Menu
TRAFIC

Primăria vlădeşti derulează proiecte de aproape 5 milioane de euro

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 316

Primăria comunei Vlădeşti continuă să surprindă prin licitaţii cu mize de ordinul milioanelor de euro. Numai ultimele două contracte pentru care caută constructori au valori de aproape 5 milioane de euro. În vară, a lansat o procedură de achiziţie de proiectare şi execuţie de lucrări de canalizare şi epurare a apelor uzate menajere. Investiţia scoasă la mezat este prevăzută în strategia de dezvoltare economico-socială a comunei, scopul principal fiind îmbunătăţirea accesului la servicii publice de bază pentru populaţia rurală din Vlădeşti.

Conform anunţului postat pe SEAP, valoarea estimată a lucrărilor ce urmează a se realiza este de 15.628.437 lei, fără TVA, aproape 3,5 milioane de euro. Defalcată, suma estimată a fost împărţită astfel: 453.100 lei -servicii de proiectare şi 15.175.337 lei - execuţie de lucrări, inclusiv dotările. Deşi, de la mijlocul lunii septembrie, s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor, încă nu a fost afişat numele constructorului care a oferit preţul cel mai scăzut, criteriul de atribuire a contractului.

Primăria Vlădeşti a venit cu o nouă tentaţie pentru firmele de profil, obiectul altei licitaţii făcându-l o lucrare de infrastructură rutieră. Şi în acest caz este vorba tot de un contract de achiziţii servicii de proiectare şi lucrări de execuţie. Administraţia de la Vlădeşti este dispusă să achite firmei care va câştiga licitaţia suma de 5.687.044 lei, peste 1,2 milioane de euro, fără TVA. Contractul va consta în modernizarea drumului de interes local strada Malul Gârlei şi construcţia unui pod între satele Vlădeşti şi Coteasca. Lucrarea de construcţie propriu-zisă valorează 5.488.740 lei, iar serviciile de proiectare a obiectivului s-ar putea ridica la 198.034 lei. 

Ca şi în cazul altor licitaţii, criteriul de atribuire a contractului de lucrări a fost preţul cel mai scăzut.

Romy Georgian SRLL, din Aninoasa, aJută cel mai mult Primăria vlădeşti

În ultima perioadă, Primăria Vlădeşti a făcut şi achiziţii prin sistemul de cumpărare directă. De exemplu, face cadastrul la 1.130 de imobile din localitate. Pentru primele 635 va achita câte 60 de lei pentru fiecare, fără TVA, firmei din Câmpulung Dumitrescu F. Dan-Cadastru, iar pentru restul de 505, costul este de 50,42 lei pentru un document, bani care vor intra în contul societăţii din Piteşti IOR Smart Topo SRL. 

Prin vară, primarul Cristian Dică Hristu, chiar înainte să fie demis, şi-a primenit biroul. A comandat firmei MDA Format Wood SRL, din Mioveni, mai multe obiecte de mobilier: două birouri, o casetieră şi un corp pentru bibliorafturi. Piesele de mobilier, confecţionate din pal melaminat pe ambele părţi, cu uşile asigurate cu yală, au costat 1.458 lei, fără TVA.

Dar firma cu care cei de la Vlădeşti îşi rezolvă cele mai multe treburi este Romy Georgian 2005 SRL, din comuna vecină Aninoasa. În ultimele luni, societatea musceleană a amenajat la Vlădeşti 1.000 de metri de drumuri comunale, prin împietruire cu pietriş concasat, asta după ce a fost profilat drumul şi s-au decolmatat şanţurile şi podeţele. Lucrarea a costat 21.000 lei, fără TVA. Romy Georgian 2005 SRL a mai furnizat administraţiei din Vlădeşti 300 de metri cubi de piatră concasată şi 200 de metri cubi de pietriş concasat, pentru 35 de lei tona, în total achiziţia ridicându-se la 17.500 lei, fără TVA. Tot ea a făcut şi transportul agregatelor cu basculanta, contra cost, pentru 5 lei pe kilometru, în total fiind taxaţi 700 de kilometri.

Firma din Aninoasa a mai ajutat Primăria Vlădeşti cu un autogreder, pentru împrăştierea şi nivelarea pietrişului, taxând-o cu 160 de lei pentru fiecare dintre cele 300 de ore, cât a prestat acest serviciu, dar şi cu un utilaj pentru construcţii şi lucrări, cu o cupă cu capacitatea de patru metri cubi. În acest ultim caz, costul pentru o oră a fost de 140 de lei, fiind nevoie de 150 de ore pentru definitivarea lucrărilor la care a fost folosit. 

 

 

The most visited gambling websites in The UK