Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Consilierul local din Rucăr, Gheorghe Surdu, declarat incompatibil de ANI

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 703

b_400_250_16777215_10_images_2232_Clipboard11.jpg

Agenţia Naţională de Integritate a dat publicităţii miercuri, 1 noiembrie, un comunicat din care rezultă că cinci aleşi locali au fost găsiţi în stare de incompatibilitate (conflict de interese administrativ şi fals în declaraţii). Printre cei cinci este şi un consilier local de la Rucăr. Este vorba de independentul Gheorghe Surdu, care, potrivit ANI: „În perioada 2013 - 2017, SC Păpuşa Oil Rucăr SRL (societate în cadrul căreia soţia persoanei evaluate a deţinut funcţia de administrator şi calitatea de asociat) a încheiat 5 contracte de vânzare-cumpărare combustibil cu Primăria comunei Rucăr, fiind emise 97 de facturi fiscale, în valoare totală de 522.686,64 lei, încălcând astfel dispoziţiile art. 90, alin (1) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003.”

Consilierul de la Rucăr, Gheorghe Surdu, a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, dar şi drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date şi informaţii pe care le consideră necesare, personal sau prin transmiterea unui punct de vedere scris), dar nu a depus la dosarul de evaluare nici un punct de vedere, în exercitarea dreptului de apărare. Dacă va fi găsit vinovat, Gheorghe Surdu nu va mai putea deţine, timp de trei ani, nicio funcţie publică. 

Gheorghe Surdu are 62 de ani, este pensionar, fiind de profesie barman-ospătar, şi a obţinut calitatea de consilier local, după ce, la alegerile locale din vara lui 2016, a candidat ca independent.

Consilierul, bănuit de infracţiuni de tăiere şi sustragere material lemnos

Rucăreanul a fost reţinut 24 de ore, în luna mai 2014, fiind bănuit de infracţiuni de evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori, abuz în serviciu, fals intelectual, dar şi luare de mită. Alături de Gheorghe Surdu au mai ajuns atunci în arestul IPJ Argeş încă şapte musceleni: Cristian Idor, din Rucăr, Marius Constantin Şerban, Andrei Şerban, Marius Emanuel Cornea, Marian Cornea şi Constantin Prundaru, din Cetăţeni, şi Ion Tudorache, din Pucheni, judeţul Dâmboviţa. La cele 26 de percheziţii din Rucăr, Cetăţeni, Stoeneşti şi Pucheni, din 16 mai 2014 au participat 90 de poliţişti argeşeni, sprijiniţi de cei de la Direcţia de Operaţiuni Speciale a IGPR. Din cercetări, oamenii legii au stabilit că persoane vizate ar fi achiziţionat şi vândut material lemnos, provenit din tăierea fără drept şi sustragerea de arbori din fondul forestier naţional, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Vizat a fost şi o parte din personalul silvic din cadrul unor ocoale silvice private şi de stat, precum şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale care nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu, eliberând avize false de însoţire a lemnului contra unor sume de bani, avize ce ar fi fost folosite la transportul şi comercializarea materialului lemnos. În urma percheziţiilor au fost găsite bunuri şi bani pentru care nu s-a putut face dovada provenienţei, printre care 83.000 de lei şi 5.000 de euro. De asemenea, au fost confiscaţi 300 metri cubi de material lemnos, 285 metri cubi de cherestea şi 4 tone deşeuri. Anchetatorii au mai confiscat valoric 80 metri cubi de lemn de foc şi 120 metri cubi de cherestea răşinoase, două motofierăstraie, iar asupra a opt autoutilitare folosite la transport s-a pus sechestru. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK