Menu
TRAFIC

Directori generali şi directori adjuncţi noi la şcolile din zona Muscelului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2389

Posturile neocupate anul trecut, scoase la concurs în vacanţa de vară

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş anunţă că Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul organizării şi desfăşurării concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar. Inspectorul şcolar general adjunct Mihaela Crişan a informat că înscrierea candidaţilor şi verificarea dosarelor au loc în perioada 19 iunie - 6 iulie. După parcurgerea unor paşi birocratici, pe 13 iulie se afişează lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concurs. 

Primul hop pe care-l au de trecut aspiranţii la postul de conducere este proba scrisă, din 17 iulie. A doua etapă - evaluarea CV-ului şi interviul - se consumă în intervalul 19 iulie - 31 iulie. Punctajele obţinute se afişează până pe 2 august, urmând ca pe 4 august, cel târziu, să aibă loc validarea rezultatelor în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Argeş şi transmiterea acestora Ministerului Educaţiei. În fine, deciziile de numire în funcţie, începând cu 1 septembrie, se emit tot în vacanţa de vară a elevilor, între 21 - 23 august. În urma concursului de gen din octombrie 2016, în Argeş au rămas vacante 78 de posturi, mai exact 60 pentru directori şi 18 pentru directori adjuncţi, situaţie valabilă nu doar în mediul rural, ci şi în urban.

În noiembrie 2016 s-au afişat rezultatele probelor de concurs cu care cadrele didactice au fost admise sau nu să ocupe funcţiile de director sau director adjunct la unităţile şcolare. În Muscel, pentru 38 de unităţi de învăţământ preuniversitar, doar la opt au fost pretendenţi pentru ambele funcţii de conducere (la Colegiul „Dinicu Golescu”, Colegiul Pedagogic „Carol I”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic, Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel”, Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu” şi Şcoala Gimnazială „IC Lăzărescu” Ţiţeşti), dar o parte s-au „pierdut” pe traseu. Restul de 30 au fost doritori doar pentru scaunul de director. Au fost cazuri când pentru postul de director s-au înscris câte doi profesori, cum a fost la Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” Stâlpeni, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfântul Nicolae” Câmpulung, Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu”, Şcoala Gimnazială „Theodor Aman” şi Şcoala Gimnazială „Iordache Păcescu” Coşeşti. Doar la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, locul de director adjunct a fost dorit de doi profesori. La finalul evaluării au fost 14 respinşi, unul la evaluarea dosarelor, şase la proba scrisă şi şapte la evaluarea CV-ului. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK