Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Aurel Moldoveanu i-a făcut o ofertă lui Ţâroiu să includă Câmpulungul în turneul lui de colinde în aer liber

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 2200

b_400_250_16777215_10_images_2237_Clipboard15.jpgDacă tot i-a convocat primarul la încă o şedinţă de îndată, oamenii puterii, căci numai ei au „servit” apelul lui Liviu Ţâroiu de a-şi oferi votul pentru câteva formalităţi legate de bani guvernamentali şi bani europeni, au inserat şi o secţiune „diverse” în dezbaterea, care, altminteri, s-ar fi gătat în maximum cinci minute. Aleşii prezenţi vineri, 17 noiembrie 2017, la Primărie i-au triplat durata, având câteva curiozităţi şi anunţuri „hibernale”. Ca, de pildă, dacă instituţia responsabilă de circulaţia în condiţii mulţumitoare a şoferilor şi pietonilor este pregătită pentru ninsorile anunţate. Îngrijorare satisfăcută de şeful Executivului cu un răspuns afirmativ, dar vom vedea la momentul potrivit, pe care l-am dori amânat cât mai mult timp posibil, cu cât talent se vor mişca pe străzile şi trotuarele înzăpezite atât constructorii contractaţi de autorităţi, cât şi ADP-iştii, la fel de îngroziţi ca restul câmpulungenilor de previziunile meteorologilor pentru iarna 2017-2018. Ceva ne spune că resemnarea va caracteriza comportamentul forţelor publice şi private, plătite să scoată Câmpulungul de sub nămeţi. Dar măcar ne cântă Aurel Moldoveanu înainte de urgia albă, căci edilii au de gând să anime luna Sărbătorilor de Iarnă cu un concert, un festin public cu terase, grătare şi un râu de ţuică şi vin fiert. Toate acestea, pe lângă patinoarul în aer liber, care n-a fost să fie iarna trecută. Însă iubitorii acestui sport de iarnă vor avea ocazia să alunece din 2017 în 2018, graţie acestei posibilităţi de distracţie, scăpate lui Sergiu Cicu înaintea lui Liviu Ţâroiu, căruia i-a „suflat” bucuria de a face fericitul anunţ.

Este posibil să avem pe 13 decembrie un concert susţinut în Piaţa Primăriei de Aurel Moldoveanu  

Admiţând că n-are legătură cu şedinţa de îndată, la care se rezolvă urgenţele care i-au adunat pe aleşi în sala de Consiliu, Sergiu Cicu n-a rezistat tentaţiei de a le împărtăşi colegilor, în ideea de a-i consulta, perspectiva foarte apropiată a poposirii la Câmpulung a interpretului Aurel Moldoveanu, care întreprinde un turneu naţional de colinde în aer liber, cu intrare liberă. Înainte de a face publică oferta cântăreţului, care, odată obţinut ok-ul autorităţilor câmpulungene, va rezerva Câmpulungul în agenda sa de cântări pe data de 13 decembrie, consilierul ALDE a mai divulgat un secret: aducerea unui patinoar pentru copii, o iniţiativă lăudabilă, pe care acesta a afirmat că o susţine din tot sufletul.

Referitor la concertul pe care Liviu Ţâroiu l-a aprobat verbal, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor spunea că: „Durata este foarte mare, sunt trei ore de concert, şi este accesibil ca preţ. S-ar putea amenaja în piaţă, cu brad şi tot ce trebuie, cu ţuică fiartă, vin fiert, şi n-ar fi rău să facem acel concert. Este o oportunitate, zic eu.”, le-a încântat Cicu urechile fanilor lui Aurel Moldoveanu, care, după reacţia colegilor, care n-au zis nici da, nici ba, cam lipsesc în Consiliul Local. 

Cel care va avea ultimul cuvânt spunea că a primit un telefon de la organizatorul turneului chiar vineri, înainte de şedinţa de îndată, şi din gură a fost de acord să-i fie gazdă lui Aurel Moldoveanu, mai cu seamă că şi opoziţia i-a cerut, cu o lună înainte, mai multă acţiune în decembrie. „I-am cerut să-mi pună pe hârtie tot ce înseamnă organizare, ca să mă pot pronunţa. Verbal i-am dat acceptul. Noi avem bani prevăzuţi pentru Sărbătorile de Iarnă.”, a lăsat Ţâroiu să se înţeleagă că vrea acest spectacol la Câmpulung, dacă tot are bani de cheltuit în buget. „Vă spun în cunoştinţă de cauză că este o chestie de foarte bună calitate ceea ce se va întâmpla.”, a căutat Sergiu Cicu să-i convingă pe decidenţii deloc entuziasmaţi la auzul veştii, că e bine să fie ceva „entertainment” în Piaţa Primăriei, de Sărbători. 

