge, secreţii, lichide de puncţie, materii fecale, exudate (faringian şi nazal) şi spută); Examenul materiilor fecale pentru evidenţierea paraziţilor; Antibiograma difuzimetrică (definiţie, principiu, indicaţii); Noţiuni de protecţia muncii, prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale; Exercitarea profesiei de asistent medical de laborator.

Un post de infirmieră, debutantă, este vacant la Compartimentul Oncologie

Şi în acest caz, angajarea va fi pe o perioadă nedeterminată. Doritoarele trebuie să aibă la dosar, pe lângă documentele care se cer în general, doar diploma că au absolvit şcoala generală. Ca şi în cazul celorlalte concursuri, 18 ianuarie 2018 este ultima zi până când se primesc documentele de înscriere la concurs, cel târziu la ora 15.00. Testul scris se ţine pe 29 ianuarie, începând cu ora 12.00, iar interviul, pe 1 februarie, de la ora 10.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 5 februarie 2018.

Candidatele la postul de infirmieră debutantă trebuie să cunoască: Ordinul nr. 961/2016, privind aprobarea Normelor tehnice privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea în unităţile sanitare publice şi private, tehnicii de lucru şi interpretare pentru testele de evaluare a eficienţei producerii de curăţenie şi dezinfecţie, procedurilor recomandate pentru dezinfecţia mâinilor, în funcţie de nivelul de risc, metodelor de aplicare a dezinfectantelor chimice în funcţie de suportul care urmează să fie tratat şi a metodelor de evaluare a derulării şi eficienţei procesului de sterilizare-capitolele I, II, III din normele tehnice; Ordinul nr. 1226/2012, pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza naţională de date privind deşeurile rezultate din activităţi medicale; Ordinul nr. 1101/2016, privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare.

Îngrijitoarele vor fi repartizate la Secţiile Medicină Internă şi Pediatrie şi la Ambulatoriul Integrat

Ultimele pe lista de angajări la spital sunt cele trei posturi de îngrijitoare de curăţenie, cu contract pe perioadă nedeterminată, la Secţiile Medicină Internă şi Pediatrie şi la Ambulatoriul Integrat. Ca şi la infirmieră, nu se cere vechime în muncă, doar diplomă de absolvire a şcolii generale. Dosarele de participare la concurs se primesc până în data de 18 ianuarie, maxim la ora 15.00. Testarea scrisă este programată pentru 5 februarie, de la ora 12.00, iar interviul, pe 8 februarie, începând cu ora 10.00. Punctajele finale vor fi făcute cunoscute pe 12 februarie 2018.

Bibliografia de concurs cuprinde: Ordinul nr. 961/2016, privind aprobarea Normelor tehnice privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea în unităţile sanitare publice şi private, tehnicii de lucru şi interpretare pentru testele de evaluare a eficienţei producerii de curăţenie şi dezinfecţie, procedurilor recomandate pentru dezinfecţia mâinilor, în funcţie de nivelul de risc, metodelor de aplicare a dezinfectantelor chimice în funcţie de suportul care urmează să fie tratat şi a metodelor de evaluare a derulării şi eficienţei procesului de sterilizare-capitolele I, II, III din normele tehnice; Ordinul nr. 1226/2012, pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza naţională de date privind deşeurile rezultate din activităţi medicale. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK