Menu
TRAFIC

Preşedintele liberal David nu s-a declarat la gunoi

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 2280

b_400_250_16777215_10_images_2176_Clipboard12.jpgŢâroiu l-a anunţat că-i va trimite oamenii la uşă ca să-i ia familia în evidenţă şi să-l taxeze  

După previziunile directorului economic Violeta Iarca, taxa de gunoi va aduce la bugetul local 2.028.000 lei. Potrivit informării făcute de social-democratul Constantin Ivan, care conduce Comisia de Buget - Finanţe a Consiliului Local, chiar în ziua şedinţei ordinare din 30 martie 2017, a avut loc o discuţie pe această temă, care constituie o sursă nouă de venituri pentru Primărie. Dar, în acelaşi timp, şi o povară, întrucât banii trebuie colectaţi de la populaţie în cuantumul aferent celor 22.500 de persoane, cât s-a convenit cu operatorul de salubritate, în beneficiul căruia s-a produs schimbarea. În primele trei luni ale anului, de când este în vigoare noua obligaţie impusă câmpulungenilor, care n-au avut încotro decât să se supună ordinului primarului de a se prezenta la Primărie, pentru a se declara, în vederea taxării, s-au strâns 484.000 lei. Suma care ar trebui încasată trimestrial de la contribuabilii din municipiu, dacă împărţim la patru totalul anunţat de şefa Economicului, se cifrează la 507.000 lei. Aşadar, colectarea pe primul trimestru al anului, când, susţine opoziţia lui Liviu Ţâroiu, hărnicia plătitorilor de taxe şi impozite de a trece pe la casieria instituţiei este mai crescută, datorită reducerii de 10%, până la 31 martie, a fost cu 23.000 lei sub pragul care ar fi trebuit atins. 

La data discuţiilor, 30 martie 2017, nu se achitase încă prima tranşă de bani, în valoare de 168.000 lei, către Financiar Urban, plata, conform contractului, urmând a fi efectuată în decurs de 30 de zile. „Nu s-a făcut nicio plată către firma de salubritate. Având în vedere încasările care s-au realizat până la acest moment, acestea nu sunt concludente, pentru că sumele datorate de către contribuabili - 7,5 lei pe lună pe persoană - reprezintă plata lunară. Suma prevăzută în buget, 2.028.000 lei, înseamnă încasările preconizate pentru întregul an. Iar încasările realizate sunt cele până la data de 31 martie. Nu putem să facem o comparaţie.”, a argumentat Violeta Iarca valoarea adunată în primele trei luni.    

Potrivit primarului Liviu Ţâroiu, până la încheierea primului trimestru al anului 2017, au îndeplinit procedura 18.746 de declaranţi. „Şi încă mai avem declaraţii neînregistrate, pentru a ajunge la numărul de 22.500.”, a adăugat şeful Executivului. Printre câmpulungenii care au refuzat să dea declaraţie la Primărie, ca să fie taxaţi la gunoi, este chiar preşedintele PNL Câmpulung, Bogdan David, care, probabil, n-a îndeplinit formalitatea obligatorie prin hotărâre a Consiliului Local, din care face parte de 13 ani, fiind la al patrulea mandat, pe motiv că el n-a votat propunerea lui Ţâroiu. „Ştim. O să venim la uşă la dumneavoastră!”, l-a anunţat primarul. 

Reamintim că, în decembrie 2016, când PSD-istul Liviu Ţâroiu a dorit cu tot dinadinsul - de parcă viaţa lui depindea de acest transfer - să se aprobe taxa de gunoi încasată la Primărie, pentru persoanele fizice, acesta a venit cu următorul argument, expus, este adevărat, cu alte vorbe: atâta timp cât el îi plăteşte operatorului Financiar Urban, pe care l-a scăpat de corvoada încheierii de contracte (un eşec de proporţii al privatului, care a reuşit „performanţa” scăderii numărului de contracte de la 22.100 la 16.000, după separarea de pe aceeaşi factură a apei de gunoi), dar şi a încasării (alt eşec, privatul nereuşind să încaseze nici măcar de la toţi titularii de contracte, aceia împuţinaţi, care au fost), poate să discute cu partenerul pe alt ton. Adică pe un ton imperativ când vine vorba de depus mai mult efort pentru curăţenia municipiului. „Eu cred că este în favoarea tuturor cetăţenilor şi le facem un favor în sensul că îi scutim de a se mai plimba, an de an, ca să încheie contracte şi să plătească de colo-colo. Vor plăti doar la Primărie, unde este mult mai uşor. Cred că este un avantaj pentru dânşii, nu în favoarea noastră. Este şi în favoarea noastră, pentru că le vom cere celor care fac colectarea gunoiului să-l ia de peste tot din Câmpulung. Indiferent că sunt sau nu sunt contracte. (…) Nu eu, primarul Liviu Ţâroiu, doreşte să facă această treabă! Eu, primarul Liviu Ţâroiu, vreau să am un oraş curat. Şi să-i impun societăţii care operează în domeniu să ia gunoiul de la toată lumea şi să n-am gunoaie în Câmpulung!”, a argumentat, pe 28 decembrie 2016, Liviu Ţâroiu schimbarea sistemului de taxare a orăşenilor, beneficiarii serviciului prestat de către Financiar Urban.  

Ce favor ne-a făcut nouă Ţâroiu, dar ce favor le-a făcut celor de la Financiar Urban! Care n-aveau de gând să piardă, precum Edilul, timp şi bani, cu notificările, procesele şi executarea silită, la finalul cărora să se aleagă cu „praful de pe tobă”! 

The most visited gambling websites in The UK