Menu
TRAFIC

Alegeri locale, la Albeştii de Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2332

b_400_250_16777215_10_images_2176_Clipboard07.jpgÎn Argeş, trei localităţi au vacante locurile de primar. La Albeştii de Muscel, unde fostul primar şi-a pierdut mandatul, fiind găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, la Domneşti, unde edilul a încetat din viaţă, şi la Valea Danului, comună în care primarul a demisionat.

Primul ministru al României, Sorin Grindeanu, a anunţat joia trecută, la Sinaia, la Comitetul Executiv Naţional al liderilor PSD, că în cursul acestei săptămâni va fi adoptată o Hotărâre de Guvern, privind organizarea alegerilor parţiale în data de 11 iunie. „Legat de alegeri, săptămâna viitoare (n.r. săptămâna aceasta) vom da Hotărâre de Guvern. Noi o să propunem şi o să adoptăm în şedinţa de Guvern data de 11 iunie pentru alegerile în localităţile unde primarii au devenit parlamentari sau sunt vacante locurile.”, a precizat Grindeanu.

Comuna Albeştii de Muscel este condusă de Viorel Simion, consilier local (PNL) cu atribuţii de primar. Asta după ce, la începutul lui decembrie 2016, prefectul de atunci, Cristian Soare, a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Cătălin Manta, ales în această funcţie pe 5 iunie 2016. Manta a pierdut statutul de prim edil, după ce, pe 26 octombrie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a finalizat dosarul dintre el şi Agenţia Naţională de Integritate, din cauza unei scăpări: nu şi-a timbrat recursul în procesul cu ANI, în care era acuzat de incompatibilitate.

Nici predecesorul lui Manta, Ionel Năftănăilă, nu a dus până la capăt al treilea mandat, 2012-2016. În aprilie 2015, prin ordin de prefect, i s-a întrerupt împuternicirea, după ce Năftănăilă fusese condamnat pentru fapte de corupţie privind destinaţia unor fonduri europene, fiind găsit şi incompatibil de ANI. Atribuţiile lui Năftănăilă au fost preluate de Cătălin Manta, atunci viceprimar. 

The most visited gambling websites in The UK