Menu
TRAFIC

Primarul de la Vlădeşti îi avertizează cu amenzi de 2.000 de lei pe sătenii care mai dau foc necontrolat

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 800

b_400_250_16777215_10_images_2167_Clipboard05.jpgIncendiu serios pe mirişte, lichidat de pompieri

Problemă mare la Vlădeşti cu focurile declanşate intenţionat de sătenii care îşi curăţă pământurile prin periculoasa metodă a incendierii, scăpată adesea de sub control! La verificările întreprinse de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în comunele muscelene a fost abordată şi această chestiune care impune vigilenţă din partea serviciilor voluntare de pompieri, depăşiţi uneori de amploarea fenomenului. Comunicatele expediate redacţiilor locale de ISU Argeş conţin foarte des informaţii despre intervenţiile echipajelor de pompieri la stingerea flăcărilor care au pârjolit suprafeţe mai mari decât cele luate în calcul de autorii incendiilor, atunci când le-au declanşat. Totuşi, lumea nu se lecuieşte, spre disperarea autorităţilor, care, deocamdată, se limitează la avertismente transmise cetăţenilor, înainte de a aplica amenzi. 

Primăria Vlădeşti s-a aliniat instituţiilor ai căror conducători au ajuns să dezbată, împreună cu Consiliul Local, o chestiune aparent de nerezolvat fără măsuri pecuniare, lansând un apel privind curăţenia prin incendiere. „Se dă foc vegetaţiei cu foc deschis doar cu permisiunea Primăriei, altfel amenzile sunt de la 2.000 de lei! Scopul nostru este să evităm împreună dezastrele care se pot produce!”, scriu reprezentanţii instituţiei, care speră ca oamenii să înţeleagă de vorbă bună, înainte ca angajaţii Primăriei să treacă la sancţiuni menite să rotunjească veniturile publice. 

Marţi, 7 martie, de la ora 14.13, pompierii câmpulungeni au intervenit la Vlădeşti, pentru a stinge un incendiu izbucnit la vegetaţia uscată. Flăcările au mistuit aproximativ 5.000 de metri pătraţi de buruieni, militarii stabilind că focul a fost pus intenţionat pentru a genera incendiul. 

The most visited gambling websites in The UK