S-ar face „Iarna Musceleană”, dacă s-ar găsi organizatori locali

Cu trei săptămâni înainte, acesta ceruse coordonatorului ADP mai multă râvnă în împodobirea municipiului şi, dacă tot nu s-a ţinut „Toamna Musceleană”, măcar o „Iarnă Musceleană” să încheie calendarul de distracţii pe 2017. „Inspirat de ideea că astăzi (n.r. 30 octombrie 2017) a început să ningă şi la Câmpulung… se apropie Sărbătorile de Iarnă. Am văzut pe posturile naţionale de televiziune reportaje din diverse oraşe din ţară, care au început deja împodobirea.”, redăm dialogul dintre Cicu şi Ţâroiu, de luna trecută, pe tema pregătirilor de Crăciun şi Anul Nou. „Suntem în pregătirea materialelor.”, a răspuns şeful Executivului. „Vom avea măcar o îmbunătăţire a ceea ce a fost?”, a fost altă curiozitate a partenerului de coaliţie. „Sigur da. Am avut an de an îmbunătăţiri.”, a asigurat primarul, dispus să organizeze şi „Iarna Musceleană”, dacă aceasta este voinţa „poporului” şi a legiuitorilor locali.

Doctoriţa Anca Dumitrescu a vorbit la acel moment despre posibilitatea unui târg de Crăciun. Numai că n-are cine să-l organizeze. Căci dacă se bagă din nou Palmyra Events, colaboratoarea primarului de la Zilele Câmpulungului, sar iar liberalii de două prăjini că se comit fraude pe seama domeniului public. „O să facem sărbătorile Crăciunului, a replicat Liviu Ţâroiu. Veniţi dumneavoastră cu propuneri, nu este niciun fel de problemă. Abia aştept. Veniţi cu propuneri de societăţi care să organizeze aceste activităţi, ca să nu mai facă Palmyra. Eu m-am adresat tuturor societăţilor de alimentaţie publică şi nu vrea să vină niciuna, la niciun fel de activitate. Nici la Măţău, n-a fost la „Focul lui Sumedru” decât Ionică, salvatorul tuturor.” 

Ţâroiu, pregătit de deszăpezire 

Pentru cei cărora nu le stă gândul la distracţii, ci cum vor circula pe viscolele anunţate a răscoli şi Câmpulungul încă din luna decembrie, primarul Liviu Ţâroiu a anunţat că s-a pregătit cu contracte, cu materiale, cu ADP-ul, cu privaţii, cu Blidaru şi cine mai este implicat în comandamentul de intervenţie la iarna care sigur nu are nevoie să fie poftită de două ori ca să-şi facă intrarea în târg. Dacă n-are bani de ajuns, i s-a sugerat la întâlnirea de vineri după amiază să folosească o parte din resursele proaspăt alocate, care au constituit motivul celei de-a unsprezecea rectificări a bugetului local. 

Ca o paranteză, primul punct al ordinii de zi a şedinţei de îndată l-a constituit intrarea în vistieria Primăriei a unei sume frumuşele, 306.000 lei. Printr-o decizie a şefului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, sosită la Primărie pe 8 noiembrie 2017, liderii administraţiei publice câmpulungene erau informaţi că „s-a aprobat repartizarea pe unităţile administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate prin Legea bugetului de stat, şi a sumelor actualizate din cota de 18,5% din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale. Influenţele aprobate Municipiului Câmpulung sunt evidenţiate la partea de venituri cu suma totală de 306.000 lei, în trimestrul IV (Sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit - 254.000 lei; Sume defalcate din TVA - 52.000 lei), iar la partea de cheltuieli sunt evidenţiate la „Autorităţi publice - bunuri şi servicii”, cu 306.000 lei.”, redăm din referatul Direcţiei Economice. 

Aşadar, dacă tot au venit aceşti bani de la bugetul de stat, lui Liviu Ţâroiu i s-a recomandat să consume din ei, ca să le asigure cetăţenilor o deszăpezire la standarde diferite de ce a fost în anii trecuţi. „Noi am avut deja două discuţii între cei care se ocupă, ADP-ul, domnul viceprimar şi cu mine, privind stadiul pregătirilor de iarnă. Suntem pregătiţi. La şedinţa ordinară o să vă aducem la cunoştinţă stadiul în care suntem. Avem sumele alocate, contractele încheiate, totul este pregătit, numai că trebuie să ne concentrăm la momentul potrivit pe treaba noastră, cu personalul pe care îl avem.”, a afirmat primarul. Cât de bine se vor concentra… tare bine ar fi ca meteorologii să se fi înşelat în privinţa iernii năprasnice pe care o avem de înfruntat şi, astfel, să nu aflăm cât de vârtoasă este concentrarea aleşilor la curăţarea străzilor şi trotuarelor de mormanele de zăpadă. 

The most visited gambling websites in The UK