Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Vila Florica rămâne în patrimoniul Consiliului Judeţean Argeş

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 725

b_400_250_16777215_10_images_2226_Clipboard06.jpg

Miercuri, 11 octombrie 2017, plenul Camerei Deputaţilor a votat Legea privind achiziţionarea Ansamblului Conacului Brătianu (Vila Florica) de la Ştefăneşti, în care funcţionează Centrul de Cultură Brătianu, instituţie de cultură a Consiliului Judeţean Argeş. Conform acestei legi, Vila Florica se achiziţionează cu bani de la bugetul de stat.

„Argeşul a reprezentat şi va reprezenta un simbol atunci când vorbim de istorie şi momentele cele mai importante ale istoriei ţării noastre. Un astfel de simbol este Vila Florica, ştiut fiind faptul că familia Brătianu este familia care a întemeiat România modernă. Din prima zi a mandatului meu, am făcut tot ceea ce este necesar ca Vila Florică să rămână în patrimoniul judeţului Argeş. Mă bucur că efortul depus a avut rezultat dorit şi că astăzi (n.r. miercuri, 11 octombrie 2017) avem siguranţa că Ansamblul Conacului Brătianu - Florica va rămâne în patrimoniul judeţului nostru. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi în tot acest timp şi, nu în ultimul rând, parlamentarilor, care au susţinut această iniţiativă legislativă.”, a declarat preşedinte Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, vizavi de această achiziţie.

Demersului conducerii Consiliului Judeţean Argeş i s-au alăturat mai mulţi academicieni şi oameni de cultură ce au semnat un memorandum de susţinere pentru achiziţionarea Vilei Florica. 

La Conacul Brătienilor s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, care a dat ţării trei prim-miniştri, dintre care Ion şi Ionel Brătianu au avut un rol imens în realizarea României moderne. Vila Florica a fost retrocedată în 2013 moştenitorilor Brătienilor, iar noii proprietari au încheiat un contract de comodat cu titlu gratuit cu Centrul de Cultură Brătianu. Biblioteca de la parter adăposteşte una din puţinele piese de mobilier original care s-au păstrat în casă, o masă din lemn de cireş pietrificat, cumpărată în 1860 la o licitaţie în Paris de Ion C. Brătianu şi datează din secolul al XVI-lea. Vila Florica are în total 40 de camere. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK