Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Nu s-a înscris nimeni pentru poziţia de vicepreşedinte al Judecătoriei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 733

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat organizarea concursurilor sau examenelor pentru numirea în funcţiile de conducere a judecătorilor şi procurorilor. Acestea au debutat pe 22 septembrie şi se vor încheia pe 19 decembrie 2017, la Bucureşti. În această sesiune de toamnă urmează să fie ocupate funcţiile care sunt vacante sau care urmează să se vacanteze începând cu 1 ianuarie 2018.

La nivelul judeţului sunt scoase la concurs 11 posturi de conducere, trei de judecători şi opt de procurori. Aşa cum v-am mai relatat, se caută preşedinte la Judecătoria Curtea de Argeş, vicepreşedinţi la Judecătoria Câmpulung şi Tribunalul Argeş. Iar, la Parchete, cel mai important post scos la concurs este cel de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, ocupat cu delegaţie, până la 1 ianuarie 2018, de Mihai Aldea. Mai sunt scoase la concurs locurile de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, alte patru locuri de prim procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, la cele de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, Costeşti şi Topoloveni. Dar, la Parchetele de pe lângă Tribunalul Argeş şi Judecătoria Piteşti, se caută şi prim procuror adjunct.

Pentru că s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor, Consiliul Superior al Magistraturii a afişat lista celor care au îndeplinit condiţiile legale de participare la concurs sau examen pentru numirile în funcţiile de conducere la Judecătorii, Tribunale, Curţi de Apel şi la Parchetele de pe lângă aceste instituţii.

În Argeş, după această selecţie, au rămas în continuare vacante funcţiile de vicepreşedinte al Judecătoriei Câmpulung (vacant din 1 martie 2016); de prim procuror al Judecătoriei Costeşti; şi de prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, asta pentru că nu şi-a depus nimeni candidatura.

Cei mai mulţi, trei judecători, vor locul de preşedinte al Judecătoriei Curtea de Argeş: Corneliu Adrian Stana, Ovidiu Marian Stoica, Alina Pavelescu (toţi de la aceeaşi instanţă). Pentru postul de vicepreşedinte al Tribunalului Argeş şi-a depus dosarul Mariana Vârgă (de la aceeaşi instanţă).

La Parchete, Mihai Aldea, cel care conduce de aproximativ opt ani Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, mai are dreptul la încă un mandat, aşa că participă la concursul pentru procuror general. La rândul său, procurorul general adjunct, al cărui mandat de trei ani expiră la începutul anului viitor, este candidatul unic pe postul pe care îl ocupă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti.

Şi şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ionel Ştefan, trebuie să dea examen pentru a mai rămâne încă trei ani în funcţie şi intră fără prea mari emoţii în sală, neavând nici el contracandidat. La fel şi în cazul adjunctei sale, Simona Tucă, prim procuror adjunct la acelaşi Parchet, care, de asemenea, vizează prin participarea la concurs încă trei ani de mandat.

Pentru şefia Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni s-a înscris un singur procuror, Antonia Diaconu, fostă şefă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti vreme de şase ani, fost procuror DNA şi, în prezent, delegată în echipa Structurii Centrale a DIICOT. 

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, bătălia pentru funcţia de prim procuror este singura cu concurenţă. Fostul procuror DNA, Nicorina Magraon, se confruntă cu Maria Valentina Băltăreţu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu. 

The most visited gambling websites in The UK