Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarii musceleni s-au plâns la judeţ de necazurile cu furnizarea curentului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 613

b_400_250_16777215_10_images_2240_Clipboard06.jpgLa sediul Consiliului Judeţean Argeş a avut loc o nouă şedinţă a Colegiului Prefectural, în cadrul căreia primarii argeşeni au readus în discuţie problemele cu furnizarea energiei electrice şi situaţiile neplăcute pe care aceştia le-au întâmpinat, mai ales că de faţă au fost şi reprezentanţii CEZ Oltenia şi CEZ România.

De exemplu, primarul de la Ţiţeşti, Gheorghe Savu, a povestit cum, în comuna pe care o păstoreşte, Căminul Cultural a fost deconectat de la reţeaua de energie electrică, iar acum societatea de distribuţie solicită o nouă taxă de rebranşare. „De doi ani, Căminul Cultural din Ţiţeşti nu dispune de acest serviciu de-al dumneavoastră, pentru că o echipă s-a prezentat într-o zi, în februarie 2016, când nu eram eu primar, şi au constatat dumnealor, cu de la dânşii putere, că acolo există un branşament ilegal. Au debranşat, au ridicat branşamentul cu totul şi n-au aşteptat să constatăm a cui este vina. În urma deplasărilor mele personale la instituţie, s-a constatat că acel contor, în 2007, nu a fost trecut din sistemul de registru în sistemul informatic. Atunci, dânşii au spus „e în regulă”, nu s-a furat, dar branşamentul nu vi-l mai putem pune decât dacă plătiţi. Păi, de ce trebuie să plătesc eu? Şi am acţionat în instanţă, am câştigat în prima fază, dar Căminul mi se deteriorează, pe motiv ca dumneavoastră nu vreţi să montaţi înapoi branşamentul”, s-a adresat Gheorghe Savu, primarul comunei Ţiţeşti celor de la CEZ. 

Problema întreruperilor dese de energie a afectat şi alte zone ale Muscelului. La Stoeneşti, în satul rudarilor, Valea Bădenilor, reţeaua electrică a fost îngropată pentru a preveni furturile, însă zona a fost lăsată fără iluminat public. „Dumneavoastră, anul trecut, aţi făcut o modernizare în acest cătun de rudari. În ce sens? Modernizare în avantajul dumneavoastră, pentru că aţi luat reţeaua aeriană şi aţi băgat-o subteran! Foarte bine, să nu mai poată să fure. De ce n-aţi mai introdus firul de iluminat public? Vă rog să faceţi ce trebuie şi să băgaţi şi firul de la iluminat public. La mine, în satul Piatra, a lucrat o echipă a dumneavoastră, acum un an, a schimbat şuruburi, a lăsat contorul dezlegat, la două săptămâni vine o echipă a dumneavoastră, verifică şi îmi pune la pauşal 250 de milioane. Să plătesc automat 250 de milioane! N-am vrut să plătesc! Am făcut adrese la dumneavoastră, la Craiova, la Râmnicu Vâlcea şi la Piteşti. Ce răspuns mi s-a dat? Nu plătiţi, vă tai curentul. Şi eu, acolo, am o instalaţie de pompe, care duce apa oamenilor, prin pompare. Vreau să vă spun că am fost nevoit să plătesc, vrei, nu vrei, ca să nu las oamenii fără apă. Nu e posibil, gândiţi-vă că ne luaţi o grămadă de bani şi vrem ca serviciile dumneavoastră să fie cât mai eficiente”, a afirmat primarul comunei Stoeneşti, Ion Paul Marin. 

Taxa foarte mare, pe care compania o solicită la branşare, este o altă mare problemă cu care se confruntă primarii, considerând că nu este normal ca ei să plătească reţeaua CEZ. „Problema este cu finanţarea din partea dumneavoastră. Îmi pare rău, sunteţi entitatea care doriţi să aveţi clienţi, beneficiari, clienţii ăştia care să plătească energie electrică. Dacă vreţi să facem investiţiile noi şi dumneavoastră să încasaţi nu prea face parte din mecanismul de piaţă, cele corecte. Este un mecanism de piaţă, unul, să zic aşa, monopolizat.”, a adaugat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.

Şi Nicolae Tarbă, primarul comunei Bughea de Sus, a intervenit cu o sugestie pentru găsirea unor soluţii, pentru a evita astfel de neplăceri şi întâlnirile de acest gen. „De ce nu se doreşte ca, din aşa numitele pierderi, să faceţi, pentru familiile defavorizate, o diminuare a cuantumurilor pentru racordarea la energie electrică, să nu se mai audă, cred eu, că nu recuperaţi nicio pierdere, nicio amendă din partea celor care sunt defavorizaţi. Găsiţi soluţia respectivă, să nu mai venim aici, unii în faţa celorlalţi şi gata, găsiţi soluţia, chiar şi gratuit, să-i racordaţi, sau pentru o sumă modică”. 

Inclusiv prefectul Emilian Dragnea a avut o nemulţumire, atrăgând atenţia asupra problemelor foarte grave şi dese care apar, aşa cum au fost cele două avarii de la Câmpulung şi Lereşti, în timpul festivalului de film, când, exact la o prezentare din programul acestuia, lumina a fost oprită la comandă, dar şi în seara de 7 noiembrie, când iluminatul stradal, dar şi locuinţele au fost afectate de avaria produsă. „Dumneavoastră aveţi o situaţie clară a incidentelor pe zonele cele mai solicitate. S-au rezolvat prin programul investiţional o serie de aspecte din zona de Sud a judeţului sau în zona Mioveni, urmează să le rezolvaţi în zona Boteni, Hârtieşti, în perioada imediat apropiată şi, de asemenea, în zona Câmpulung. Şi am adresat rugămintea domnului Dobrescu ca în programul de investiţii, cum o face, cum n-o face, cum ne îndreaptă şi pe noi, să acţioneze la nivelul CEZ-ului, la nivelul teritoriului Argeş, încă a unui grup de 110 kw, cu care poate fi intervenită mai urgent într-o situaţie din aceasta, extrem de delicată, cum a fost în municipiul Câmpulung, pentru că nu putem să dislocăm, înţeleg, pe cel de 400, care are o altă capacitate şi este mult mai dificil de lucrat cu el, dar unul de capacitate medie, care să poată fi folosit pentru localităţile urbane.” Toate cazurile care au fost discutate au fost notate de către reprezentanţii CEZ, aceştia susţinând că vor trimite răspunsuri către primării.

The most visited gambling websites in The UK