Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şeful Poliţiei Locale parchează pe locul persoanelor cu handicap

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3531

b_400_250_16777215_10_images_2239_Clipboard14.jpgConvingerea că nu se va simţi nicio îmbunătăţire în comportamentul poliţiştilor locali, majoritatea oameni trecuţi, care aşteaptă să împlinească vârsta pensionării în uniforma de apărător al legii, este alimentată permanent de exemple ale luatului peste picior al legii chiar de către angajaţii serviciului. Am ilustrat cu fotografii, în recentele relatări, indisciplina personalului unei structuri ce-şi dă puternic în petic, în special de când li s-au schimbat şefii Călin Andrei şi Auraş Ghiţă, pe timpul cărora parcă tot mai ştiau de o autoritate. În prezent, Poliţia Locală lasă impresia unui domeniu scăpat din mână, situaţie care, în mod cert, nu va putea fi corectată decât prin înlocuirea în totalitate a colectivului, cu oameni tineri sau mai tineri decât actualii, conştienţi că trebuie să fie un model pentru comunitate. Când colo, comunitarii fac parte din categoria „aşa nu!”, lucru care se poate observa la o simplă ocheadă în cea mai importantă parcare din municipiu, cea de sub nasul primarului, unde e mai multă dezordine decât la piaţă. Chiar şi după ce au fost atenţionaţi că nu este normal să dea tonul staţionării în şir indian, la spatele maşinilor parcate regulamentar în zona haşurată, aceştia stăruiesc într-o atitudine greşită, care întreţine senzaţia că fiecare face ce vrea în cel mai central loc din Câmpulung.

Un serviciu copy-paste al instituţiei-mamă, care funcţionează după principiul „cum e turcul, şi pistolul”   

Argumentul de a fi pe poziţii, pentru a lua startul când se întâmplă ceva în oraş, nu stă în picioare, întrucât localii nu sunt pe picior de egalitate cu forţele de intervenţie solicitate prin intermediul numărului de urgenţă. Recent, l-am surprins într-o postură jenantă pe însuşi şeful Poliţiei Locale, Dragoş Nicolae, care şi-a lăsat maşina personală pe locul din parcarea Primăriei rezervat persoanelor cu dizabilităţi. Şi tare mult am vrea să vedem procesul-verbal de sancţionare încheiat de subalternii ţinuţi pe lângă casă, pe motiv că sunt puţini, sunt bătrâni şi altceva mai important de apărat în Câmpulung decât Primăria n-au. Dacă ditamai şeful comite asemenea gesturi mârlăneşti, ca apărător al legilor naţionale şi locale, mai are rost a ne lega de imprudenţele subordonaţilor, care îşi imită superiorul?! Păcat că Liviu Ţâroiu admite terfelirea imaginii instituţiei chiar de „gardienii” ordinii publice, cărora le-a creat, din banii noştri, toate facilităţile, pentru a funcţiona ireproşabil. Până să fie înlăturat de la conducerea serviciului public Auraş Ghiţă, sub pretextul că n-are pregătirea necesară pentru funcţia de şef, pe care a îndeplinit-o incomparabil mai bine decât succesorul său, comunitarii au beneficiat de o dublare a lefurilor - mici, ce-i drept, dar nici nu transpirau pentru ele - prin aprobarea unei norme de hrană, acordată în bani. 

După doi ani, în care au primit acest generos stimulent, cu condiţia neîndeplinită a ordonării Câmpulungului, măcar în zona centrală, împrejurul Primăriei şi pe bulevard, salariile au fost şi ele cuprinse de tornada majorărilor din administraţia publică locală. Au urcat lefurile comunitarilor la un cuantum care le-a încleştat gura de uluire poliţiştilor tradiţionali, care au ajuns să se tragă de şireturi, în privinţa salarizării, cu pensionarii de la Locală. Bomboana pe coliva dezamăgirii colective la adresa unui compartiment, care, prin desfiinţare, ar salva câteva miliarde anual, o reprezintă găsirea unui şef şters - performanţă pentru care felicitările i se cuvin lui Liviu Ţâroiu -, care să-i scutească să alerge după vaci şi cai ori să vâneze abaterile şoferilor, care i-au inspirat şi pe ei înşişi. 

Încheiem cu cea mai proaspătă mărturie de lipsă de gratitudine faţă de comunitatea care le suportă salariile obraznice, norma de hrană cât chenzina în mână a unei vânzătoare, ţinutele de vară-iarnă - şi, cel mai dureros, le suportă ineficienţa existenţei lor - cu un instantaneu în care şeful de la Locală comite o parcare de ţopârlan. Maşina cu numărul de VIP, NDE reprezentând abrevierea numelui posesorului, Nicolae Dragoş Emilian, este lăsată în zona destinată celor dezavantajaţi de soartă, marcată cu însemnele specifice. Iar, pentru acest lucru, tragem nădejde că primarul nu va uita, atunci când va face premierile din fondul de retribuire aflat la dispoziţia sa, în afara celui de salarii, să-i acorde meritata primă mai-marelui Poliţiei Locale, care ne face să ne întrebăm ce subiecte o fi primit la examen. Dacă el nu recunoaşte însemnele parcărilor rezervate persoanelor cu dizabilităţi! 

De când se relaxează la Locală, juristul Nicolae a uitat cum se redactează un răspuns complet la o adresă oficială 

În încercarea de a afla cu ce se ocupă comunitarii atunci când nu contemplă faţada principală a Primăriei, i-am înaintat o adresă primarului Liviu Ţâroiu, ca superior al lui Dragoş Nicolae. Ca să nu se piardă în cerinţe, am căutat să simplificăm cât mai mult conţinutul solicitării, în speranţa de a obţine un răspuns clar, la obiect, la nelămuririle exprimate în aceeaşi manieră. Dar, cu toată concizia cererii noastre, fostul secretar al Consiliului Local, devenit şef al Poliţiei Locale, a fost depăşit de volumul de muncă presupus de redactarea răspunsului, aşa că s-a oprit la numărul total de sancţiuni aplicate anul trecut şi în acest an, până la data adresei. 650, susţine el, fără a preciza ceea ce era mai important: valoarea lor. Şi nici măcar câte au fost amenzi, câte avertismente, de unde ne permitem libertatea de a înţelege, din codirea localului şef de a divulga suma intrată în bugetul local, ca urmare a vigilenţei pe teren a comunitarilor, că toate au fost avertismente. De altfel, lui Liviu Ţâroiu i-a scăpat, la o şedinţă de Consiliu, când liberalii i-au cerut o comunicare scrisă despre amenzile aplicate de Poliţia Locală celor care umplu domeniul public de gunoi, că este în măsură să ofere informaţia cerută pe loc: nicio amendă! Asta pentru că poliţiştii locali n-au prins niciodată pe nimeni aruncând mizeria la întâmplare. Când, zilnic, ieşit pe stradă, vezi o droaie de cretini aruncând chiştoace şi ambalaje, cum termină de fumat, de mâncat şi de sorbit cafeaua. 

Vă prezentăm în continuare cum au sunat solicitarea ziarului nostru şi răspunsul cu care a bătut câmpii fostul secretar al Consiliului Local, deci, om de Drept, ex-component al lotului celor văicăriţi de secretarul Nicolae Ghinea că nu fac faţă muncii de maximă precizie a Secretariatului Primăriei.

 

Nr. 49/07.11.2017

Către Primăria Câmpulung

În atenţia domnului primar Liviu Ioan Ţâroiu

În temeiul Legii 544/2001 privind Liberul acces la informaţiile de interes public, redacţia ziarului Evenimentul Muscelean vă solicită a o informa în legătură cu activitatea de sancţionare a faptelor antisociale, care intră în competenţa Poliţiei Locale, pe durata anului 2016 şi în intervalul ianuarie-octombrie 2017.

Solicitarea noastră are la bază atât nemulţumirea publică, manifestată de cetăţeni la adresa unui compartiment consistent din punct de vedere al personalului, remunerat degeaba cu salarii majorate şi suplimentate cu o generoasă normă de hrană, dar şi o remarcă a dumneavoastră, pe care am reţinut-o de la şedinţele Consiliului Local, pe care aţi făcut-o în contextul întrebărilor adresate pe tema amenzilor aplicate pentru gunoiul aruncat pe domeniul public, şi anume că Poliţia Locală n-a sancţionat niciun cetăţean care s-a debarasat de mizerie pe străzi, pe spaţii verzi, sub poduri ş.a.m.d. 

Ca să ne edificăm dacă această situaţie persistă şi dacă lucrurile stau la fel şi în cazul celorlalte categorii de contravenţii a căror sancţionare reprezintă atributul Poliţiei Locale, vă rugăm să ne comunicaţi: 

8Numărul sancţiunilor aplicate de lucrătorii Serviciului Public aflat în subordinea Consiliului Local, în intervalul precizat la început: anii 2016 şi 2017;

8Felul sancţiunilor (câte avertismente, câte amenzi);

8Ce fel de fapte au fost sancţionate cu avertisment?

8Ce fel de fapte au fost sancţionate cu amenzi şi cuantumul acestora?

8Câte fapte au fost depistate cu ajutorul sistemului de supraveghere video şi natura acestora?

8Câte fapte au fost sesizate de populaţie, natura acestora, câte s-au soluţionat, câte au rămas fără rezolvare?   

8Zonele acoperite de Poliţia Locală (posturi fixe şi zone incluse în programul de patrulări, precum şi frecvenţa patrulărilor).

8Numărul acţiunilor desfăşurate în comun cu alte instituţii de apărare - Poliţia Naţională, Jandarmerie - şi natura acestora.

În speranţa unui răspuns grabnic şi complet, vă mulţumim!

Ce răspunde şeful Poliţiei Locale, pe care Liviu Ţâroiu îl aprobă

Municipiul Câmpulung, Serviciul Poliţie Locală

Nr. 6006/P din 17 noiembrie 2017

Referitor la adresa dumneavoastră, înregistrată sub numărul 606/P/17.11.2017, prin care ne solicitaţi informaţii în temeiul Legii nr. 544/2001, vă comunicăm următoarele.

Serviciul Poliţia Locală Câmpulung, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Câmpulung, a acţionat în conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010, privind Poliţia Locală, şi HG nr. 1332/2010, privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale, în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor. 

Raportat la actele administrative adoptate de Consiliul Local al Municipiului Câmpulung şi legislaţia existentă, s-a acţionat în următoarele domenii: ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor; circulaţia pe drumurile publice; disciplina în construcţii şi afişajul stradal; protecţia mediului; activitatea comercială; evidenţa persoanelor; alte domenii stabilite de către conducătorul instituţiei. Serviciul Poliţia Locală Câmpulung, în perioada solicitată de dumneavoastră, a aplicat un număr de 650 de sancţiuni contravenţionale. Aceste sancţiuni au fost aplicate ca urmare a activităţii zilnice desfăşurate de poliţiştii locali, cât şi ca urmare a sesizărilor scrise, adresate de către cetăţenii municipiului Câmpulung (186 sesizări scrise) şi a apelurilor telefonice (120 apeluri).

Activitatea serviciului a constat şi în însoţiri zilnice ale salariaţilor cu atribuţii de control din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Câmpulung, în aducerea la îndeplinire a mandatelor de aducere (44 de mandate), acţiuni de punere în practică a mandatelor de muncă în folosul comunităţii (60 de mandate), de colaborare cu diferite servicii şi instituţii pentru îndeplinirea anumitor sarcini (asfaltări, toaletare arbori, curăţirea carosabilului în sezonul rece, evenimente culturale şi sportive, etc.).

În ceea ce priveşte colaborarea cu celelalte instituţii de ordine publică, aceasta s-a materializat în acordarea sprijinului, ori de câte ori a fost solicitat, pentru menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică pentru cetăţenii municipiului nostru, cât şi pentru buna desfăşurare a activităţilor culturale, sportive, parade militare.

Primar, Ioan Liviu ŢÂROIU

Şef Serviciu, Dragoş Emilian NICOLAE

 

Răspunsul incomplet, care ocoleşte mare parte a întrebărilor adresate, ne-a determinat să reluăm demersul de a afla amănunte legate de dinamica activităţii Poliţiei Locale, mai exact punerea în practică a atribuţiunilor de sancţionare a faptelor antisociale, care ţin de competenţa acestui serviciu aflat în subordinea Consiliului Local Câmpulung. Asta pentru că, după cum v-aţi convins lecturând cele două documente prezentate, în afara numărului total de sancţiuni contravenţionale şi a domeniilor de activitate în care intervine, celelalte informaţii aşteptate de redacţia noastră nu se regăsesc în conţinutul răspunsului primit. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK