Menu
TRAFIC

Consilierul local Sergiu Cicu îi atrage atenţia primarului să placheze cu piatră de Albeşti postamentul bădăran „Temelia gardului nou din faţa Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” este oribilă!”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 882

b_400_250_16777215_10_images_2207_Clipboard12.jpgAspectul noului gard din faţa Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” nu este pe placul consilierilor municipali. Nu al tuturor. Doi dintre aceştia, ambii din tabăra primarului, au combătut simţul estetic al celui care a încuviinţat modelul ce a înlocuit vechea împrejmuire, imposibil de „cârpit”, la cât era de degradată, după cum a motivat Liviu Ţâroiu renunţarea la accesoriul perimat. Primul care s-a legat de gardul lui Ţâroiu a fost Sergiu Cicu, pe care nu-l mulţumeşte postamentul. Aşadar, acesta n-are o problemă cu designul metalic, ci cu soclul bădăran, făcut de ADP-iştii cu care, zice şeful Executivului, vrea să pună pavele pe bulevard. Păi, dacă execută pavajul cu acelaşi „rafinament” aplicat în făţuirea zidului continuat cu grilajul diferit, ca motiv al „dantelei” metalice, de ce a fost înainte, vă daţi seama ce lucrare ţărănească, cu piatră chinezească, o să iasă! 

Cicu: „Avem posibilitatea, există în Grui firme, să-l placăm cu piatră de Albeşti”

În fine, propunerea lui Cicu, oripilat de grosolănia piedestalului, era, dacă tot s-a umblat la look-ul tradiţional, măcar să se facă o treabă de fineţe. „La gardul nou din faţa Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, este ok partea de fier. Numai că acea temelie este, din punctul meu de vedere, oribilă. Drept pentru care urgent trebuie făcut următorul lucru. Avem posibilitatea, există în Grui firme, s-o placăm cu piatră de Albeşti.”, a fost cerinţa lui Sergiu Cicu, care, însă, n-a stârnit entuziasmul destinatarului. Adică, dacă a fost din beton, din beton va rămâne, conform originalului. Asta chiar dacă imaginea originală a fost modificată, graţie ornamentului metalic, care o fi nou, o fi frumos, dar n-are nicio legătură cu ce a fost înainte. Or restaurare înseamnă să recreezi modelul iniţial, nu să cumperi ce se găseşte în bătătura vânzătorului. Greu de crezut că, la câte firme care activează în domeniu, nu se găsea una care să reproducă arhitectura cu care se obişnuise ochiul câmpulungeanului. 

Ţâroiu, acuzat că a dat jos piatra de Albeşti care n-a existat niciodată 

Nu chiar toţi ochii câmpulungenilor, de vreme ce primarul, care s-a codit să-i dea un răspuns lui Sergiu Cicu, spunea că a primit acuze, la o emisiune televizată, de la avocatul Ciolcă, pe motiv că a dat jos piatra de Albeşti! Piatră de Albeşti care n-a existat niciodată, fiind zidărie acoperită cu o verzeală inestetică. 

Mesajul lui Sergiu Cicu a fost continuat de Constantin Ivan, în opinia căruia: „Sclivisirea acelui zid nu este făcută cum trebuie. Probabil, din grabă. Ce am discutat este spre binele nostru. Gardul care a fost înainte şi care are o arhitectură deosebită, din fier forjat, poate fi întregit, reparat şi pus cu altă ocazie acolo.” Exclus, susţine Ţâroiu, potrivit căruia gardul vechi nu mai poate fi folosit. Şi-apoi vechile „panouri sunt mai urâte de o sută de ori decât ce este acum.” „Temelia este uşor de făcut, de placat cu piatră de Albeşti.”, insistă Cicu, fără a primit niciun semnal încurajator de la oprimar. Doar unul descurajator de la liberali, potrivit căruia aplicarea unui material care n-a existat în proiectul anterior conduce la schimbarea stilului. Dar cu un material de calitate, specific arhitecturii muscelene, sunt toate şansele ca stilul să se schimbe în bine, căci ce există în prezent nu face cinste unui monument de frumuseţea Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”. Ivan i-a sugerat lui Ţâroiu să apeleze la serviciile unui specialist, dacă are de gând să îmbunătăţească o lucrare executată nesatisfăcător. Asta ca să nu se mai încreadă în simţul estetic al urbaniştilor din subordine. Claudiu VIŞAN

The most visited gambling websites in The UK