Menu
TRAFIC

Loc de promenadă pe albia Râului Târgului?

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 668

b_400_250_16777215_10_images_2201_Clipboard10.jpgSau o altă ţeapă pe 

banii câmpulungenilor similară cu cea a Proiectului Kretzulescu?

De ani buni, se tot vorbeşte de amenajarea albiei Râului Târgului, pentru ca zona să fie transformată într-una de agrement. Ba mai mult, s-a vehiculat ideea construirii unui ştrand în aproprierea râului, pentru ca tot omul care nu îşi permite un concediu la Marea Neagră sau pe litoralurile din străinătate să poată sta cu burta la soare aproape de casă. Mulţi dintre cei care aşteptau în zadar ca giganticele bălării şi mizeriile de tot felul să dispară de pe malurile apei, pentru a face loc nisipului adus de la Constanţa, au acum o speranţă că visul lor poate deveni realitate. Asta pentru că proiectul privind amenajarea albiei râului a prins contur, Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea alocând fonduri în acest sens.

Se lucrează la primul tronson de un kilometru

Porţiunea ce aparţine municipiului Câmpulung se întinde pe 3 kilometri şi va cuprinde, în prima fază, reabilitarea albiei între podul de la Colegiul Tehnic şi podul de la Turn. De câteva săptămâni, utilajele ABAAV lucrează la acest prim tronson, cu lungimea de un kilometru, urmând să se intervină apoi pe porţiunea dintre Gară şi Staţia de Epurare, care se va finaliza, conform calendarului de lucrări, cel mai târziu pe 17 august. Porţiunea cuprinsă între podul de la Turn şi cel de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” va fi reabilitată în cadrul unui proiect cu fonduri guvernamentale, urmărindu-se crearea unui loc de promenadă, cu plajă şi piste pentru biciclete. În aceste condiţii, câmpulungenii care speră în transformarea malurilor Râului Târgului în zonă de agrement mai au de aşteptat şi nu se ştie cât. Lucrări asemănătoare vor fi derulate de ABAAV şi în localităţile Schitu Goleşti (7 km), Mihăeşti (7,5 km), Stâlpeni (8 km) şi Ţiţeşti (2,5 km).

Plaja cu tentă exotică a dispărut la fel de repede cum a apărut

Potrivit unui studiu IRES, 22% din populaţia ţării (4 milioane de români) nu au ajuns niciodată pe litoral, iar 37% dintre locuitori nu şi-au mai permis o vacanţă la mare din anul 2000. La Câmpulung, pentru cei cu posibilităţi financiare reduse, alternativa Mării Negre, în lipsa unui ştrand, este Râul Târgului, chiar dacă apa este mai rece şi lipseşte nisipul fin al litoralului.

Câmpulungenii de rând nu sunt pretenţioşi. Ei îşi întind cearşafurile şi prosoapele pe iarbă, printre bălării şi animale, scoase la păscut de localnici, în miros de gunoaie şi balegă proaspătă. Având zile de vară adevărată, cu soare şi temperaturi estivale, amatori de plajă, anul acesta, au fost destui pe malurile apei. În urmă cu trei ani, unul dintre aleşii câmpulungenilor cu un simţ gospodăresc mai ridicat, dispărut între timp din peisajul politic, s-a gândit să vină în ajutorul celor care nu-şi permit să ajungă la mare şi a amenajat un colţişor de plajă în apropierea Parcului „Kretzulescu”, în speranţa că autorităţile locale vor dezvolta proiectul. De altfel, Ionică Udrea, căci despre el este vorba, a beneficiat de sprijinul ADP-ului, care i-a pus la dispoziţie mână de lucru, nisip şi utilaje, astfel încât să iasă o treabă ca lumea. Mai mult, ca să-i dea acestui petic de plajă o tentă exotică, Ionică Udrea a „plantat” şi trei umbrele hawaiene. Din păcate, n-a fost decât un simplu foc de paie, pentru că acum lucrurile au revenit la normal, adică la plaja printre bălării, gunoaie şi animale, în miros de balegă proaspătă. 

The most visited gambling websites in The UK