Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ion Sandu, primarul comunei Davideşti, condamnat

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2645

b_400_250_16777215_10_images_2246_Clipboard02.jpg

Dosarul primarului de la Davideşti, Ion Sandu, a ajuns în instanţă în martie 2015, edilul fiind trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti, alături de alte opt persoane, între care angajaţi ai Primăriei Davideşti şi oameni de afaceri, toţi fiind judecaţi în stare de libertate, fiind acuzaţi că au prejudiciat bugetul comunei, făcând plăţi nejustificate către firme şi angajaţi din sistemul bugetar. Ion Sandu a fost acuzat de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu şi complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Înainte de Crăciun, judecătorii Tribunalului Argeş l-au condamnat pe primarul Ion Sandu la doi ani şi două luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de cinci ani. Împreună cu el au mai fost pedepsiţi, tot cu suspendare, directorii generali ai unor societăţi comerciale: Ştefan Florian Lăzăroiu, George Dumitrescu, Adrian Sorin Nedef, Aurelian Adrian Călinescu (administrator de fapt al unei societăţi comerciale), Valeriu Mihai Istrate, Dumitru Moise, Aretina Călinescu (secretarul Primăriei comunei Davideşti) şi Corina Luci Dinescu (referent în cadrul Primăriei comunei Davideşti). Parte vătămată în proces a fost Primăria Comunei Davideşti.

În rechizitoriu, procurorii au descris modul cum a fost prejudiciat, de către primar şi angajaţi ai Primăriei, bugetul local al comunei: „Inculpatul Ion Sandu, în calitatea sa de primar al comunei Davideşti, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, beneficiind de ajutorul inculpaţilor Ştefan Florian Lăzăroiu, George Dumitrescu, Aurelian Adrian Călinescu şi Adrian Sorin Nedef, a achitat în mod nelegal şi necuvenit către societăţile comerciale administrate de aceştia, în contextul derulării mai multor contracte de lucrări, suma totală de 1.463.264 lei, producând în acest fel o pagubă bugetului local al Primăriei comunei Davideşti, reprezentând: lucrări neefectuate şi utilaje nelivrate, privind contractul încheiat cu societatea comercială administrată de inculpatul Ştefan Florian Lăzăroiu, având ca obiect execuţia, finalizarea şi întreţinerea obiectivului „Canalizare menajeră în comuna Davideşti”; lucrări care nu au fost executate în realitate, privind contractul încheiat cu societatea comercială administrată de inculpatul George Dumitrescu, având ca obiect execuţia, finalizarea şi întreţinerea obiectivului „Modernizare uliţa Vâlcele - sat Conţeşti, comuna Davideşti”; lucrări care nu au fost executate în realitate, privind contractele încheiate cu societatea comercială administrată de fapt de inculpatul Aurelian Adrian Călinescu, având ca obiect execuţia obiectivelor „Reţea alimentare cu apă sat Davideşti - zona Mărăşeşti”, „Alimentare cu apă sat Conţeşti - Şcoala Olteanca”, „Alimentare cu apă sat Conţeşti - Cămin Cultural” şi „Hidranţi pe reţele apă, sat Conţeşti şi tronson Han”;  lucrări care nu au fost executate în realitate, privind contractul încheiat cu societatea comercială administrată de inculpatul Adrian Sorin Nedef, având ca obiect execuţia obiectivului „Reparaţii Cămin Cultural Davideşti””.

Instanţa Tribunalului Argeş a dispus anularea tuturor documentelor încheiate între afacerişti şi Primăria Davideşti, care au stat la baza acestui proces, însă nu a decis obligativitatea inculpaţilor de achitare a prejudiciului. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK