Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarii de la Câmpulung şi Schitu fac schimb de terenuri

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 704

Primarul liberal de la Schitu Goleşti i-a trimis omologului câmpulungean o solicitare în vederea realizării unui schimb de terenuri. Adresa din 1 noiembrie 2017 are ca obiect un teren cu o suprafaţă de 33.818 metri pătraţi, situat în extravilanul comunei Schitu Goleşti, în punctul „Stejeriş”, pe care administraţia locală condusă de Vasile Miriţă doreşte să-l dea Primăriei Câmpulung, în schimbul unei suprafeţe echivalente, situate pe păşunea din punctul „Loturi”. Aleşii din localitatea vecină au comandat în acest sens un raport de evaluare a celor 33,8 hectare de păşune, din care a reieşit o valoare de piaţă de 1,41 lei/metrul pătrat. În ceea ce priveşte pământul municipalităţii, poziţionat în extravilanul Câmpulungului, lucrarea evaluatorului autorizat Cristian Stan a stabilit o valoare de piaţă de 1,809 lei/metrul pătrat. 

Potrivit raportului de specialitate al şefei Juridicului, Emiliea Ilie, „schimbul de imobile din domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale se face în condiţiile legii, pe baza unui raport de evaluare, însuşit de Consiliul Local.” Ca să-l ajute pe vecin, Liviu Ţâroiu a dispus întocmirea unui proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Câmpulung să-şi însuşească raportul de evaluare a terenului din Loturi, pe care urmează să-l cedeze administraţiei Schitu Goleşti.

O hotărâre similară a fost adoptată de către Consiliul Local al comunei în cadrul şedinţei ordinare din 31 octombrie 2017, prezidate de viceprimarul Iulian Duţă. La acel moment, aleşii şi-au însuşit rezultatul expertizei efectuate de o societate din Horezu-Vâlcea, Rombalkan Business SRL, în ceea ce priveşte suprafaţa propusă a fi dată la schimb din proprietatea comunei. Evaluatorul Camelia Dumitrean a stabilit o valoare de piaţă a întregii suprafeţe de 33.818 metri pătraţi de 47.459 lei (10.368 euro). În plenul întrunirii de la finele lunii octombrie au existat în rândul aleşilor de la Schitu câteva voci care au trădat o oarecare reţinere faţă de schimbul intenţionat de administraţia PNL a localităţii. De pildă, Constantin Bâlcă a fost interesat să afle cum se va face schimbul de terenuri dacă din raportul de evaluare al celuilalt beneficiar va rezulta o valoare mai mare a terenului propus la schimb. Ceea ce s-a şi întâmplat, pentru că, după cum am arătat mai înainte, terenul Câmpulungului din Loturi este puţin mai valoros decât păşunea vecinilor. Fostul primar Marciel Palaghiu era, însă, convins că pământul comunei avea o valoare mai mare, apreciere contrazisă de expertul la ale cărui servicii a apelat Primăria Câmpulung. În schimb, colegul Pătraşcu era de părere că ar fi fost de preferat ca schimbul să se facă tot cu un teren din Loturi, pe motiv că niciun cetăţean nu va agrea tranzacţia în forma stabilită.

Colegii de la Câmpulung n-au avut, la şedinţa din 28 decembrie 2017, niciun comentariu pe marginea schimbului, care, susţine Liviu Ţâroiu, avantajează municipalitatea. Claudiu VIŞAN

The most visited gambling websites in The UK